Odstoupení od smlouvy e-shop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
440
14.9.14 19:49

Odstoupeni od smlouvy eshop

Objednala jsem v jednom eshopu mikinu Loap Kids. Z eshopu mi poslali mikinu znacky GMini, ktera je vzhledove velmi podobna te mikine, kterou maji uvedenou na webu, ta ma ovsem znacku Loap Kids. Kdyz jsem informovala eshop, ze chci odstoupit od smlouvy, protoze mi poslali jine zbozi, odpovedeli, at mikinu poslu zpatky s kopii faktury. Vse je jasne, ale mam problem, mela jsem tu krabici pripravenou na odeslani a nez jsem stacila udelat kopii, tchynka odnasela trideny odpad a krabici vzala i s fakturou… Muze to mit nejaky vliv na vyrizeni odstoupeni od smlouvy? V obchodnich podminkach eshop podminku zaslani faktury pri odstoupeni od smlouvy nema. Nerada bych dopadla tak, ze to odeslu a nebudu mit ani penize ani mikinu… V eshopu jsem jiz nakupovala nekolikrat zcela bez problemu, neni to zadny noname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
14.9.14 19:52
@kroutilka píše:
Objednala jsem v jednom eshopu mikinu Loap Kids. Z eshopu mi poslali mikinu znacky GMini, ktera je vzhledove velmi podobna te mikine, kterou maji uvedenou na webu, ta ma ovsem znacku Loap Kids. Kdyz jsem informovala eshop, ze chci odstoupit od smlouvy, protoze mi poslali jine zbozi, odpovedeli, at mikinu poslu zpatky s kopii faktury. Vse je jasne, ale mam problem, mela jsem tu krabici pripravenou na odeslani a nez jsem stacila udelat kopii, tchynka odnasela trideny odpad a krabici vzala i s fakturou… Muze to mit nejaky vliv na vyrizeni odstoupeni od smlouvy? V obchodnich podminkach eshop podminku zaslani faktury pri odstoupeni od smlouvy nema. Nerada bych dopadla tak, ze to odeslu a nebudu mit ani penize ani mikinu… V eshopu jsem jiz nakupovala nekolikrat zcela bez problemu, neni to zadny noname.

stačí doklad o zaplacení, popř. máte fakturu v mailu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994

Ahoj, kopii faktury většinou posílají i do emailu, pokud ne, tak na účtu daného eshopu. Stačí vytisknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella

A nemáš fakturu i v mejlu? Že by sis ji vytiskla? Mě se dost často stává, že fakturu pošlou i e-mailem.

• Citovat
  • Upravit
440
14.9.14 19:53

Praveze nemam… To bylo prvni co jsem hledala, v mailu i u uzivatelskeho uctu v eshopu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.9.14 19:54

Doklad o zaplaceni nemam, ale bylo to dobirkou pres PPL, takze to se da prinejhorsim resit pres PPL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
14.9.14 19:55

Tohle je problem. Ciste teoreticky mit fakturu nemusis ale pokud si ji vyzadali je to z duvodu overeni…nemas v emailu kdyz je to pres eshop objednane treba v priloze kopii faktury?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
14.9.14 19:56

@kroutilka PPL to bude jedno. O jaký eshop se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.9.14 19:56

Doklad o zaplacení by měl stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.9.14 19:58
@Atizka píše:
Doklad o zaplacení by měl stačit.

Ten prave nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.9.14 19:59

@kroutilka aha, tak to je pak horší, pokud nemáš jediný doklad o koupi. Důkazně bys to asi uhrála na emailovou komunikaci, objednávku, potvrzení atd., ale jen tak peníze asi nepošlou, pokud to není obchod, co si hodně zakládá na jménu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
14.9.14 20:01
@Atizka píše:
@kroutilka aha, tak to je pak horší, pokud nemáš jediný doklad o koupi. Důkazně bys to asi uhrála na emailovou komunikaci, objednávku, potvrzení atd., ale jen tak peníze asi nepošlou, pokud to není obchod, co si hodně zakládá na jménu

Proto se ptám na název eshopu, dá se odhadnout výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
14.9.14 20:01

@kroutilka a co zkusit napsat na ten obchod dotaz pres prihlasovaci udaje (nektere obchody maji ty online radce) ze mas tenhle a tenhle problem a aby ti do emailu poslali kopii te faktury?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.9.14 20:02
@blecha72 píše:
@kroutilka PPL to bude jedno. O jaký eshop se jedná?

Zatim nechci delat zadnou negativni reklamu, takze radeji do SZ. No nic napisu jim mail, popisu situaci, upozornim, ze v obch. podminkach tuto podminku nemaji a uvidim, jak zareaguji. Pripadne budu mit alespon mikinu GMini a bez dalsich nakladu na postovne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
14.9.14 20:07

@kroutilka muj nazor je ten ze pokud si vedou ucetnictvi a neni to nejaka pracka penez ten eshop tak musi mit tvou fakturu nekde ulozenou. Takze podle me by se dalo na zaklade napsani tvych prihlasovacich udaju podle kterych overi ze si to ty a pripadne kopie obc. prukazu by ti meli poslat tu fakturu na kterou bys to pak reklamovala kdyby byl pak nejaky problem mohli by te dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák