Omezily byste styk s sousedkou, jak?

Anonymní
21.5.16 20:33

Omezily byste styk s sousedkou, jak?

Holky, nevim jak to napsat..

Nastehovala se vedle do baraku rodinka, maji holčičku za mesic 7 roku..

Ja mam dve deti holku 4,5 a kluka1 rok.

Dcera (chodi do skolky) je nadsena, ze je tady konecne nekdo v jejim veku.. Jenze ja holcicka je jak urvana s retezu a moje dcera se podle ni opici :(

Treba hrajem si v pisku a ona zacne najednou vyhazovat pisek do vzduchu z niceho nic se patla pisek po sobe, a chcechta se u toho samozrejme dcera ji napodobuje.. Reknu dost, ale oba vubec nic..
Jedou na kolech a rikam nejezdete na cestu a ona se na me podiva a rekne blablabla a jede si, dcera samozrejme hned zani..
Z niceho jic svlikne si kalhoty a ukaze mi zadek..
Zacne najednou kolem sebe plivat..
Zavrou me a tlaci ba dvere reknu at me pusti, chichota se nic.. Rikam prosim pustis me porad nic, pak reknu at me pusti jinak pujde domu..
Zniceho nic se zacne svlikat.
Holjy desim se, co bude. Dcera se s ni chce kamaradit, ale takové chování..
A vecer samozrejme dcera neco zkousela z toho..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
21.5.16 20:41

Já bych omezila styk, a vyhýbala se. radši bech zašla na veřejné hřiště kde bude mít dcera jinou kamarádku

Příspěvek upraven 21.05.16 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.5.16 20:42

Klidným, ale pevným hlasem bych jí řekla, že pokud hned nepřestane, odvedeš ji domů…Ale musíš to OPRAVDU HNED udělat, pokud nepřestane s tím co právě dělá (házení písku, stahování kalhot…) Je evidentní, že holka zkouší…a nemá z domova mantinely. Párkrát jí odvedeš domů a bude šlapat jako hodinky…
Je to jako ve školce…jen s tím rozdílem, že děti nepošlu domů, ale ke stolku…přemýšlet o pravidlech v naší třídě. Párkrát posedí, popřemýšlí a už to neudělají. A třída funguje. Na „domluvy“ některé děti totiž nereagují, protože jsou z domova zvyklé na výprask, když vše selže. Smutné…no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.5.16 20:46

To nedelej, asi holcina kompenzuje nejakou uzkost, zeptej se sousedky, zda-li to dela casto nebo se jen predvadi pred vama. Zkus to nejak odlehcit a s dcerou si promluv, ze tohle fakt ne… :)a jestli chape, proc by se tak fakt nemela chovat - jako vjizdet na silnici a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
21.5.16 20:50

Já jsem měla podobnou sousedku a rozhodně jsem kontakt neomezila. Tam byl velký problém v rodině a s výchovou, ona sama za to snad ani nemohla. takže jsem jí brala jako výchovnou příležitost. Pevné a laskavé hranice. Bylo to fajn i pro dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
21.5.16 20:56
@Anonymní píše:
Holky, nevim jak to napsat..

Nastehovala se vedle do baraku rodinka, maji holčičku za mesic 7 roku..

Ja mam dve deti holku 4,5 a kluka1 rok.

Dcera (chodi do skolky) je nadsena, ze je tady konecne nekdo v jejim veku.. Jenze ja holcicka je jak urvana s retezu a moje dcera se podle ni opici :(

Treba hrajem si v pisku a ona zacne najednou vyhazovat pisek do vzduchu z niceho nic se patla pisek po sobe, a chcechta se u toho samozrejme dcera ji napodobuje.. Reknu dost, ale oba vubec nic..
Jedou na kolech a rikam nejezdete na cestu a ona se na me podiva a rekne blablabla a jede si, dcera samozrejme hned zani..
Z niceho jic svlikne si kalhoty a ukaze mi zadek..
Zacne najednou kolem sebe plivat..
Zavrou me a tlaci ba dvere reknu at me pusti, chichota se nic.. Rikam prosim pustis me porad nic, pak reknu at me pusti jinak pujde domu..
Zniceho nic se zacne svlikat.
Holjy desim se, co bude. Dcera se s ni chce kamaradit, ale takové chování..
A vecer samozrejme dcera neco zkousela z toho..

A je tak těžký dceři vysvětlit, že ona to dělat nebude? Případně lehce usměrnit i druhou holčinu? Když k nám přijde na návštěvu sousedčina dcera, tak se prostě dodržují naše pravidla, když syn dělá něco, co dělá sousedka a není to dobrý, tak mu to zatrhnu, vysvětlím…klidně 100×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
21.5.16 21:20

My řešili něco podobnýho, styk jsme neomezili, doma jsme si řekli, že ani tu holčičku nebudem nijak komentovat, že ji prostě přijmeme, že si ji naše dcera vybrala za kámošku, tak to budeme respektovat, spíš se snažíme vychovávat naší dceru…je to trochu o nervy, ale takovejch, blbejch´ kámošů a partnerů ještě za život budou mít :think: :lol: jinak když je holčička u nás, klidně jí řeknu, že toto a ono my doma neděláme a basta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
21.5.16 21:38

Nestykala bych se a apelovala na rodice, at si holku srovnaj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
21.5.16 22:02

Měly jsme něco podobného, do vesnice k nám se nastěhovala kamarádka s detma 4 a 5 let já mám 3 letaka. Bohužel jim ona vše toleruje ( mlácení, rvani atd) můj to od nich během chvilky pochytil a nic nezabyralo ani par na zadek ne… Musely jsme absolutně přestat kluky navštěvovat ted po pul roce už je syn zas normální ale trvalo to hodně dlouho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
21.5.16 22:40

Tohle jsou zapeklité situace. Mně na tom všem hlavně zaráží to, jak děti jsou přímo fascinovány, přitahovány ´hloupým´ chováním. A jak se v mžiku naučí. Roky trvá pomalá důsledná a přívětivá cesta k pohodovému růstu dítěte a stačí jedno setkání s „vyšinutým“ dítětem a celá práce je ta tam. :nevim:
Přirovnala bych to k situaci, kdy dítěti nabídneš v jedné ruce jablko a ve druhé čokoládu. Většina si vezme tu čokoládu a od té doby ji začne vyžadovat. V nevýhodě pak jsou rodiče dítěte, které se kamarádí s dítětem, jež nic jiného než čokoládu nejí. To pak mají se svým prospěšným ovocem a zeleninou utrum.
A co se pokazí během pár týdnů, to se napravuje měsíce! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
21.5.16 23:53
že
@koala123 píše:
Nestykala bych se a apelovala na rodice, at si holku srovnaj :zed:

Myslím, že 4, 5leté dceři i její kamarádce se v tomto věku dost těžko vysvětluje jak se má chovat a nezlob se @lamicina, ale laskavé hranice jsou jak z amerického filmu nebo nějaké přechytračelé knížky. Plně souhlasím s @koala123, nestýkat, říct sousedce proč a jestli si to svoje zvířátko trošku zkrotí, tak se zase rádi budete kamarádit. Rozhodně bych si nenechala rozjívit svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.5.16 00:00

Já tedy nevím, asi jsem drsná, ale já bych nevysvětlovala, pokud by návštěva kamarádky-kamaráda, negativně ovlivnovala moje dítě, šmitec konec, návštěvy bych ukončila, i kdyby sousedka na mě divně koukala, beru ohledu pouze na moji rodinu a sebe. Vůbec by mě nezajímalo, jestli chudáček dítě má špatné mantinely z domova, to není můj problém. Můj synátor taky přijde s tím, že kluci mají k svačině tu párek, tu sladkost a k pití limonády, no má smůlu, vysvětlím, že je to špatné a dál dávám vodu, kdyby se na hlavu stavěl, limonádu na pití nedostane, pouze vyjímečně při nějakých oslavách, a je mi úplně putna, jestli dítě od vedle popíjí vesele kolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.5.16 00:06

Mně se taky osvědčilo to, co píše Simona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.5.16 07:38
@3R píše:
Myslím, že 4, 5leté dceři i její kamarádce se v tomto věku dost těžko vysvětluje jak se má chovat a nezlob se @lamicina, ale laskavé hranice jsou jak z amerického filmu nebo nějaké přechytračelé knížky. Plně souhlasím s @koala123, nestýkat, říct sousedce proč a jestli si to svoje zvířátko trošku zkrotí, tak se zase rádi budete kamarádit. Rozhodně bych si nenechala rozjívit svoje dítě.

mám naprosto opačnou zkušenost a nežiji v americkém filmu. Ano vychovávat lze a je nutné i 4, 5leté děcko, jen někdo je na to pohodlný a hledá výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
22.5.16 19:04
@lamicina píše:
mám naprosto opačnou zkušenost a nežiji v americkém filmu. Ano vychovávat lze a je nutné i 4, 5leté děcko, jen někdo je na to pohodlný a hledá výmluvy.

Tady jde o diskuzi a názory. Prosím snaž se jednat bez urážek. Jinak to pak vypadá, že taky potřebuješ pevné laskavé objetí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí