Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No prave ja jeste zadne testy udelane nemam. Cekam az mojemu doktorovi skonci dovolena, coz je v pondeli, a pak mu musim zavolat a objednat se. Ale je tam dlouha objednavaci lhuta, takze doufam, ze se k nemu dostanu jeste do vanoc! ![]()
Tak to je celkem nemilé, tomu rozumím. Možná by to chtělo podívat se jinde…
Fuj, to jsem si zas něco na sebe vymyslela. Druhej den cvičil a začíná to celkem bolet ![]()
V čekárně vyselo plno fotek miminek, který se narodily díky zjištění problému na imuno…docela mě to nakoplo.
A pozitivní přístup je fajn, ale těhotenství asi nezachrání. Já jsem zjistila 2.těhotenství den před svatbou, bylo teplo, pohoda a mimino to stejně vzdalo. U mě bude problém v těle, ten se musí vyřešit.
Ahoj děvčata, nevzdávejte to, já měla dva spontální potraty vždy na začátku těhotenství…a po tom druhým jsem řekla a dost!!! můj gynekolog mi říkal jsi mladá 26 let, ještě to zkoušejte!!! cože!!! nejsem pokusnej králík abych tu zkoušela něco co mě pak při ztrátě moc bolí…zavolala jsem do centra asistované reprodukce, vzali mne tenkrát hned za 14 dnů…během tří měsíců nám udělali veškerá vyšetření… (teda chtěli hned podstupovat umělé oplodnění, ale já řekla ne, nejdříve veškerá vyšetření proč potrácím a až pak teprve podstoupím umělé oplodnění)…vše jsem měla v pořádku hematologii, genetiku (jsem nosičem CF, ale partner ne, tak se to anuluje), hormonální profil, imunologii, z výtěrů mi přišly na ureoplazma a streptokoka v pochvě…ani jsem nevěděla že to mám…přeléčili to antibiotikama, dále vyšetřovali štítnou žlázu, pohlavní choroby… a přítel pohlavní choroby a spermiogram… a nakonec byla chyba v příteli který měl ze 70% špatnou morfologii spermií… podstoupili jsme tedy IVF a teď čekám miminko holčičku…:-) hodně štěstí všem…
Holky, to důležité - tedy otěhotnět a zahnízdit umíme, teď jen dořešit zbytek
Uvidíte, že to dopadne výborně - stačí se podívat na začátek této diskuze - to mi k nakopnutí stačilo ![]()
Nic proti názoru, že „je to v hlavě“, ale paušalizovat to je pěkná blbost. Možná to lze uplatnit při neschopnosti otěhotnět - organismus je tak stažený stresem, že to prostě nejde. Ale uplatnit to na potraty?.. no nevim.
@Hanymany píše:
Izzz říká, že se všechny dočkáme, tak jsem se rozhodla, že to tak bude. Pojď se rozhodnout taky
Když já už byla rozhodnutá i před těma potratama že tentokrát už to vyjde… ![]()
@JaLa
Přesně tak-můj MUDr. mi říkal-„Znám řadu žen, které nemohou otěhotnět, znám ale velmi málo žen, které když už jednou otěhotní, aby miminko jednou nakonec nedonosily“.
Já si vůbec nemyslím, že potrácení je psychického rázu-opakované potraty jsou určitě z hodně procent závislé na imunitě a genetice
@lenk nojo, je to nejistota, nevíme, kdy se to povede. Ale fakt si musíme uvědomit, že tělo umí otěhotnět, to je strašně důležitý…IVF - hormony, šíleně peněz…to bych zvládala blbě. Potraty taky nejsou procházka sadem
ale to tělo funguje dobře…jen je tam nějakej zádrhel. A bude to ok.
@Izzz píše:
@lenk nojo, je to nejistota, nevíme, kdy se to povede. Ale fakt si musíme uvědomit, že tělo umí otěhotnět, to je strašně důležitý…IVF - hormony, šíleně peněz…to bych zvládala blbě. Potraty taky nejsou procházka sademale to tělo funguje dobře…jen je tam nějakej zádrhel. A bude to ok.
Presne tohle si rikam taky. Otehotnet muzu, to je dulezity a na ten problem proc se to zatim neudrzi se doufam brzy prijde. nasadim potrebne leky( doufam, ze to bude stacit ) a pak uz se bude tehotnet jedna radost ![]()
No já pevně doufám maximálně v injekce…snad bude imunologie v pořádku. A snad i napotřetí otěhotnim hned nebo brzo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.