Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobré ráno, konečně jsem dostala termín na odstranění varixů z PDK. Je mi 28let a žílu mám fakt hnusnou esteticky, ale už mě i jakoby v ní hoří, tepe atd…
O co se mi ale jedná, celou dobu, co problém reším, ale kvůli covidu jsem musela čekat na termín, se doktoři tvářili, že to je zákrok, který je fofr „dvakrát si do Vás říznem a půjdete domu“…
Dnes když mi sestra dávala papíry k zákroku, tak se ptám, jak to bude rychlé a bylo mi sděleno, že v pondelí přijdu, úterý zákrok a možná by mě mohli v sobotu pustit..
Máte někdo zkušenosti? Jdu na zákrok hrazený pojišťovnou
@Luca2021 tak to je zvláštní, taťka byl koncem roku 2018 - ve čtvrtek nástup, pátek operace, sobota po ránu odchod z nemocnice, a to mu ještě sakra nebylo dobře, a brali mu spoustu žil od třísla po kotník
@stinga no tak to je gol🤦🏼♀️ No ja uvidim, jak mi bude a verim, ze pujdu na revers domu, lezet muzu i tam.
@Luca2021 no přesně tak, pak je určitě převaz, ale to si můžeš dojet ambulantně, kvůli tomu tam nemusíš ležet
@stinga tak mi to prostě nedalo a jela jsem na konzultaci k privatnímu chirurgovi s mým problémem. Ač jsem to tak prvně nechtěla, nakonec jsme se domluvili, že půjdu na zákrok k němu, laserem a placený. Ráno přijdu, po probuzení půjdu s doprovodem domů. Narozdíl od operace v nemocnici mi odstraní hlavní žílu, která mi dělá problém celou, a pouze dva malé řezy. Návrat do normálního života téměř okamžitý, oproti rekonvalescenci 8 týdnů, co bych měla po zákroku na pojišťovnu..
@Luca2021 píše:
@stinga tak mi to prostě nedalo a jela jsem na konzultaci k privatnímu chirurgovi s mým problémem. Ač jsem to tak prvně nechtěla, nakonec jsme se domluvili, že půjdu na zákrok k němu, laserem a placený. Ráno přijdu, po probuzení půjdu s doprovodem domů. Narozdíl od operace v nemocnici mi odstraní hlavní žílu, která mi dělá problém celou, a pouze dva malé řezy. Návrat do normálního života téměř okamžitý, oproti rekonvalescenci 8 týdnů, co bych měla po zákroku na pojišťovnu..
Prosím tě, kolik tě stala ta operace?
@lísteček1 zrovna jsem po😆
Ja byla u privatniho chirurga, myslim, ze jinde cena nizsi i prave za laser..
ja platila 18.700 chirurga, a 800 anesteziolog. Ale urcite to jde levneji. Ja uz to mela na svuj vek opravdu osklivy, provazy od trisla az na pulku holene.. Mela jsem problemy s vetsim pohybem a tak uz.. V nemocnici me chteli tyden drzet a rezat na x mistech, tady jsem rano prijela a uz jsem doma, pohybovat se muzu, sice to zacina pekne bolet, ale nejsem lezak, dostala sem na bolest prasky. Zitra prevaz, a budu si pichat do bricha heparin par dni
Jak jste dopadla a jak vám bylo? Mohu se zeptat, kde vám to dělali? Měla bych také jít, ale nemůžu se dokopat.
![]()