Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ver-Ab píše:
Tak já asi tak 14 dní beru hořčík s b6, a počet káv jsem omezila na 2-3 denně. Takže na polovinu. Nevěřila jsem tomu, ale kolikrát si ani nevzpomenu a to je pro mě káva nejen " životabudič", ale i ten okamžik pohody, uvolnění… Miluju kávu, ale i ze zdravotních důvodů jsem se snažila jí odbourat a daří sea to je obyč hořčík x b 6 od dr. Maxe
Asi potom tydnu, i kdyz mne obtezovali ty krece v zaludku, hlava uz byla v poradku. Krome narustu energie jsem citila i silenou ulevu. Jako bych najednou mela o starost min.
@lenka_ Tak to je docela hodně rychlé, super, to jsem nečekala. I když to nemusí znamenat, že to budu mít stejně, tak je to povzbuzující.
Hmm, co se týče učení, jsem v podobné situaci, jako Ty, a asi dám na Tvou radu stran odložení. Nicméně zkusím alespoň snížit o něco počet a brát to magnézko. Pak přejdu do radikálnější fáze.
Jakékoliv další postřehy vítám ![]()
@Anonymní píše:hmm, káva hořčík krade, to je fakt… Děkuji za tip!
Já si koupila hořčík, protože mám často nemocné děti.(syn nastoupil do školky a veze se i mladší) A byl to nápad ve frontě v lékarně na synovy léky… Už jsem fakt nemohla a zkusila to a výsledek super, i když jsem tomu moc nevěřila. Jak píšeš, někdy jsem měla pocit, že mi káva energii ubírá a zažívání na nic… Teď si kolikrát říkám, už je tolik? Čas na kávu!!! A kolikrát jsou to ty dvě a super. Jo a chuť na sladké se značně zmírnila! Pro mě sladké taky taková droga… Lékarník říkal, že s b6 se lépe vstřebává.
@Ver-Ab píše:
Já si koupila hořčík, protože mám často nemocné děti.(syn nastoupil do školky a veze se i mladší) A byl to nápad ve frontě v lékarně na synovy léky… Už jsem fakt nemohla a zkusila to a výsledek super, i když jsem tomu moc nevěřila. Jak píšeš, někdy jsem měla pocit, že mi káva energii ubírá a zažívání na nic… Teď si kolikrát říkám, už je tolik? Čas na kávu!!! A kolikrát jsou to ty dvě a super. Jo a chuť na sladké se značně zmírnila! Pro mě sladké taky taková droga… Lékarník říkal, že s b6 se lépe vstřebává.
Jo a doplním, jak jsou děti nemocnéné, jsem KO
proto ten životabudič magnézko
Holky, trochu se sem k vam vecpu
taky mam silny pocit, ze piju kafe az moc, tech 6 salku denne dam v pohode, mozna i vic
ale nemam pocit, ze potrebuju ten kofein jakožto podporu ci nakopnuti, piju ji proste, protože mi chutna. miluju tu vuni, chut, pohodu, nekdy piju z nudy, na zahrati… o jakem kafi se tu ale bavime, jake konkretne pijete? protože ja rozpustne, a to s mlekem bez cukru. ne zadne presso ci něco podobného, to mi nechutna. někdo říká, ze tohle ani kafe není, co myslite?
@peta81 Piju ráno rozpustnou (nescafe gold) s mlékem a pak presso! To je slast, které se nelze nabažit. Vedle pressa, je vše taková spálenina… Jo káva je fakt droga, těším se na tu mojí ranní
Zato manžel pije žaludovku, z žaludů!!!
@peta81 Správný dotaz.
Já s mlékem (hodně mléka, ale ne smetana, polotučné nebo plnotučné), bez cukru, obvykle turek, bohužel. Takové ty rozpustné z automatu apod., to obsahuje kofeinu podstatně méně (když jsme u toho, tak mi moc ani jako zdroj kofeinu nepomáhají, ani mi obvykle moc nechutnají). Rozpustné mi obecně nešmakuje, jen pár druhů se dalo pít, ale moc ho ani nezkouším (tak leda na návštěvách a výletech, když není nic jiného).
Presso mi sice chutná, ale není mi lehce dostupný. Můžu si sice udělat něco trochu epesnějšího i doma (třeba z mokapotu), ale obvykle jsem na to líná, chci to rychle a ve velkém kafáči, abych měla dlouho co pít (což je ještě horší z hlediska toho, kolik látek se z kávy vylouhuje, i těch neprospěšných). Takže 95% mé kávy je ta nejhorší varianta - dlouho_louhovaný turek s mlíkem.
To mlíko nevím, jestli je dobře nebo špatně, trochu to srovnává agresivitu kávy a to, že bere vápník, ale taky jsem slyšela, že káva s mlíkem je ještě škodlivější, co je na tom pravdy, jsem ale raději nezjišťovala, protože normálního turka bez mlíka pozřu jen v nouzi, a obvykle si ho musím sladit. Naopak nějakou luxusnější kávu z pressu můžu mít i bez mléka, jenže na to můj studentský fond nestačí
Už takhle za kávu protočím dost peněz, protože úplně nejlevnější mi tedy nejedou.
Já jsem teď získala Desnou závislost na kafi od té doby, co piju Nespresso. Dam tak čtyři denně, plus ještě jedno Dolce gusto v práci. Takže za osm hodin vypiju v práci jedno, ale ve zbytku času ostatní kafe - kvůli té úžasné chuti. Taky jsem včera šla spát ve 4:50. No dneska to nebude o nic lepší zřejmě.
@rena621 píše:
Ja jsem se preorientovala z kavy na mleko. Caro a melta nahradi kavu. Hlava Te neboli, ze potrebujes kavu. Boli Te z dehydratace. Pij co nejvic vody.
Já piju vody právě docela hodně. Jednak i ke kávě si dávám automaticky vodu, vodu po probuzení piju ještě před kávou, a během dne upíjím průběžně i tu vodu. Káva je moje jediná nápojová „neřest“, limonády, coly ba i džusy a šťávy piju jen výjimečně, takže moje dva hlavní zdroje tekutin jsou káva s mlíkem a čistá voda.
Byla jsem i na lymfomasáži a masérka mi sama od sebe kontrolovala na nějakém akupunkturním bodě, jestli mám dost tekutin, a říkala, že jsem dobře zavodněná.
Z dehydratace hlava určitě bolet může, ale tohle není ten případ. Vody mám dostatek.
Holky tak já vypiju denně tak 6-7 káv a to tu nejhorší variantu - turek bez mléka a bez cukru
Taky bych se toho nejradši zbavila, ale již to tak piju několik let a pozoruju na sobě, že když tak tři hodinky kávu nemám, tak mě začne pomalu bolet hlava, takže absťák. Když si ji pak dám tak je bolest hlavy pryč. Mě ani nedělá problém si dát kávu v devět večer a v deset spím jak miminko. Takže pro mě to už povzbuzující účinky nemá, je to už asi čistě jen o závislosti. Ale už dlouho uvažuji přestat, ale nevím, jestli je lepší přestávat postupně, nebo se prostě vybavit růžovými tabletkami a udělat to ze dne na den
Tak já asi tak 14 dní beru hořčík s b6, a počet káv jsem omezila na 2-3 denně. Takže na polovinu. Nevěřila jsem tomu, ale kolikrát si ani nevzpomenu a to je pro mě káva nejen " životabudič", ale i ten okamžik pohody, uvolnění… Miluju kávu, ale i ze zdravotních důvodů jsem se snažila jí odbourat a daří se
a to je obyč hořčík x b 6 od dr. Maxe