Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
29.10.12 14:32

Ahoj holky!
Návštěva Podolí za účelem injekce byla vtipná - narazila jsem tam na extra administrativně a byrokraticky založenou sestřičku, která mi neustále vysvětlovala, že takhle se to nedělá a že mi tu injekci nedá a jak si to jako představuju a hrozně prudila. A i když jsem nehádavý tvor a snažím se s každým vyjít, tak jsem ji sjela - chvilku koukala, ale pak to zařídila. Injekci mi píchla, omluvila se a když přišla doktorka, tak mi řekla, že to nebyla moje chyba - že je to vlastně správný postup (odbýt si to doma v klidu a míru - samo že pod kontrolou lékaře - a pak si přijít pro injekci Partobulinu), jen že se s tím nikdy nesetkali, tak nevědí, jak to vykázat a kdesi cosi, ale že to určitě budou muset pořešit, kdyby jim tam někdo takový znovu přišel a chtěl to samé :-) No ale injekci jsem dostala, takže pohoda :-)
Náhodou jsem se taky dozvěděla, že moje doktorka byla jedna z mála, která v Podolí ordinovala v ambulanci infertilitas (tedy neplodné pacientky) a ta protivná sestřička mi řekla, že jsem v dobrých rukou - že u mě nic nezanedbá - že se na tyto potíže moje doktorka specializuje. Tak jsem ráda :-)
Dneska jsem koupila manželovi SelZink a objednala arginin (chtěla jsem koupit ProFertil, ale ten je šíleně drahý 8o ), sobě Femibion kvůli té lepší listovce. To by bylo, kdyby se to nepovedlo :))
A je hrozný že to píšu, ale mého syna teď naplno přepadlo období vzdoru a tak je snad i lepší, když teď budu při síle a nebudu muset ležet s nohama nahoře. Asi to tak fakt mělo být.

@kar-maa to nevadí, klidně se ptej - bylo to v 8. týdnu, ale embryo rostlo velice pomalu a zřejmě zamlklo, takže konečná velikost gestačního váčku bylo něco málo přes 1cm-1,5cm (takže asi tak 6tt), proto bylo možné to zvládnout doma. Pro jistotu jsem brala železo, aby se mi neudělalo špatně jako při minulém potratu - kdy jsem to taky chtěla zvládnout sama (7tt - už bušilo srdíčko), ale pak jsem omdlela a podlehli jsme panice a revizi jsem se nevyhla.

@sofie1974 - před rokem po revizi mi MS dorazila až skoro 6-7 týdnů poté. Tak držím palce! Jsem zvědavá, jak to bude tentokrát, když revize nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.10.12 14:50

Mě se protáhl cyklus. Zřejmě 35dní. Na jednu stranu si dycky dýl počám, na druhou stranu to vypadá, že bychom mohli stihnout splodit potomka v prosinci a teoreticky by se narodil mojí mamče k narozeninám :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
29.10.12 17:26

@JaLa: k čemu ta injekce?

Už mám první MS za sebou a dokonce se snad i hlásí první OVU. Příjemné překvapení. Všechno se bude odvíjet od toho, kdy nám pošlou výsledky z Imuna z Podolí. Mám trochu obavu, když jdeme 21.11., že to do konce roku nestihnou.. Já bych do toho klidně šla hned. Psychicky jsem fakt vpoho, ale myslím, že nechám tu sliznici víc obnovit, při MS jí mnoho nebylo. Moc děkuju za příspěvek od Hanule81, co víc si přát. Pojídám listovku a Femibion, E se selenem a zinkem, Vigantol (vit. D) a ječmen no je toho dost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.10.12 19:04

@Hanymany ty toho teda jíš 8o ale proč ne. No podle mě vám výsledky dorazej před vánocema jako dárek :) My bysme mohli stihnout ještě prosincovou ovulaci, jsem si to počítala :oops: A pokud už máš ms za sebou tak by ti ovulace vycházela nějak divně…bud to risknete v prosinci, nebo počkáte na výsledky…což je asi zodpovědnější, i když moooožná zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
29.10.12 19:58

@Izzz: Podle kalendáře je OVU na 1., ale už teď o sobě dává vědět, i když to není úplně ono. Nejradši bych nečekala, ale říkám si, než si pak trhat hlavu kvůli jednomu měsíci navíc… Četla jsem si hodnocení na dr. Ulčovou a nějak už se tam ani nechci vydávat. Počkám na Podolí a budu se třást, aby to do Vánoc dorazilo. Mám obavu, že budou mít hodně práce, dovolený a zahlcená pošta. Kdyby to došlo, tak OVU je předpokládaná mezi svátkama, tak by se to stihlo a druhý pololetí by vzal někdo jinej. Osm týdnů do Vánoc, dnes mi skončilo šestinedělí, to celkem uteklo, tak snad i ty Vánoce budou brzo. Už dlouho jsem se na ně tolik netěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.10.12 20:10

A co ta Ulčová? Já a ní zas četla jen chválu, co se týče toho, co ví a umí. Lidskej přístup netušim. Jo, podolí je dobrý, ted jsme se zrovna hledali spoje, jak se tam ve středu dostaneme. A pošty bych se nebála. Určitě to přijde včas. I když jsem tu i od někoho četla, že měl výsledky za 6 týdnů. Ale to už je fakt fuk, jestli prosinec, nebo leden…já bych taky ráda dřív, ale kdoví, co v nás objevjej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
30.10.12 13:49

@Hanymany ta injekce se dává do 72h od potratu/porodu a obsahuje jakési imunoglobuliny (název inejkce: Portobulin) a dává se ženám, které mají Rh negativní krev, což je bohužel můj problém. Pokud se tak neučiní a dítě/plod/embryo bylo Rh+, tak hrozí velké komplikace při dalším těhotenství (pokud je dítě opět Rh+). Ty komplikace ale vznikají až v pozdějších fázích těhotenství (matčin imunitní systém doslova rozkládá krev plodu a je nutná nitroděložní transfuze plus další komplikace), s potraty v prvním trimestru to nemá souvislost, takže žádné strachy.
Nicméně je určitě dobré si to hlídat - při každém potratu jsem si o tu injekci musela doslova říkat a to několikrát. Naštěstí při porodu mi ji dali automaticky (můj syn je právě Rh+). To, že jsem Rh- mi zjistili až v těhotenství s Kryštofem, tak bylo štěstí, že první potrat proběhl v 5. týdnu, kdy ještě nebilo srdíčko a nevznikl v embryu krevní oběh.
Doufám, že jsem vás tím nevystrašila, ale je dobré vědět, že něco takového existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.12 14:04

@JaLa
Máš pravdu, je třeba to hlídat, moje kamarádka byla na revizi, měla Rh negativní a taky doktorům musela připomínat, že je třeba aplikovat injekci. Tudíž holky, pozor, kdo má Rh-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
30.10.12 14:14

Mě to teda tenkrát sami řekli, že mi berou krev, aby zjistili skupinu a rh faktor…a mám B+, takže mi právě říkali, že injekce netřeba. Někde to hlídaj, někde ne :nevim:
Tak já frčim do Prahy a zítra imuno!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
30.10.12 14:34

@Izzz: tak hodně zdaru. Závidím moc.

Mně už se asi z těla odplavilo to předávkování. Vlasy nepadaj, ale má to jednu negativní stránku, už mám 2 kila zase nahoře. To mi jako chcete říct, že buď budu plešatá nebo hubená? Na kontrolní krev jdu až za 3 týdny, jsem zvědavá, kolik stihnu nabrat. To jím furt stejně, tak jediný, co mě fakt napadá, že se mi ta štítná žlázy zas zpomalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
30.10.12 14:36

Jo a kdybys měla chvilku, tak si jí můžeš najít na www.znamylekar.cz tu prof. Ulčovou. Nepřesvědčila mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
30.10.12 14:52

@Hanymany tak držim palce, ale vypadá to, že ta štítnice, mrcha jedna, asi zpomalila. I když ono to nemusí nic znamenat - když zrychle zhubneš, tak to tělo si to rychle zase nabere. U mě třeba co potrat (resp první týdny těhotenství), to 2kila dolů. za měsíc to budu mít zpátky a dál to růst nebude a přitom jím úplně stejně. :nevim:

Holky, chtěla jsem se zeptat - když jsem minulý týden potratila bez revize, kdy bych mohla začít chodit zase cvičit? chodívala jsem předtím na zumbu a ráda bych zase chodila. Kámošce jsem řekla, že až tak za 14 dní… co myslíte, byl to dobrý odhad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.12 15:28

@JaLa
S tím cvičením se možná poraď s doktorem, mě moje MUDr. říkala (ale jsem po revizi), že si mám dát šestinedělí, ale já se po 3. týdnech cítila dobře, tak jsem jí volala, jestli můžu aspoň na pilates-a ona, že jo, jen ne žádné poskakování a velkou zátěž. Spíš zkus napoprvé něco klidnějšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
30.10.12 15:32

@sofie1974, jojo, máš asi pravdu. U nás toho moc není a když už, tak nějaká divočina, ale je pravda, že po nějakém Pilates se podívat můžu - třeba objevím něco v sousedním městě a nalákám kamarádku a pak zkusíme zase tu zumbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.10.12 15:41

@JaLa
Pilates je fajn, dneska se už cvičí skoro v každém studiu. Mě se po něm ohromně zlepšilo držení těla a je to taková relaxace, která ti určitě prospěje. Já často chodila na squash, ale ten si dám tak za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty