Omezuje vaše škola jídlo mimo velkou přestávku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18737
14.9.24 21:30

U nas taky prý jedi až o velké přestávce. Občas má, ze nechce snídat, tak do sebe natlaci jen trochu. Rohlík mu krajim minimálně na dva kousky, nebo dávám mini livanecky at si muže kousek vzít. Ale i ho upozorňuji, ze bude až svacina tak si musí rozmyslet jestli opravdu nechce jist. Případně si vezme něco menšího do ruky na cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4702
14.9.24 21:35

Vůbec netuším, kdy dítě ve škole svačí… :mrgreen:
Do školy jde nasnidany, oběd má kolem půl jedné, tak za dopoledne hlady opravdu neumře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.9.24 21:41

Mám dítě na soukromé škole a ten čas na jídlo mají vyhrazený. Má to své důvody, a dává mi to po vysvětlení smysl. Nebyla jsem z toho nadšená, sama mám ten zvyk se nasnídat v práci. Vysvětlují to tím, že běžné přestávky jsou na pohyb A taky jde o to, aby pořád děti “nesnackovaly” a měly zdravé návyky, nebyly obézní, nedostatečně živeny z toho, že jedí jen snacky, a vynechávají hlavní jídla. U nás celkem běžná situace v rodině, kdy vařím na prd, nebaví mě to, není čas ani motivace, protože prostě celý den něco všichni pojídáme.
Na druhou stranu, vyučování začíná později a tak stačí snídat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.9.24 21:55

@Kelsey1 Zeptam se ji nejak sikovne, abych nevyvolala dojem, ze na ni utocim :) A zeptam se na ty hracky - o tech se syn nezminoval.

Jinak on ji hodne i snidani. Snida v sedm a normalne da krajic chleba a misku jogurtu s pulkou bananu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4702
14.9.24 22:01
@Zmatka píše: Více

Prosím tě kolik mu je, že po takové snídani nevydrží do oběda a vyžaduje velkou svačinu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.9.24 22:06

@Menton Je mu sest a pul. Po takove snidani snedl ke svacine kus chleba se syrem, varene vejce, jahody s jablkem a pulku tortily plnene zeleninou i masem. Pak snedl normalne polevku a hlavni jidlo :lol: Vsak pisu, ze je kyselina. Po tomhle teda hlad nemel, ale stezoval si, ze nemel cas to poradne snist. A kdyz jsem mu dala mene, to sice mel cas snist, ale hlady mu vyslovene krucelo v brise (mene byla jedna palacinka a dve hrsti ovoce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
14.9.24 22:08

U nás některé děti nesnidaji nebo brzy ráno, než jdou do ranní družiny. Takže mohou jíst kdy chtějí. Já taky ráno nesnídám, a jím někdy dřív než o velké přestávce, to často někde pobíhám. Oběd míváme většinou 12:50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4702
14.9.24 22:14

A kolik v těch 6.5 letech váží a měří?
Jako chápu, že má dítě hlad, ale tohle snad nesni ani kluci co jsou do puberty a aktivně několikrát týdně sportují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77679
14.9.24 22:14

tolik jídla moje dcera, která bude mít 8 sní tak za týden :mrgreen:
ale v dobrém - upřímně závidím dobrého jedlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
14.9.24 22:22

Mé třídě také omezuju čas na svačinu - po první hodině tak maximálně kousnout do ovoce/zeleniny. Jednak je ta přestávka krátká, takže si nestihnou nachystat věci, když plnohodnotně svačí, druhak si sní svačinu brzy a mají pak hlad a třeťak o velké přestávce dělají neplechu, protože ji nemají vyplněnou svačinou.

Rodičům jsem to vysvětlila, děti to pobraly. A jestli se nenasnídají doma, no tak to je jejich smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.9.24 22:23

@Menton To spis bude nejake obdobi? Nebo ne? V tom pripade priberu brigadu :D Je trochu vyssi na svuj vek a vahu ma presne prumernou na svuj vek. Po tatovi bude vysoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77679
14.9.24 22:26
@neumisa píše: Více

ale spousta dětí i dospělých prostě není schopná ráno doma se nasnídat, a když pak mohou jíst až v 10, tak jim může být slabo a špatně od žaludku, jak se pak mají soustředit, když první dvě hodiny jsou většinou nejdůležitější předměty - když je jim špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
14.9.24 22:28
@stinga píše: Více

Své důvody jsem napsala a nebudu to nadále rozebírat. Nechci se dostat do kolečka ala Lucenka. Jako odpověď na zakladatelčinu otázku to myslím stačí.

Příspěvek upraven 14.09.24 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
14.9.24 22:28
@hanka.br. píše: Více

Otázku hned hodnotis takhle agresivně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
14.9.24 22:34

@neumisa No tak ještě, že mne to nikdo nehlídá. Někdy jim hned po příchodu do práce, někdy o první přestávce, někdy o velké. Já ráno prostě nedokážu jíst. To bych musela vstávat o hodně dřív. A brzy ráno prostě jíst nezvládám. I když někam jedeme brzy ráno, tak jím až tak o hodinu dvě později. V 6 prostě jíst nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí