Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@dani24687 a kdy doslo k nejakemu zlepseni po kolika dnech? ona jako kakala sama ale ted to ma hrozne tuhy a vytlacila si chudinka konecnik ![]()
@Ajinka91 Dělám každý den vločkovou kaši a na zácpu je dobrá i laktulósa, je to na změkčení stolice.
@Ajinka91 píše:
@dani24687 a kdy doslo k nejakemu zlepseni po kolika dnech? ona jako kakala sama ale ted to ma hrozne tuhy a vytlacila si chudinka konecnik
já to tak po těch 2 týdnech pomalu začala vysazovat a už kakal pěkně, sice třeba ne denně, ale brzo se to upravilo ![]()
@Ajinka91 nebo švestková, meruňková šťáva…my máme domácí s minimem cukru třtinového, ale ta naše potvora to nepije ![]()
Nám také dětská lékařka dnes doporučila vločkový odvar s UM, protože malá už pátý den nekaká. Dáváte ho ke každému jídlu nebo např. 1× denně?
@priserka.jd píše:
Nám také dětská lékařka dnes doporučila vločkový odvar s UM, protože malá už pátý den nekaká. Dáváte ho ke každému jídlu nebo např. 1× denně?
já dávala 1× denně, on to vypil samotný
Ahoj holky náš malý má půl roku a po zavedení příkrmů špatně kadí…za 4 a více dnůpředtím kakal denně. zkoušela jsem povařit lžičku vloček ve vodě asi ve 2,5 dcl. to jsem rozmixovala i s vločkama a udělala mu půl porce kaše celou by nesnědl-sunarku…myslíte, že to tak můžu třeba týden zkusit? at vím, jestli to pomáhá, nebo mu raději vločky nedávat a dát jen odvar? děkuji moc
@chcimimi Takhle velké už i s vločkama může.
Dávej do příkrmů víc vody + kapku olivového oleje nebo kvalitního másla, pokud pije UM, tak mu to UM můžeš taky dávat do odvaru z vloček. Možná bych vynechala tu kaši (jestli jsem to dobře pochopila s tou sunarkou) - některé děti kaše betonuje.
Pokud už jí ovoce, tak povařené/podušené švestky bez slupky.
Edit: Jo a vynechat rýži, mrkev a banán - to všechno staví
@Svistice Ahojky děkuji, pije mateřské mléko + příkrmy zatím zelenina 3 týdny, mrkev už nemá určitě týden…do jídla mu dávám olivový olej malinko nebo právě trošičku másla, i pije čaj nebo švestkovou šťávu zředěnou - vypije i cca 10ml/denně a stejně to nepomáhá, tak jsem chtěla zkusit vločky…myslíš že mu můžu udělat příkrm př. dneska dýně hokaido a cuketa do toho vločkového odvaru (i s vločkami rozmixovanými) děkuju
@chcimimi Jasně, dýně s vločkama je moc dobrá - já jimi zahušťuju dýňovou polívku i pro nás, když se mi povede udělat moc vodová.
@Svistice super děkuju jdu na to
a vypije i 100 ml/denně ne 10
chybí mi tam nula…děkuju moc za radu a v těch vločkách sem tam zůstane i po mixování slupka to ale nevadí že?
@chcimimi No, slupka by tam úplně být neměla, aby se to střevo zase neodíralo. Zkus je trochu přebrat, než je uvaříš, aby to byly pokud možno jen vločky. Prodávají se i takové úplně jemňoučké vločky.