Omezený vstup miminka do krytého bazénu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Omezený vstup miminka do krytého bazénu?
Ahoj,
dnes jsem narazila na problém v krytém bazénu v našem městě.
Na víkend jsme si plánovali návštěvu tohoto sportovního areálu. Běžně tu probíhá plavání dětí - Plaváček - a tak jsem myslela, že s plavečkami na plavání či plenkami do vody to zvládneme. Dnes jsem se tam byla ptát a prý je vstup do jednoho roku zakázán. Mají tam upozornění od správce zařízení. Spadá to pod město a Technické služby.
Jsem rozhořčená. Proč? Vždyť tam dvakrát týdně plavou s miminkami mladšími a jistě vodu nemění
Vím stoprocentně že ne… Protože se plave ráno a po nich začíná běžně veřejné plavání. Nemáte informace, zda je to podloženo nějakými vyhláškami a lze to vůbec zakázat? Zavání mi to „diskriminací“… To si musím zaplatit Plaváčka, když chci malou „seznámit“ s prostředím bazénu?
Díky za vaše názory.
Mirka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
před nějakou dobou proběhlo zprávama, že vydali nějakou vyhlášku či co, která zakazuje miminům do 1 roku plavání ve veřejných bazénech. V té reportáži se dotazovali na různých plovárnách a bazénech, co s tím dělají - někteří nepovolili pouze vstup do vody, někde neumožnili ani vstup do areálu. Ale pokud se tam konají kurzy, pak je to dost zvláštní opatření…
Lasička a Matýsek 14 m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mirko, obavam se, ze opravdu je vstup pro deti do jednoho roku do „bezneho“ plaveckeho bazenu zakazan. Takze ackoliv je to nelogicke a mladsi deti tam plavou v kurzu , tak mimo kurz tam nesmeji
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem málo informovaná, tahle zpráva mi opravdu utekla… Je to opravdu zvláštní, jako by bylo zaručeno a vyhláškou stanoveno, že roční, a mnohdy i starší dítě, se do vody např. nevyčůrá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že o moč se nejedná, je sterilní, a bobečky zachytí plína nebo plavky, takže to fakt nechápu… Spíš bych řekla, že hrozí, že něco chytí mimina a ne naopak…
Lasička a Matýsek 14 m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidíš, já to beru ze stránky té, že někdo má strach, aby ho miminko „neumazalo“ a ono to má dva výklady… Je fakt, že vlhké prostředí se může podílet na udržování bacílků a plísní (fuj)…
Jsem přesto ráda, že jsem napsala a vy mi odpověděly, moc díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jsi psala, tak mimina plavou vždy ráno a veřejnost až potom. Takže si myslím, že voda je přes noc vyčištěná, do ní pak pustí malý mimina a potom veřejnost. Jde o to, aby mimča něco nechytla. Kryjí se tím. Pokud ti mimčo chytne něco v organizované hodině, tak potom to s něma můžeš nějak řešit přes hygienu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Mirko, take planujem navstevu o vikendu i s tatkou, tak jsem tam volala,a bez problemu s plinkou na plavani muzem. hmm, no, nastesti nam rok za chvili bude, ale stejne si myslim, ze by to melo byt na zvazeni od rodicu a ne to hned zakazovat, vzdyt na kurzy kazdy nema..misa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jde o to, že mimča do jednoho roku musí mít maximálně 0,03% chloru, což je v běžných bazénech překročeno. Pokud je víc, mají bazény pro mimča problémy s hygienou, stejně tak by měli v norm. bazénu problém, kdyby tam mímo pustili.
Pokud tam ale plavou míma, tak asi v noci mění vodu, po mimčech ji pak dochlorují, jinak nevím, zkusila bych se v tom trochu porýpat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si dávejte pozor, kam chodíte. Jak to tam vypadá a hygiena. Pokud píšou, že je nepouštěj, že ot je nevhodný, asi bych tam moc nechodila.
My jsme si i z pro děti do roka aquaparku přitáhly bradavice - obě:( Taky to tam na to vypadalo. DO té doby jsme navštívili vícero aquaparků a byl ot oOK a z Příbrami jsme si přitáhly bradavičky a holka má nejspíš plíseň na nohou:( Lituju, že jsem manžu přemluvila, abychom to tam vyzkoušeli a nejeli do osvědčeného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda,
koukala jsem na provozní řád Plaveckého areálu v Děčíně - tady je taky dětem do jednoho roku vstup zakázán - jak do bazénu tak do areálu vůbec. Výjimku tvoří pouze plavání miminek.
Konzultovala jsem to s babičkou, a ona si myslí, že je to kvůli tomu, že tak malé dítě se jen tak koupat nemůže a že hrozí větší nebezpečí že by se utopilo.
Ale myslím že je to na naší zodpovědnosti - holt si taky počkám než budem moct chodit i normálně plavat.
Andělka
- Citovat
- Upravit
Ahojky. Přesně jak psala Pomlenka. Aby mohly plavat v bazénu děti mladší než rok, musí být voda víc hlídaná. To ovšem stojí penízky. Takže je jednodušší tam míma nepouštět. Ty testy vody pak hradí Plaváček. Přes noc vodu vyčistí, možná ohřejou a pak tam pustí mrňousky. Pak vodu upraví pro běžné plavání. Tak to vidím já. Jde především o to, aby se tam nenakazila míma.
Pa Kuřátko a Honzík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
nechce se mi přímo hledat tu vyhlášku,
ale zní asi takto:
Do bazénu je lidem podnapilým, špinavým, zablešeným, nemocným a ............. a dětem do jednoho roku vstup zakázán, pokud zřizovatel neurčí jinak.
takhle to zní fakt hrozně, slovíčka jsem asi nepoužila přímo ta, která tam jsou, ale kdo jste vyhlášku četl, vyzní to doopravdy takto!
Nestojí tam nic o tom, že miminka potřebují jiné podmínky, větší hygienu, ale jsou tam hned vedle zablešenců a špinavců:-(
Takže vyhláška říká: pokud zřizovatel neurčí jinak. Každý bazén to může mít jinak, nehledě n chlorování, podmínky atd. (leda bych přehlédla nějaký dodatek v oné vyhlášce) Musíte najít takový bazén, kde plavání miminek umožňují.
je velmi spodivem, že tam, kde plavou miminka pod záštitou babyklubu, nemohou plavat rodiče s dětmi:-(
Já měla štěstí, tam kde jsme plavali s Plaváčkem, nás pustili, a naopak se divili, proč ne, když tam Plaváček plave…
Takže asi tak… Je to na zřizovateli a potom na vás, do jaké vody s mimi vstoupíte.
Albi + Anika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Albi, asi je to na zřizovateli, ale ten, aby mohl povolit plavání miminek, tak musí splnit určitě ten limit chloru. Vím to, prootže se nedávno stalo v jednom pražském bazéně, kde plavou i miminka (vlastně plavaly…), že jim tam přišla neohlášená kontrola z hygienické stanice a změřili tam 0,05% chloru a tím pádem jim okamžitě zatrhli plavání mimísků do roka. 3 dny na to měli jen 0,02%, ale to nebylo nic platné, pak asi musí žádat hygienu o povolení, jak jsem pochopila, a to nějakou dobu trvá.
Takže mi fakt z toho vyvhází to, co jsem psala - přes noc vymění vodu, dodrží míň chloru pro prcky a pak je tam pustí. Na odpoledne to upraví na normální standart pro ostatní návštěvníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se v tom porýpu, u nás se nechloruje, ale plave v slané vodě. Je mi to líto, malá má vodu moc ráda, ale jedním z důvodů, proč jsme nešly do Plaváčka byl i ten, že se plave od 9h ráno a naše malá vždy touto dobou vstávala… O finnance nejde, nebylo to zas tak drahé.
Díky za reakce.
Mirka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit