Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jaký je postup v případě, že mám pocit, že při porodu nemocnice pochybila? Jak se mám dožadovat odškodnění? Nečekala jsem, že moje problémy budou trvat ještě další tři měsíce a tak jsem chytře povyhazovala lékařské zprávy. Moc díky za vaše rady. ![]()
@Bunnies To je mi jasné, ale tak lékaři je mají i u sebe ne? Když si o ně zažádám, tak mi je dají ne? ![]()
Nemocnice musi mit dokumentaci zalohovanou, ty dostavas jen kopie. Co vam provedli, jestli se muzu zeptat? Hodne zdaru
@CHARLI123 lékařské zprávy a právníka, sama to nezvládneš.. jinak pokud si jsou jistí, že pochybili, budou se to snažit ututlat.. máš propouštěcí zprávy a pod? můžeš jim sama napsat návrh na odškodnění, ale tak na 99 % to smetou..
@CHARLI123 ty jsi neodnesla lékařské zprávy svému ošetřujícímu lékaři?
Jinak ano, nemocnice archivuje zprávy, ale pokud je chceš, tak bych si požádala o nějaký výpis s tím, že jsem je vyházela a lékař je chce, ono kdyby přišla žádost až s trestním oznámením, tak by se taky mohli zíhadně „ztratit“
Poraď se s právníkem, který se na to specialuźuje. Ono kolikrát má člověk pocit, že je to jasná chyba lékaře, ale reálně je to jinak ![]()
A ty zprávy bych zkusila taky získat nenápadněji, nebo se ztratí…
Mám zničené nohy, tři měsíce po porodu stále nemohu pořádně chodit.
Určitě si sežeň právníka. Sama nemáš šanci uspět. Hodně štěstí přeji…
Mě se do toho moc nechce, ale když si vzpomenu, co jsem si vytrpěla se řvoucím miminkem s omezenou pohyblivostí a ne vlastní chybou.
A navíc jsem se dočetla, že to co mi způsobili je chronické, může se to vracet a mám jizvy už teď na místech, kde je to zahojené. ![]()
Všechno se archivuje, ale upozorním, že je to běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem ![]()
Teda mě by nenapadlo vyhodit lékařské zprávy od porodu, to mi přijde úplná hovadina, o to víc, pokud mám pořád trvající potíže po porodu.. ale jak tu někdo píše, oni to mají všechno v PC, takže si to od nich nejdřív vyžádej a pak za právníkem ![]()
@Coco_o To nebyla zpráva o porodu, jen žádanka z porodnice, aby mě ošetřili na chirurgii a popis toho, proč mě tam posílají.
Jen pokud je tvůj problém zmiňovaný jako některé z možných poporodních poranění, tak asi nebudeš mít úspěch…
@Regina Hero A jaká jsou ta poporodní poranění? Kde to najdu?