Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem si pořídila odsávačku Medela Harmony, je na principu Avent odsávačky, stála 936 Kč v lékárně. Myslím, že se dá koupit i Avent z druhé ruky, na annonce.cz jsou v nabídce kolem 1000 Kč. Já bych ji z druhé ruky koupila taky, ale potřebovala jsem odstříkat rychle a nemohla jsem čekat, než mi dojde poštou. Jsem s Medelou moc spokojená, má systém dvoufázového odsávání, krátké sání a dlouhé sání, tak jako miminko. Když nic neteče na dlouhý tah, tak chvilku odsávám na krátký a zase na dlouhý. Odstříkáno mám za chvilku, bez bolesti. Podívej se na medela.cz, tam je o těch odsávačkách spousta informací. Mléko mrazím v sáčcích od Aventu, jsou 40ks za 125 Kč zhruba. V mrazáku vydží 3. měsíce, v ledničce 24 hodin. Já teď z toho mléka dělám i kaši. Jinak mám odstříkáno a krmí taťka, když jdu cvičit, super věc, tahle odsávačka. Takže přeji hodně mléka Markéta
Ahoj Evczo, já se tady rozepisuju nad tím jakou skvělou mám odsávačku, ale na tvoji otázku jsem neodpověděla. Takže pístová odsávačka-na:,–(íš a taháš, strašně se nadřeš a dost to bolí, používala jsem ji v porodnici, nic moc, odsávačka balonková- na:,–(íš, stlačuješ balonek a ten vytváří podtlak, který odsává, musíš, ale koupit tu lepší, kde nejde mléko do toho balonku, ten totiž nejde vyvařit, to mi řekli v lékárně, odsávačka typu Avent, nebo moje Medela- na:,–(íš, pumpuješ a odstříkáváš, minimální námaha a nebolí to!!! Já si u toho čtu, nebo se věnuju malému. Vše jde rozložit a vyvařit. Pokud se chystáš odstříkávat větší množství, tzn. na dokrmování v tvé nepřítomnosti, tak jednoznačně doporučuji poslední dva typy. Ahoj Markéta