Dcera se počůrala ve školce

67
4.9.17 15:06

Dcera se počůrala ve školce

Hezký den, maminky..
Mám takový dotaz.Moje dcera byla dnes ve školce, zatím jen dopoledne, později plánuji na celý den (musím se vrátit již brzy do práce) a 2× se tam počůrala..Je jí 2,5 roku.Dost mě to překvapilo, doma je absolutně bez nehod, i venku to bez pleny vydrží (podle paní učitelky se totiž počurala i venku!) akorát byla zvyklá chodit jen na nočník a ve školce nočníky nemají a dávat nechtějí, jsou tam menší záchody..Učitelka na to nijak nereagovala jen mi to oznámila a mám i doma přejít z nočníku na wc..Cítím se kvůli tomu hloupě, i za moji dceru, chudina :oops: myslíte maminky že jsou na to ve školkách zvyklí? Pokud se to bude opakovat, nemohou ji vyloučit? Děkuji za odpovědi předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
4.9.17 15:09

Jasně, že jsou zvyklí. Klid. ;) S tímto se u nejmenších počítá. Pro dítě je to nová situace, může se stydět si říct, nebo si dojít, nebo se zkrátka zapomene… apod. Mně se mladší syn počůral v září na začátku šk. roku taky párkrát, z toho tenkrát 2 x hned za sebou a když byli na zahradě. Domů jsem si tenkrát nesla kupu prádla i s mokrýma botama. Nikdo z toho nikdy nedělal vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.9.17 15:09

@libertado Je ještě malinká a je to pro ni velká změna a stres. Povídej si s ní o školce a zjisti, jestli se jí tam líbí, jestli se tam něčeho/někoho nebojí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.9.17 15:10

Pokud by se to opakovalo, tak ti ji vrátí. Jako vyloučí je blbé slovo, ale vlastně ano. Ukázalo by se, že není na školku zralá. Musela bys ji asi dát do soukromé, tam pleny nevadí.

Ale nejspíš čůrá jen ze stresu z nového prostředí, jestli to doma zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.9.17 15:11
@libertado píše:
Hezký den, maminky..
Mám takový dotaz.Moje dcera byla dnes ve školce, zatím jen dopoledne, později plánuji na celý den (musím se vrátit již brzy do práce) a 2× se tam počůrala..Je jí 2,5 roku.Dost mě to překvapilo, doma je absolutně bez nehod, i venku to bez pleny vydrží (podle paní učitelky se totiž počurala i venku!) akorát byla zvyklá chodit jen na nočník a ve školce nočníky nemají a dávat nechtějí, jsou tam menší záchody..Učitelka na to nijak nereagovala jen mi to oznámila a mám i doma přejít z nočníku na wc..Cítím se kvůli tomu hloupě, i za moji dceru, chudina :oops: myslíte maminky že jsou na to ve školkách zvyklí? Pokud se to bude opakovat, nemohou ji vyloučit? Děkuji za odpovědi předem…

NO, tak jestli je to státní, tak jí samo vyloučit mohou. Ale pokud nejsou ale pitomí, tak pochopí, že se to může stát a stává.
Ujistila bych se, že dítě ví, co má dělat, když se mu chce čůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.17 15:11

@libertado ja si myslim, ze na to zvykli jsou. Ja si pamatuju, ze jak jsem byla mala a chodila do skolky, tak jsem se tam jednou posr*la a ucitelka mi sprchovala zadek v takove male sprse :D Jedina ma vzpominka na skolku :mrgreen: a nikdo me ze skolky nevyloucil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.17 15:16

V pohode. Dceta loni byla 3,5, ale ve 3 mesicich vrku svrho bratra se zase zacala pocuravat. Ucitelky ve skolce mely vic pochopeni nez ja.

• Citovat
  • Upravit
35799
4.9.17 15:17

POkud ve školce začínáte, tak žádný stres. Oni mají spoustu věcí na práci a prostě se zapomenou, nebo dobíhají na poslední chvíli. To se časem vypiluje, třeba se tam stydí jít čurat pokud je nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
4.9.17 15:19

Je to normální. Loni jsem zaslechla učitelku, jak říkala, že už po 14ti dnech se jim tam nikdo nepočural, že jsou šikovní. :lol:
Chápu, že ten přechod je pro ni těžký, když není zvyklá na záchod. Kup to prkýnko co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
4.9.17 15:19

Já se pravidelně počůrávala ve školce při spaní, snědli jsme polívku, napili se a šli jsme spát. Na záchod jsme mohli jít jen jednou a mně to nestačilo. Nikdo mě nevyloučil. Byla jsem tam 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
4.9.17 15:22

Klid. U techto malych deti se to toleruje. Stres ze zmeny a noveho prostredi dela sve. Doma bych presla na WC s redukci, at je ji to blizsi i ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.17 15:24

@libertado Zvyklý na občsné nehody jsou, zvlášť u ováčků. Pokud chceš dávat 2,5 leté dítě do školky, tak by jsi si taky měla dopředu něco o té školce zjistit. Jako že tam nejdou nočníky.
A dítě na to připravit a stejně tak ho připravit na to, že když se mu chce na záchod (nebo cokoliv jiného potřebuje), má to říct paní učitelce a že záchod je případně tam a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
4.9.17 15:34

Ještě je maličká, počítají s tím a zvyklí na to jsou. Ještě dnes bych koupila prkýnko na záchod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.9.17 15:35
@Svistice píše:
@libertado Zvyklý na občsné nehody jsou, zvlášť u ováčků. Pokud chceš dávat 2,5 leté dítě do školky, tak by jsi si taky měla dopředu něco o té školce zjistit. Jako že tam nejdou nočníky.
A dítě na to připravit a stejně tak ho připravit na to, že když se mu chce na záchod (nebo cokoliv jiného potřebuje), má to říct paní učitelce a že záchod je případně tam a tam.

Ja jsem se praveze ptala jeste pred nastupem do skolky jestli tam maji pro mensi deti i nocniky a bylo mi receno ze ano a dnes jsem se dozvedela ze nocniky se nikomj nedavaji :( kdybych to vedela hned bych ji ucila na wc ale musim zacit az odedneska :( moc se bojim jak to pujde dal pry po me s manzelem neplakala a v klidu si hrala..tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
4.9.17 15:41

Ve dvou a půl letech nepatří do MŠ ale do jesliček. To že dnes nabírají tak malé děti nechápu. Obzvláště tam, kde jsou namíchané děti až do předškolních. Nevím teda jak je to u vás. Nicméně počítej s tím že to počůrávání bude třeba chvíli trvat, učitelky to tam moc neřeší, u nás chodili i tihle malí sami a třeba moje třía půl letá byla často opruzená. Jednou až do krve během jednoho dne.To jsem pak ve školce udělala tóčo a od té doby ji aspoň pomohli pořádně utřít. Nočník zrušit nic neřeší, naše dcera ho doma stále upřednostňuje i ve čtyřech a v MŠ záchod o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin