Olivový olej na mazání novorozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14018
3.1.18 16:51

@Lucimiminko pouzivala jsem slunecnicovy olej z lekarny. Mazala jsem pri kazdem prebalovani a kopala ob den. Ona ta sucha pokozka ty mimca svedi takze v porodce mi rekli mazat, mazat, mazat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
3.1.18 16:59

Taky jsem měla slunečnicový. Dceři se ta kůže loupala v dlouhých cárech, byla fakt přesušená a tohle pěkně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
3.1.18 16:59

Doporučuji koupat ve vodě s Linolou, nám se velmi osvědčilo. Až tak, že si ji do koupele přidáváme také. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.1.18 17:00

Za mě bych poradila dávat olej do koupele, ať už olivový, slunečnicový nebo třeba oleje od Karla Hadka (na ty já nedám dopustit), má přímo dětskou řadu, jde o čistě přírodní záležitost, žádná chemie, jsou skvělé. Má přímo i koupelové oleje. Když budeš mazat, tak si omastíš všechno oblečení a do kůže se vsákne jen minimum, v té koupeli je to o něco lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
3.1.18 17:14

Vyzkoušeli jsme slunečnicový a olivový olej, Excipial Lipolotio, všechny tyto přípravky vysušovaly, navíc excipial má strašně silnou vůni a je cítit i po vyprání. Nejvíc se mi osvědčil Ambiderman - nechat si ho v lékárně namíchat. Je to vlastně základ do krémů, akorát bez ostatních přísad, nijak nevoní, příjemně se vsákne do kůže a odpadá protivné matlání s oleji. Cenově to vyjde tak nastejno jako ostatní mazání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
3.1.18 17:22
@prejeta_zaba píše:
Vyzkoušeli jsme slunečnicový a olivový olej, Excipial Lipolotio, všechny tyto přípravky vysušovaly, navíc excipial má strašně silnou vůni a je cítit i po vyprání. Nejvíc se mi osvědčil Ambiderman - nechat si ho v lékárně namíchat. Je to vlastně základ do krémů, akorát bez ostatních přísad, nijak nevoní, příjemně se vsákne do kůže a odpadá protivné matlání s oleji. Cenově to vyjde tak nastejno jako ostatní mazání.

Ambiderman nam taky vyhovoval nejvic. Mazu se s nim taky, jsem atopik. Je hodne jemny, nearomaticky.
Excipial je i na me hodne navoneny a mastny. Dlouho trvalo nez se vstrebal a tim svedil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
3.1.18 17:30

@Oudrey jo, přesně, Excipial ještě svědil, na to jsem si nevzpomněla, ale svědil i mě, takže na miminko už bych ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.1.18 17:32

Dobre moc dekuju. Olupuje se mu ta prvni kuzicka, tak bych chtela mazat necim nechemickym, prirodnim, zacla bych orave temi olejemi. Zkusim tedy olejicek pridat do koupele a pak telicko promasirovat slunecnicovym olejem, ktery jak rikate neni tak citit a snad se lepe vpije. Ten slunecnicovy olej mohu pouzit kuchynsky? Nebo ten z lekarny je nejaky specialni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.1.18 18:23

Olivový olej se k promazávání používal dříve, když nebyl takový výběr olejů (vím, že mě s ním mazala mamka), ale podle mě není vhodný, je moc hutný, špatně se vstřebává a z mé zkušenosti v konečném důsledku spíš vysušuje. Na pokožku miminka je mnohem vhodnější mandlový nebo meruňkový olej, ten mandlový se od Nobilis Tilia dá sehnat i v takové úpravě, kdy jsou z něj odstraněny aromatické látky a je tím pádem zcela nedráždivý.
Mě se na mou pokožku i pokožku dětí (všichni atopici) nejvíc osvědčil mandlový nebo meruňkový olej do vany nebo smíchaný s vodou místo vlhčených ubrousků a na promazávání potom cokoliv, co je jak mastné, tak zároveň hydratační, třeba ten zmíněný Excipial Lipolotio nebo Excipial mastný krém, A-Derma Exomega, konopný krém Atopos nebo Robátko od Cannadermu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.1.18 18:31

Kdyz jsem chodila do solarka, tak mi obsluha radila, ze olivovej olej je na pokozku to nejlepsi, ze chrani pred UV zarenim a nema zadny chemicky latky. Mazala jsem se s nim pred solarkem a mela jsem krasnou kuzi, vubec zadna susenka. Jenze druha strana mince je ta, ze fakt smrdi, smrdela jsem potom jak uzenka. Takze pro mimco bych taky volila neco o chlup vhodnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
3.1.18 18:56

@Lucimiminko určitě lékárenský, vyjde na par korun. a klidne koupat obden, my tak koupali 3 mesice, ted na střídačku koupani a sprcha, olejicek tak jednou za týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.1.18 19:31

@Lucimiminko Když se synovi jako novorozenci hodně loupala kůže, tak doktorka nedoporučovala mazat jakýmkoliv olejem, že pak zůstává na pokožce film, přes který pokožka nedýchá. Doporučovala nemazat vůbec nebo tělovým mlékem, které se lépe vstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
3.1.18 19:47

Pediatri rádi radí i modrou indulonu, ja sama ji i telove mleko obcas použiji, ale male bych nedala. Hlavni složkou techto výrobku je parafin, zajimave se na nej podívat na web slozeni kosmetiky. Pokud neco vytvari film, tak prave toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
3.1.18 19:49
@Lendeš píše:
@Lucimiminko Když se synovi jako novorozenci hodně loupala kůže, tak doktorka nedoporučovala mazat jakýmkoliv olejem, že pak zůstává na pokožce film, přes který pokožka nedýchá. Doporučovala nemazat vůbec nebo tělovým mlékem, které se lépe vstřebává.

To je naprostý nesmysl… Je jen důležité nemazat olej na suchou pokožku. To spíš kůže nedýchá pod nánosem ropných složek, které jsou součástí drtivé většiny tělových mlék, i těch pro děti, pokud se nejedná o přírodní produkty a i u těch je to s mléky složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27957
4.1.18 22:03

Nám pediater nedoporučoval telové mlieka a pod. Máme oliv. olej Dr. Hoj z lekárne a natierala som len suché miesta, premasírovala. Aj hlavičku som prešla s olejom a prečesala kefkou a už nemá šupinky na hlavičke. Na oblečení mi škvrny nenecháva, všetko vsiakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí