Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
prodávám kočárek a dnes se mi ozval pán z Německa, že by ho koupil, že mi platbu pošle předem na účet a dopravu si zajistí sám (objedná si společnost). Věřily byste tomu?
Nemám s tím zkušenost, tak se chci radši poradit.
Děkuju ![]()
Tak pokud by peníze došly, tak bych tomu věřila… ALE nešla bych do toho… Neposílala jsem kočáry ani po Čechách… Chci, aby si to dotyčnej předem osahal a viděl, co kupuje…
Tak at ty penize posle a pak neni problem, ne? Ale osobne si myslim, ze nic neprijde. On je primo z nemecka, nebo to chce pro nekoho?
@Teruna000 ne, nevěřila bych. Pokud je to něco obyč, rozhodně se mu to nevyplatí. tohle je nová forma podvodů, kdy Tě bude přesvědčovat, že peníze poslal atd, až Tě udyndá, ať pošleš kočár.. osobně bych do toho nešla. Posílám věci max po čechách, ale většinu prodávám osobně.
Příspěvek upraven 12.09.14 v 10:33
Kdyby to bylo po Čechách, tak ho taky neposílám, ale pán souhlasí se všemi podmínkami. Hned jako první jsem mu psala, že kočárek nechci posílat, takže to už jde na jeho triko.
@Teruna000 Mně takhle napsal chlap z Francie. A taky, že si pošle nějakou společnost na vyzvednutí. Chtěl ale po mně, ať si založím paypal, že to pošle přes něj. S tím sem nesouhlasila, kdyby prachy poslal na účet, a došly by, tak proč ne. Já tomu ale nevěřím, myslím, že tito lidé ten kočár koupit nechtějí, Bůh ví, co za tím je, když jsou ze „západu“, kde jsou kočáry lepší za lepší prachy
.
@pikola koukala jsem jenom na IP odkuď odpovídal na inzerát
ani jsem mu ještě neposlala svoji adresu, tu mu pošlu až přijdou peníze. ![]()
Nevěřila bych, už tady byly několikrát podobné diskuze, on ti pošle falešné potvrzení (přes Paypal), že peníze odeslal, ty pošleš kočár a neuvidíš ani jedno, ani druhé. Hlavně Němec bude tak potřebovat kupovat ojetý kočár z ČR.
Příspěvek upraven 12.09.14 v 10:36
Je to podvod, tady si to můžeš přečíst
https://www.emimino.cz/…dvod-196488/
@Teruna000 píše:
@pikola koukala jsem jenom na IP odkuď odpovídal na inzerátani jsem mu ještě neposlala svoji adresu, tu mu pošlu až přijdou peníze.
A jak timpise anglicky? Takmucet munposlat muzes, prinejhorsim nic neprijde ![]()
Holky nahnaly jste mi strach :-/ radši mu napíšu, že už ho manžel slíbil jinde
@pikola jo, anglicky, teď mi poslal tohle.
Here is the information needed for the payment:
Account name
Account number
Bank name
IBAN
Swift Code
Item name
Total cost of the item plus your pickup address.
--
To je nejakej obyc kocar? Osobne bych uz dal asi nereagovala, stejne ti prijde prdlajs..