Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@brumik7
Jestli mi pomohl? Těžko říci, 2× jsem otěhotněla, ale vždy v 8. týdnu ZT, tudíž teď jsem byla znovu na kontrole, zda se mi ta alergie nezhoršila. V Podolí a v Plzni prý navíc dělají nejrozsáhlejší imunologický profil, MUDr. Madar mi říkal, že každý rok přicházejí s něčím novým, co lze zkoumat ![]()
@sofie1974 Hm, to není moc dobrá zpráva, to mě mrzí že jsi i přesto potratila. Já tedy otěhotněla téměř hned aniž jsem o alergii věděla, ale taky jsem měla 2 ZT v 10. týdnu. Mně dr. řekla že by právě ten prednison měl pomoci aby si tělo nedělalo protilátky proti plodu. Tak uvidíme
@brumik7
ale já jsem trochu specifický případ, jsem po IVF, tudíž tam je riziko potratů častější, tobě prednison určitě pomůže ![]()
@sofie1974
U Tebe je to obzvlášť smutné, že jsi potratila. Snad se to brzy povede ![]()
@brumik7
Jsem teď přes 1 měsíc po revizi, takže pauza a prosinci/lednu hurá na další snažení
Máš pravdu, u toho IVF je to těžší o to, že když se konečně zázrakem dohrabu k pozitivnímu TT, tak to pak blbě skončí
Ale nesmíme házet flintu do žita!
Ahoj holky,
to je zajímavé s tím Prednisonem. Mně doktorka při psaní žádanky řekla, že se domnívá (ona se zná s lékaři v Podolí, myslím, že tam dlouho dělala), že u mě jde o protilátky, které bojují proti buněčné membráně a tak likvidují embryo. Pokud se to prý potvrdí, tak budu brát Prednison a hned další měsíc můžeme zkoušet. Po mém druhém potratu mi sama nabrala krev a poslala na hemato, kde zjistili MTHFR. No a po tom třetím hned poslala na imuno. A je pravda, že čím víc nad tím přemýšlím, tím víc to do sebe zapadá - moje máma potíže s imunitou, já jako malá potíže s imunitou, moje dítě má zvýšené autoimunní protilátky a alergie na humánní mléko… Takže na tom zřejmě něco bude.
JaLa- a nevysvetlila ti jak je mozne, ze se to projevilo az ted? Jak to, ze se miminku tvoje imunita tak brani „az ted“? A prvni mimco bylo v pohode!?
To je minimálně dost zvláštní, jeden lék na jeden stejnej problém a každá máte podstatně jiný dávkování. Mně zas gynDr. říkal, že pokud se potvrdí imuno problém budu brát nějaký kortikosteroidy, což je dost hnus dle jeho slov, to je ten Prednison?
No tak Jo, ten Prednison to je podle popisu přesně ten hnus o kterým Dr. mluvil. Tomu bych se radši vyhla. Jen taková technická: doživotní gumisex i když už budeme mít potomka, proč?
Dnes jsem měla mimo plán nakupovací a kuchtící den. Uf, ještě že už si hovím v peřinách. Musím se pochlubit, prvně jsem dělala sulc a úctu ztuhnul výborně. Jak bude chuť nať nezjistím, páč to nejím, ale manžel si dá i za mě.
Nevím, proč se mi to přepsalo na úctu, to tam nemá vůbec smysl, tak si to odmyslete. ![]()
A ještě, jak jste to psaly s tou imuno v Plzni, tam dělaj něco navíc oproti Podoli?
Ona ta imunita může bejt blbá v několika stupních…někdo má výraznou, někdo mírnou, někdo má protilátky proti spermiím, někdo proti placentě atd atd. Proto asi jiný dávkování.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.