Nechtějí mi vrátit peníze za zboží

ljt
11.9.14 17:03

Necteji mi vratit penize za zbozi

Ahoj, potrebuji poradit. kopila jsem si zbozi pres internet v obchode www. mobilpro vas.cz.jenze jsem koupila spatnou vec taze jsem ji do ctrnacti dnu podle zakona odeslala zpet.no je to uz mesic a tak jsem tam volala uak tedy s penezi a pry ze mi je nevrati a to bez duvodu.pan se choval proste jako prase.tak jsem mu rekla ze s tim pujdu na policii. jenze muj problem je ten ze fakturu jsem jim poslala zpatky s tim zbozim a dodejku jsem nekde stratlila a mam tedy jen podaci listek s posty ze jsem tam zbozi posilala takze otazka zni-bude to na policii stacit jako dukaz? A jestli ne tak myslite ze na poste maji nejaky zaznam o tom baliku ze mi prisel za kolik a kdy a ze mi to vytisknou a i tak bude to policie nejak resit kdyz se jedna o tisic korun? dekuji moc za rady, preju hezky den a omluvte hacky a carky pisu z mobilu a takhle je to rychlejsi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
670
11.9.14 17:05

Obrať se telefonicky či mailem na právní poradnu časopisu dTest, tam jsou experti na spotřebitelská práva a mně vždy poradili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
11.9.14 17:07

Podle mne by měl stačit podací lístek, protože ani dodejka nezaručí, že jsi jim neposlala prázdnou krabic (což by mohli hypoteticky tvrdit), nevím, kdo má důkazní břemeno, jak říkám, poradí v dTestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
11.9.14 17:08

Ahoj, si plně v právu, stačí cokoliv..jejich potvrzení o prodeji, podací lístek, výpis z účtu..cokoliv co prokáze, že peníze si poslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
11.9.14 17:08

JO a pošta - pokud to nevydá tobě - musí to vydat policii, pokud to tato bude šetřit, ale nevidím důvod, proč by ti to nevyjeli, když to bylo adresované na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
11.9.14 17:09

@ljt ty jooo…škoda, že sis fakturu nezkopčila :( to dělám vždy…no jen na podací lístek asi nemáš šanci, ale zeptej se na poště…musejí mít nějakou databázi podle čísla podání :think: nicméně bych se obrátila přímo na sdružení obrany spotřebitelů…držím palce - někdy jsou ty obchodníci fakt šmejdi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
11.9.14 17:10

Nejsem si jista, ze se tim v takove castce bude zabyvat policie. Jen kdyby vas bylo vic.
Ale byt tebou, poslu panovi mail, ze se s podacim listkem, dodejkou a kopii faktury, kterou sis udelala obracis na COI a sveho pravniho poradce.
Ze to neni pravda, nemusi nikdo vedet. A pravni poradnu d testu bych kontaktovala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
11.9.14 17:10
@veeeraf píše:
Ahoj, si plně v právu, stačí cokoliv..jejich potvrzení o prodeji, podací lístek, výpis z účtu..cokoliv co prokáze, že peníze si poslala

Já si také myslím, při reklamaci prý stačí i doklad o zaplacení platební kartou - prostě důkaz, že platba proběhla, nemusí být nutně originál paragon… takže proč by nestačil podací lístek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
11.9.14 17:11

@eva333 já jsem z toho tedy pochopila, že zakladatelka má jen podací lístek od toho, jak posílala zboží zpátky :nevim: takže vlastně v ruce nemá nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
11.9.14 17:13

Koukala jsem na Heureku a obchod má velmi dobré hodnocení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.9.14 17:14

Policie se tisícikorunou nebude zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994

@Ladybird146 tak většinou internetový obchod posílá emaily - to znamená, že má v ruce, zápis o objednávce, potvrzení o zaplacení a nakonec, že je zásilka expedována. A jede další kolo č. pošty, že přijali ten a ten balik a doručí ho následující den…
to všechno může zakladatelka doložit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
Pokud je obchod na heuréce, okamžitě udělit negativ, nula bodů, červeně tučně napsat, co se stalo, že tě okradli. A to hnedle medle.
@Teruna000 píše:
Koukala jsem na Heureku a obchod má velmi dobré hodnocení :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ljt
11.9.14 17:15

Moc dekuji vsem za rady urcite neco vyskousim.jsem sama se trema detma a tisic korun je pro me hodne. a fakt si tam radej holky nic nekupujte at nedopadnete stejne :cert: pan byl fakt dost neprijemny. zaplatpanbuh za Emimco :srdce: jeste jednou moc diky holky.

• Citovat
  • Upravit
ljt
11.9.14 17:19

Jo rikala jsem mu ze jdu na policii jenze on rekl arogantne at jdu a evidentne si z toho nic nedelal a byl vysmaty tak nevim :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák