Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teda jak to tady ctu tak na nasi skolku si nemuzu vubec stezovat
s tim omlouvanim pani reditelka rekla ze staci zvednou telefon ze mi mala nedojde do skolky a tim to pro me konci takze pro me nic noveho tohle jsem delala i kdyz nebyla predskolak
jinak jsem do skolky nesla 6 toletaku a dva balicky kapesniku na srps a fond davam 300 za cely rok plavani a divadla si platime sami ale ted 20-40kc jeste nikoho nezabilo
skolkovne se u nas neplati ![]()
U nás je změna jen v tom, že omluva musí být písemná (mail, formulář) a pokud by se dítě dva dny neobjevilo bez omluvy, tak nás budou shánět. Jinak si klidně můžeme napsat „jedeme na 14dní k moři“ a není to problém
PS: samozřejmě mluvím taky o předškolákovi
@Jana206 Tak to je zajímavé, v naší školce letos zálohy na stravné poprvé začali vybírat, prý novinka
Ale zase po nás nechtěli žádné hygienické pomůcky ani příspěvky do fondu, tak bůh ví, na co to vlastně půjde ![]()
Tak u nás jediný rozdíl v omlouvání je ten, že to musí být písemně, formuláře máme k dispozici. Prý potvrzení od lékaře vyžadovat můžou, nikoli musí.
Seznam hygienických propriet visí na nástěnce, žádnou jinou informaci jsme k tomu nedostali. Nicméně, tohle mně nezabije. Za ušetřené peníze můžou děckám zas koupit něco jiného.
@Jana206 píše:
TA nemožnost vybírání hygienických pomůcek může vést k navýšení příspěvků SRPŠ, ale to není automatické, musí se to schválit. U nás prý zůstane ve stejné výši, jestli někdo přinese hygienické pomůcky, bude dobrovolné.
u nás to bylo vždy dobrovolné, většina rodičů nosila ![]()
@Minnie Mouse Mrkněte na § 34a zákona 561/2004 Sb.,tam lecos uvedeno.
Tak naše školka se bohužel řadí k těm, kde paní ředitelka asi ráda buzeruje rodiče a doktory… Jako rodiče máme možnost omlouvat max. 5 dní, při delší absenci musíme mít potvrzení lékaře. Jsem fakt naštvaná, děti chodí do školky třetím rokem, nechybí, když to není nutné, ale takové ty podzimní a zimní rýmy, kašle, zvýšené teploty, zahlenění atd., to není většinou na 5 dní, zpravidla se to táhne, chytí to jeden, pak druhý, taky je chci vždycky pořádně doléčit (doteď se učitelky rozčilovaly, když někdo dával nedoléčené dítě, které mělo třeba ještě trochu rýmu, do školky, že nakazí ostatní, tak teď je tam budou mít o to víc, fakt „inteligentní“ nařízení…). Samozřejmě, pokud mají děti třeba angínu a je to na antibiotika, tak jdeme k dr. a není pak problém si od dr. nechat dát razítko, ale tyhle rýmy apod., to jde jen o to pěkně se v teple a klidu vyležet, místo toho povleču nemocné dítě přes půl Prahy do čekárny plné dalších nemocných dětí jen kvůli razítku… (pediatr bude mít jistě taky velkou „radost“ z návštěv jen pro razítko). Ale koukám, že ve většině MŠ máte rozumné vedení, aspoň že tak, jsem fakt naštvaná, že máme tak blbou školku (MŠ Bezová v Praze 4) s vedením, které si neuvědomuje, jak tímhle úplně zbytečně komplikuje slušným rodičům život, ale nezmůžu nic…
@Domča3 ještě mně tak napadlo, když to omluvíš sama, tak co se stane? Vyloučit dítě nemůžou, když je školka povinná, nahlásej tě na socku, a až socka bude řešit x-tý oznámení od jedný ředitelky na neproblémový rodiče, tak už to rovnou budou házet do koše ![]()
U nás stačí také pouze zavolat a po příchodu dítěte z nemoci přinést lísteček od kdy do kdy bylo dítě nemocné a podpis rodiče. Lékařka mi nepíše omluvenky ani pro starší děti neb máme internetovou žákovskou.
Navíc má paní doktorka na dveřích napsáno, že omluvenky do školy nevystavuje. U vás ve školce to máte opravdu hnané do krajností.
@Domča3 můžeš se obrátit na zřizovatele školky ať se dohodne s ředitelkou na způsobu omlouvání a asi by bylo lepší kdyby vás rodičů bylo co nejvíc aby to řešili.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.