Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3876
2.11.12 14:46

@JaLa Tak to ti závidím, určitě to tak bude:-)
@Hanymany Já ani nevím, měla jsem vždycky strach z toho, že nebudu moct otěhotnět, že bych potrácela mě vůbec nenapadlo. Ani nevím kde se ten strach vzal, ale mám to strašně dlouho, všude jeden čas psali že 15% páru nemůže mít děti, přišlo mi to jako hrozně velky číslo.
Ale teď nějak doufám že to vyjde, jako vím že to nemusí vyjít hned v dalším těhotenství, ale jednou prostě jo:-) A u tebe určitě taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.11.12 14:50

Ahoj holky, dneska jsem byla na gyndě (ani pořádně nevím proč, čekáme na výsledky genetiky), asi jsem chtěla s doktorkou probrat dosavadní výsledky vyšetření. no a ona říkala že podle všeho za dva ze tří potratů může nedostatek kyseliny listové (mám to špatné vstřebávání) a že když už měsíc tu listovku beru takže už se vlastně můžeme znova snažit o prcka. že když se ještě něco objeví na genetice tak se to stejně řeší až v průběhu těhotenství (vlastně to mi říkali už na genetice, kdybych náhodou znova otěhotněla ať zavolám, že uspíší výsledky).
tak jsem z toho nějaká zmatená. o víkendu čekám ms a pak teda už jako? začala jsem chodit do fajnové práce, koupili jsme mi kobylku aby nám čas líp ubíhal…
kdo vlastně se tady v dohledné době bude snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
2.11.12 15:04

No ja se zatim snazit ani neprestala, jeste nejsem ani objednana na testy, takze mi nikdo snazeni ani nezakazal. Mam po ovulaci, takze za nejakych 5-6 dnu budu vedet na cem jsem a kdyby to zase vyslo, tak pocitam ze za takovych 10 dnu zase potratim.
Nevim, nejak jsem si na to potraceni zvykla nebo co! :oops: :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.11.12 17:30

@kar-maa to je pesimismu…tak přeci nedělejte děti, když nevíte, kde je chyba a proč se tak děje. Já to teda dodržuju. Radši si počkám, než abych zas zažívala tu hrůzu.

My jsme dneska potkali kominíka, tak jsme si přáli přání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.11.12 18:32

No nevim, jestli je ta silná intuice až taková super věc - nemůžu si totiž určit, kdy ty záblesky mám a ohledně čeho budou. Někdy je to jen takový divný/blbý pocit a až když se to stane (většinou něco blbýho), tak si řeknu: hm, aha… třeba když si moje máma zlomila nohu na lyžích a já ji nevarovala, nebo při posledních potratu jsem asi 14 dní před tím s naprostou jistotou věděla, že je něco špatně, no a nakonec bylo.. apod.
Ale občas se to hodí, zrovna ten dnešní byl moc příjemnej (výjimečně) :-)) Minimálně mě to povzbudilo.

A taky si spíš myslím, že je dobré si obejít ty testy a ušetřit si trápení. Ostatně revize není něco, co by měl člověk absolvovat dvakrát do roka, děloze to nesvědčí a mírně to zvyšuje riziko dalších komplikací. A proč se dobrovolně psychicky týrat, no ne???

Jo a k tomu dotazu: někdy mi moje současné mateřství a to že mám dítě připadá jako sci-fi. pořád tomu občas nemůžu uvěřit a to mu jsou už skoro 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.11.12 21:26

Zas je tu plno holke…a na jednu stranu jim závidim…co si s tim nedělaj hlavu, risknou to a ono to mnohdy klapne. My možná moc přemejšlíme, logicky a racionálně řešíme…a je to třeba zbytečný. Ale v tomhle jsem srab. Takže my počkáme minimálně do prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
3.11.12 08:25

NO ja mam mozna tak trochu stesti v nestesti, protoze mam za sebou tri biochemka a vzdycky to vyslo samo. Takze jsem na zadnou revizi nemusela. Vzdycky to skoncilo v +- 4+6tt a odeslo to s ms.
Kdybych musela na revize tak bych to teda neriskovala.
Pri biochemku doktori rikaji, ze se muze dalsi mesic dal normalne snazit. Takza proto to zatim asi nijak neodkladame :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
3.11.12 08:41

Tojo, ale ty nervy u toho. Ale samozřejmě přeju, aby to už vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.11.12 15:06

Od jisté doby jsem biochemická těhotenství přestala evidovat - prostě si test dělám až týden po vynechání MS (tedy 3 týdny od ovulace, kterou celkem zvládám identifikovat). A už mi to takhle divně vynechalo několikrát, ale tím, že jsem si nedělala test, tak jsem se netrápila a přešla to jen jako zpoždění. Mimochodem i cysta dokáže způsobit zpoždění a výkyvy hormonů a slabě pozitivní test - to už se mi taky jednou stalo - na UTZ pak byla vidět čirá tekutina za dělohou, jak mi ta cysta praskla.
Je pravda, že pokud máš jen ta biochemická, tak není důvod se nesnažit.

Holky, pijete nějaké čaje nebo jiné podpůrné léky (když odmyslím ty nařízené od lékaře a listovku)? Já zatím piju kontryhel, se synem mi pomohl, tak třeba pomůže i tentokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
3.11.12 15:26

No ja testuju v den vynechane ms, protoze ji mam jinak jak hodinky. A ta cysta nevim, ale zpusobuje i sileni carky? Mne vzdycky par dni carka sili a pak slabne. A kdyz jsem byla pri druhem tehotenstvi na gynde, tak se doktor dival utz a rikal, ze vsechno je v poradku. O zadne cyste nemluvil :think: Dal mi duphaston, ktery mi nepomohl, jen mi oddalil ms, ktera prisla se spozdenim 13 dnu. Na utz jeste nebylo tenkrat nic videt, ale na muj positivni test tekl, ze ted jsou testy tak spolehlive, ze kdyz se jednou ukaze carka, tak je zena na 99 % opravdu tehotna.

Jinak ja nepiju zadny cajik. Jim jen tu listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
3.11.12 15:30

A holky, kdyz jste byly tehotne, poznaly jste to na sobe jeste pred vynechanim ms?
Ja to tusila u vsech trech tehotenstvi uz asi od 4-6 dne po ovulaci.
Ale musim se priznat, ze jednou jsem se spletla, myslela jsem, ze jsem tehotna a nakonec nebyla :oops:
Nevim jak to bude tento cyklus, mozna se zase pletu. Jsem dnes 5 DPO. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.11.12 15:36

Při té cystě mi tehdy čárka asi 3 dny sílila (ale stejně byla slaboučká), pak zeslábla, zmizela a MS stále nikde. Pak mě asi za týden ukrutně bodlo v podbřišku a za 4 dny na to jsem dostala zcela běžnou MS (ani nebyla silnější, jako by to u biochemka mělo být - už jsem ho totiž taky zažila). Doktorka si to tehdy poslechla, udělala UZ - tam byla ta tekutina a řekla, že těhotná jsem určitě nebyla. Pokud čárka zmizí a do několika málo dnů se nedostaví krvácení, tak nešlo o těhotenství. Ta cysta prý totiž může dokonce produkovat malé množství HCG - což ty dnešní velmi citlivé testy dokáží zachytit a tváří se to pak jako potrat, ale přitom šlo o cystu. Kdybych to sama nezažila, tak bych tomu ani nevěřila. Byla jsem tehdy přesvědčená, že jsem byla těhotná a zase se nepovedlo. To je vlastně i ten důvod, proč odkládám testování o týden - abych ty pitomé cysty eliminovala. Protože pokud mám týden zpoždění a jsem těhotná, tak je čárka na testu stejně silná jako kontrolní a objeví se okamžitě - aspoň pak vím, že nejde zase o cystu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
3.11.12 15:45

Samozrejme to nemuzu rict na 100%, ale myslim, ze u me o cystlu neslo. Byla jsem po vynechani ms i po jejim odchodu u doktora a o zadne cyste ani tekutine nemluvil. Asi by se jinak zminil, si myslim, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
3.11.12 20:36

U obou těhotenství jsem to věděla hned pár dní po ovulaci. Při druhém jsem navíc měla implantační krvácení tak to mi taky napovědělo. Mám vždy takovej divnej pocit v podbřišku. Prostě to na sobě poznám. Bohužel jsem pak cítila, že mimo není živý, všechny pocity vymizely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
3.11.12 20:56

Presne tak jsem to mela i ja. Krome toho jednoho pripadu jsem to vzdycky poznala. Tak jsem zvedava jestli budu i ted tehotna. Ale jeste si nejsem uplne jista, protoze dneska to je prvni den, co to pocituju. Tak uvidim co bude nasledujici dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty