Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat Vás zkušenějších, co nakupujete na tomto obchůdku, jak jsou značené ty velikosti. Nemají tam číslováni jako my, ale 2T, 3T, 4T,6,8 a 10. Co je to za velikosti. Mám skoro 5letou holčičku a nevím jakou velikost vybrat.
@werca002 je to označení roků, velikost ber větší než kupuješ tady, mají oblečení meší já kupuju holce která má u nás 110/116 na ali vel. 130
@anickadomnik Moc Ti děkuji
ja se chystám poprvé takhle nakupovat. Ještě se zeptám, platí se to přes PayPall, je to bezpečny?? Nám takhle tenkrát vykradli účet, když manžel něco objednával přes net. Ale nevím jestli to bylo PayPall.
U některých věcí je psaný rozměr v cm, např. délka, obvod hrudníčku, délka rukávu atd., podle toho se já řídím. U některých věcí to neudávají, pak je lepší pročíst si ty recenze, většinou tam píšou, jestli je lepší vzít o velikost, dvě větší
Ale je pravda, že většinou platí brát o číslo větší, než bys kupovala tady ![]()
@Froseth
já mám zakrslý děti takže jedině na ali nakoupím oblečení určené jejich věku a jim to fakt sedí
ale zase klukovi 2 roky kupuju u nás velikost 9-12 měsíců a holce 6 a půl kupuju 4-5 let
![]()
@werca002 já oblečení zatím nekupovala, tak s velikostí neporadím. ale platila jsem kartou, pay pal tam nebyl v nabídce, a vše o. k. Paypal je na ebay, a to by mělo být bezpečnější než kasická platba kartou
ale po oblečení už jsem koukala, tak asi vzít na zkoušku a pak už budeš vědět. A do větršího dorostou nebo to proženu sušičkou, hlavně že to nebude malé ![]()
@evinax No právě manžel platil kartou po internetu a účet nám vybrali, takže jsme to zrušili. Tenkrát tam moc nebylo asi 2 tisíce, ale stejně to naštvalo. Banka to sice jako reklamaci vzala, ale nic se nedělo, ani vyjádření nepřišlo. Banku jsme změnili, tak doufám že to má ČSOB lépe zajištěný. Já na Aliexpressu nemůžu odolat jedný mikine ![]()
@werca002 nahoď jaký
. Já mám z toho placení, a vůbec ínternet bankovnictví lufta, ne že by mi měli co vyluxovat
, ale i to málo, co tam mám by mmě štvalo
. Takže pokud to jde, tak platím převodem a tudíž Alliexpresu odolávám, páč tam to nejde ![]()
Ahojtte lidicky. Chtela bych se zeptat co to znamena ve statusu kde se sleduje zboží mam napsane NULL. Nerozumim.
Ahoj potřebuju poradit. Objednala jsem si něco na aliexpress a po pár dnech mi prodávající napsal, že bohužel už zboží nemá a nabídl mi něco jiného. To se mi nelíbilo tak jsem mu napsala, že bych chtěla vrátit peníze. A on mi napsal, že na to aby se mi vrátili peníze chce nějakou dohodě o náhradě, že jsem si objednala špatný produkt a já vůbec nevím co to je. Nemá někdo zkušenosti
To jsem udělala ale odpověd byla že obkednávka nejde zrušit že musím dodat dohodu o náhradě, že jsem si objednala špatný produkt a prodejce mi píše to samí ale já fakt nevím jakou dohodu ![]()
Když dáš my orders-view detail a order cancelation tak by to měli zrušit, protože objednávka ještě nebyla vyexpedována. Nebo dej open a dispute a napiš problém to to začně řešit aliexpress