Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martikana a už se mu pak neudělalo? synovi vždycky prasklo a odešlo to ale hned se mu udělalo nové
teď musím zaklepat je to OK ale pořád má problém s očima, když dostane rýmu okamžitě mu teče hnis i z oči a má často zánět spojivek
hlavně si přeju aby se mu už neudělalo zrno to bylo totiž hrozný ![]()
@oblacek ahoj mě na očním MUdra řekla, že jestli se mu ječné zrno bude opakovat - měl ho fakt veliký ale jen jednou, že nás pošle na alergologii, že to má co do činění se sníženou imunitou. Co si tak na to alergo zajit?
Stani
@oblacek píše:
@martikana a už se mu pak neudělalo? synovi vždycky prasklo a odešlo to ale hned se mu udělalo novéteď musím zaklepat je to OK ale pořád má problém s očima, když dostane rýmu okamžitě mu teče hnis i z oči a má často zánět spojivek
hlavně si přeju aby se mu už neudělalo zrno to bylo totiž hrozný
Začalo se mu dělat znovu krátce po operaci, dokonce jsem sem i psala, ale začali jsme s obklady a mazáním, jak nám řekla Mudr. a ztratilo se. Ono prý když se to včas podchytí, tak se to dá „zahnat“.
Teď mu pravidelně otáčím víčko a kontroluju, kdyby náhodou.
S dětma je to vždycky hrozný, když jsou nemocní, snad i u vás už to bude ok. Držíme pěsti ![]()
@Stani1701 ano nás poslali taky na imunologii a alergologii. synovi udělali komplet testy jestli nemá sníženou imunitu. vše vyšlo v pořádku. Měl dobré hodnoty. ještě než byli výsledky dali nám ampule s imunorem ty jsem synovi dala a od tý doby už bylo vše OK a ječný zrno už neměl ![]()
Pokud je to vlčí zrno, tzv. chalazion, tak nekdy, kdyz se to zacne ihned mazat, tak se ztrati, ale casteji zmizne otok vícka a zustane tam „kulicka“, to je pak chronicke. Decku to nevadi, ale kdyz bude treba nachlazene, tak se tam ten zanet udela znova.
Takze se musi chirurg. odstranit pouzdro, ktere tam ve vicku je a ve kterem se dela znovu zanet.
A doporucuje se vitamin B, ale ty deti z toho spis vyrostou.
I kdyz samozrejme to mivaj i dospelí.
JJ, to byl přesně náš případ i s tím chirurgickým koncem. Nic moc, byl mu rok a 2 měsíce, ale zvládli jsme to. Snad už se to nebude vracet ![]()
Díky za reakce a rady. Dcerka má fakt to vlčí zrno - chalasion. Spolupráce při mazání se hodně zlepšila, už si zvykla a bonbony jsou za statečnost. Je to jak říkala Martikana. Otok mizí, barva kolem už není tak výrazná, ale za to je tam zřetelná ta boulička pod okem, ach jo.
Mám 3,5 letého chlapečka a teď už se mu ječné zrno bjevilo asi po třetí.. Předtím byl vždy hladký průběh a dělalo se mu jen na pravém oku. Tak jak se rychle objevilo i rychle zmizelo. Nikdy se nemuselo řezat, kapečky i mast máme preventivně doma. Nemyslím si, že by ho to nějak bolelo, kdybych si toho sama nevšimla, tak o tom nevím. Je živí, veselý a ani se o tom nezmínil, že by ho bolelo očičko. Ale teď už se mu udělalo i na druhém oku a to už se mi moc nelíbí. Četla jsem tu o té imunitě, jak ty testy probíhají? Když se ječná zrna opakují, může se jednat o to vlčí?
Náš syn měl vlčí zrno téměř od narození, léčili jsme 5 měsíců různými kapkami a mastmi, masírovali. Nic nepomohlo. Podstoupil tedy chirurgiký zákrok, nicméně po třech týdnech. kdy už by neměl být ani otok ani zarudnutí, vše stále trvá. Dnes jdeme na oční, tak jsem zvědavá, co nám mudr. řekne, jsem z toho už zoufalá. Pokud prý totiž víčko překrývá zornici - myšleno horní víčko, může být pak dítě tupozraké. Taky jsem slyšela, že to souvisí s imunitou a nedostatkem vitamínu B, ale žádný z lékařů mi to zatím neřekl. ![]()
Notak se pridavam, mame taky zevnitr na hornim vicku asi 3
kdyz to tady ctu tak se bojim s tim nekam jit kdyz se t objevuje znova:( dcera ma 10mesicu, ma tak jedno na druhem oku dole ake to se po asi 4 mesicich pomalu ztraci
Nám se to po operaci naštěstí nevrátilo, asi po měsíci a kousek se mi zdálo, že se něco dělá, ale nasadila jsem mast a kapky, co jsme měli z očního pro tento účel a zmizelo to. Od té doby dobrý, v září to bude rok, tak snad to tak zůstane.
Operace je sice nepříjemná, ale uleví se jak dítku tak vám, nebojte se ji
![]()
Prosim o jakoukoliv dobrou radu, jak na jecne zrno. Pred 2mesici jsme byli s nasim 22mesicnim synem na odstraneni jacneho zrna..jenze po 1 mesici je zrno zpet, ATB masti ani kapky nepomahaji a vcera se mu udelalo dalsi na druhem oku. Jsme z toho nestastny, nbas mudr. nam rekl ze imunologie je u takhle maleho ditete tak nejak k nicemu..nevim ale asi na ni budu trvat, na ocnim nam rekli ze kdyz mast nezabere ze zase mame jit pod kudlu, ale ja uz to po druhe nedam..narkozu a tak..poradte prosim. diky
U nás se už naštěstí neopakovalo, ale kdyby ano, volila bych cestu homeopatie, byla mi i doporučena. Nějaký dobrý homeopat bude určitě i ve vašem okolí, tak zkuste třeba toto
Hodně štěstí!
Diky, homeopatku uz jsme navstivili a po novem roce si mame vyzvednout lek, ktery bude pro maleho na miru..doufam ze to pomuze..ale myslim si ze mu koluje v tele nejaky zanet, miva dost casto teploty..a pred tydnem melk tomu i zanet spojivek..ten homeopatka vyresila hned.