Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já hlavně vůbec nechápu proč by dítě mělo jíst na koleni v autobuse kde si třeba ani nesedne protože není místo.. a ne v klidu po příchodu do školy v lavici.
@ludmilaadamkova píše: Více
No, přece protože některé učitelky chtějí řešit kulturu stolování…
@ludmilaadamkova píše: Více
u nás navíc jezdí děcka nacvakané jako sardinky a jsou rády, že se drží tyče - nemohly by jíst i kdyby to bylo povoleno
@stinga píše: Více
Ale to přeháníš, ne? Jednou rukou se drží tyče, druhou otevřou batoh, třetí vytáhnou krabičku a čtvrtou tu svačinu jí. Zase hledáš problémy tam, kde nejsou, jen abys měla pseudoargument proto, aby haranti mohli jíst o první přestávce
![]()
@ibis píše: Více
Rodiče Mařenky si to vyřeší právě tím, že jí dají tolik jídla, aby měla co jíst a neměla hlad na celou dobu vyučování. Takže i třeba na to ráno nebo třeba na odpoledne, když jezdí z družiny autobusem ve tři domů do své vesnice a oběd má ve škole v půl jedné.
Přesně, dvě věty v notýsku. Informace pro rodiče, že Honzík sní svačinu před osmou a celé dopoledne nic nejí y zda by nešlo dávat jídla více. Zbytek už je na rodičích. Opravdu v tom není žádný problém.
Já jsem zažila bufet jen na gymplu, moc jsem tam nenakupovala, ale moc zdravá strava to nebyla. Ale to už je 25 let.
@andelka83 píše: Více
Taky naposled na střední. A nebyl to vůbec bufet školy. Ale vedle školy nějaký soukromník si udělal bufet. Nejlepší tam byl pro ten kraj známý vlašák.
@Kelsey1 taky na stredni, kupovali jsme si tam bagety s vlašakem a párky v rohlíku ![]()
@stinga píše: VíceÚplně jsem zapomněla, že autobusy z vesnic můžou jezdit nacvakané.
@1Pears1 píše: Více
moje mamka, která se také nikdy „nenaučila“ snídat, jak tady některé chytré dámy doporučují, musí občas jezdit do Brna na kontroly, tak doma vypije čaj a kávu, udělá si namazané rohlíky a tajně v tom autobuse pojídá ty rohlíky, říká, že se vždy skrčí na sedadle, aby ji řidič neviděl, trhá rohlíky v tašce a nenápadně jí
naštěstí je malá, tak jí to jde
školní autobus už k nám přijede plný a pak má ještě spoustu zastávek, ten je opravdu nacvakaný
Tak toto taky děláme a dělali jsme při cestě dálkovým autobusem, většinou do Brna
Když se někdy jede hodně brzy, tak se ani u nás ta snídaně nestihne. To potom balím s sebou ![]()
Jéé, to ani nevím
A ani mně nenapadlo to zjišťovat. Proboha, co já všechno nevím
![]()
A my žáky nijak neomezujeme a dokonce jim děláme 2 x v týdnu ve škole snídani. ![]()