Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Obrať se telefonicky či mailem na právní poradnu časopisu dTest, tam jsou experti na spotřebitelská práva a mně vždy poradili.
Podle mne by měl stačit podací lístek, protože ani dodejka nezaručí, že jsi jim neposlala prázdnou krabic (což by mohli hypoteticky tvrdit), nevím, kdo má důkazní břemeno, jak říkám, poradí v dTestu.
Ahoj, si plně v právu, stačí cokoliv..jejich potvrzení o prodeji, podací lístek, výpis z účtu..cokoliv co prokáze, že peníze si poslala
JO a pošta - pokud to nevydá tobě - musí to vydat policii, pokud to tato bude šetřit, ale nevidím důvod, proč by ti to nevyjeli, když to bylo adresované na tebe.
@ljt ty jooo…škoda, že sis fakturu nezkopčila
to dělám vždy…no jen na podací lístek asi nemáš šanci, ale zeptej se na poště…musejí mít nějakou databázi podle čísla podání
nicméně bych se obrátila přímo na sdružení obrany spotřebitelů…držím palce - někdy jsou ty obchodníci fakt šmejdi ![]()
Nejsem si jista, ze se tim v takove castce bude zabyvat policie. Jen kdyby vas bylo vic.
Ale byt tebou, poslu panovi mail, ze se s podacim listkem, dodejkou a kopii faktury, kterou sis udelala obracis na COI a sveho pravniho poradce.
Ze to neni pravda, nemusi nikdo vedet. A pravni poradnu d testu bych kontaktovala taky.
@veeeraf píše:
Ahoj, si plně v právu, stačí cokoliv..jejich potvrzení o prodeji, podací lístek, výpis z účtu..cokoliv co prokáze, že peníze si poslala
Já si také myslím, při reklamaci prý stačí i doklad o zaplacení platební kartou - prostě důkaz, že platba proběhla, nemusí být nutně originál paragon… takže proč by nestačil podací lístek.
@eva333 já jsem z toho tedy pochopila, že zakladatelka má jen podací lístek od toho, jak posílala zboží zpátky
takže vlastně v ruce nemá nic
@Ladybird146 tak většinou internetový obchod posílá emaily - to znamená, že má v ruce, zápis o objednávce, potvrzení o zaplacení a nakonec, že je zásilka expedována. A jede další kolo č. pošty, že přijali ten a ten balik a doručí ho následující den…
to všechno může zakladatelka doložit
@Teruna000 píše:
Koukala jsem na Heureku a obchod má velmi dobré hodnocení
Moc dekuji vsem za rady urcite neco vyskousim.jsem sama se trema detma a tisic korun je pro me hodne. a fakt si tam radej holky nic nekupujte at nedopadnete stejne
pan byl fakt dost neprijemny. zaplatpanbuh za Emimco
jeste jednou moc diky holky.
Jo rikala jsem mu ze jdu na policii jenze on rekl arogantne at jdu a evidentne si z toho nic nedelal a byl vysmaty tak nevim ![]()
Ahoj, potrebuji poradit. kopila jsem si zbozi pres internet v obchode www. mobilpro vas.cz.jenze jsem koupila spatnou vec taze jsem ji do ctrnacti dnu podle zakona odeslala zpet.no je to uz mesic a tak jsem tam volala uak tedy s penezi a pry ze mi je nevrati a to bez duvodu.pan se choval proste jako prase.tak jsem mu rekla ze s tim pujdu na policii. jenze muj problem je ten ze fakturu jsem jim poslala zpatky s tim zbozim a dodejku jsem nekde stratlila a mam tedy jen podaci listek s posty ze jsem tam zbozi posilala takze otazka zni-bude to na policii stacit jako dukaz? A jestli ne tak myslite ze na poste maji nejaky zaznam o tom baliku ze mi prisel za kolik a kdy a ze mi to vytisknou a i tak bude to policie nejak resit kdyz se jedna o tisic korun? dekuji moc za rady, preju hezky den a omluvte hacky a carky pisu z mobilu a takhle je to rychlejsi.