Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, co jste odstavovaly děti později (náš prďola má 2 roky), jak pak u vás probíhaly noci? Už ukončuji kojení u druhého dítěte v podobném věku, první syn jednu noc prorval, dalsi dve knoural, ale pak vzal lahvicku, pozdeji čaj a bylo hotovo. Spaní teda měl pořád blbé, ale s věkem samozřejmě lepší. Ale tohle co se tu teď děje, to jsem teda necekala.
Už je to přes tyden, kdy jsme dali posledni kojeni. Vecer jdeme spat uplne v pohode, cteme pohadku, pustime pisnicky a usne. Jako kdyby zadne kojeni na uspani nikdy nebylo.
ale co se deje v noci. V pravidelnych intervalech cca 2-3h je vzhuru, hystericky řve, chovat nechce, napít nechce, zkratka se ho nesmim ani dotknout a jen rve rve rve rve a je uplne jak v tranzu. Ale rev vazne silenej, mame jet za tyden na dovolenou a rikala jsem si, ze to uz budeme v pohode a pekne to podcenila. Neumim si predstavit mit vedle ubytovane hosty, to bych tu dovolenou snad musela zrusit.
Za cca 20min ztichne a usne. Uz jsme z toho s manzelem hotovy, uz jsem na nej pak i neprijemna, budi starsiho syna, ten pak taky place… hezky jsem si u toho pripomnela, ze novorozence uz nee.
mate nekdo stejnou zkusenost? Kdy si deti zvykly? Ja vim, ze je kazde jine, ale myslela jsem si, ze za pár dní to pochopí.
ted mam pocit, ze takhle budeme spát snad naporad.
Jasně že rezignuje. Každé dítě jednou rezignuje. Musíš jen vytrvat. Každé dítě je jiné. Někomu to trvá den, někomu týden a někomu měsíc.
Musí se naučit jiný systém usnutí.
Špatné načasovaní, odstavila bych až po dovolené…20měsíční dcera se chová úplně stejně, pokud ji v noci nechci dát několikrát prso a zkouším alternativy, že už by se třeba nemusela kojit v noci tolikrát…starší dceru jsem odstavovala ve 2letech a 2 měsicích, to už se v noci nekojila, už se uspávala taky jinak…měla už jen třeba párkrát přes den, v noci max jednou a domluvily jsme se…ale mladší tropí stejné scény, takže ji ještě nechávám a zkusíme to taky až po všech dovolených a po 2.narozeninách
za mě je na dovolené kojení super, v letadle je to utěší…
Odstavila jsem 13 měsíční dítě. Usnout bez řevu (vím, že máte trochu jiný problém) se naučil po… tramtadadá, po roce. Každý, každíličký den po obědě i večer 20-30 minut řevu. V noci se přestal budit a řvát už asi po dvou měsících, tam to bylo rychlejší.
@Platanka
To je teda pozitivní zpráva
jak jste to prezili
masakr. Tak je mu je uz 2 a kousek, tak myslim, ze by to mohl pochopit rychleji, ze ve 3 letech uz snad mliko chtít nebude
trochu pomaha starsi bracha, jakože taky nemá… ale ty noci, jak je rozespaly, to je teda blazinec tady.
@Anonymní píše: Více
Jo asi jsem to mela nechat, ale myslim, ze mi to kojení nabouralo imunitu, jsem porad marod a na dovcu uz jsem chtela vazne nekojit, naplanovala jsem to dřív, ale opet jsem byla nemocná, tak nebyla energie odstav resit.
No konecne uz nemám tak nalita a bolava prsa, uz mu znovu nedám. ![]()