Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1119
25.10.12 09:58

@brumik7
Jestli mi pomohl? Těžko říci, 2× jsem otěhotněla, ale vždy v 8. týdnu ZT, tudíž teď jsem byla znovu na kontrole, zda se mi ta alergie nezhoršila. V Podolí a v Plzni prý navíc dělají nejrozsáhlejší imunologický profil, MUDr. Madar mi říkal, že každý rok přicházejí s něčím novým, co lze zkoumat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
25.10.12 10:15

@sofie1974 Hm, to není moc dobrá zpráva, to mě mrzí že jsi i přesto potratila. Já tedy otěhotněla téměř hned aniž jsem o alergii věděla, ale taky jsem měla 2 ZT v 10. týdnu. Mně dr. řekla že by právě ten prednison měl pomoci aby si tělo nedělalo protilátky proti plodu. Tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.10.12 10:23

@brumik7
ale já jsem trochu specifický případ, jsem po IVF, tudíž tam je riziko potratů častější, tobě prednison určitě pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
25.10.12 10:38

@sofie1974
U Tebe je to obzvlášť smutné, že jsi potratila. Snad se to brzy povede :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.10.12 10:40

@brumik7
Jsem teď přes 1 měsíc po revizi, takže pauza a prosinci/lednu hurá na další snažení :) Máš pravdu, u toho IVF je to těžší o to, že když se konečně zázrakem dohrabu k pozitivnímu TT, tak to pak blbě skončí :nevim: Ale nesmíme házet flintu do žita!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
25.10.12 11:23

@sofie1974 Jasně, ona se ta smůla musí jednou prolomit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
25.10.12 15:13

Ahoj holky,
to je zajímavé s tím Prednisonem. Mně doktorka při psaní žádanky řekla, že se domnívá (ona se zná s lékaři v Podolí, myslím, že tam dlouho dělala), že u mě jde o protilátky, které bojují proti buněčné membráně a tak likvidují embryo. Pokud se to prý potvrdí, tak budu brát Prednison a hned další měsíc můžeme zkoušet. Po mém druhém potratu mi sama nabrala krev a poslala na hemato, kde zjistili MTHFR. No a po tom třetím hned poslala na imuno. A je pravda, že čím víc nad tím přemýšlím, tím víc to do sebe zapadá - moje máma potíže s imunitou, já jako malá potíže s imunitou, moje dítě má zvýšené autoimunní protilátky a alergie na humánní mléko… Takže na tom zřejmě něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
25.10.12 17:19

JaLa- a nevysvetlila ti jak je mozne, ze se to projevilo az ted? Jak to, ze se miminku tvoje imunita tak brani „az ted“? A prvni mimco bylo v pohode!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
25.10.12 23:41

@JaLa a jaktože ten prednison nepomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
25.10.12 23:47

To je minimálně dost zvláštní, jeden lék na jeden stejnej problém a každá máte podstatně jiný dávkování. Mně zas gynDr. říkal, že pokud se potvrdí imuno problém budu brát nějaký kortikosteroidy, což je dost hnus dle jeho slov, to je ten Prednison?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
25.10.12 23:50

No tak Jo, ten Prednison to je podle popisu přesně ten hnus o kterým Dr. mluvil. Tomu bych se radši vyhla. Jen taková technická: doživotní gumisex i když už budeme mít potomka, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
25.10.12 23:54

Dnes jsem měla mimo plán nakupovací a kuchtící den. Uf, ještě že už si hovím v peřinách. Musím se pochlubit, prvně jsem dělala sulc a úctu ztuhnul výborně. Jak bude chuť nať nezjistím, páč to nejím, ale manžel si dá i za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
25.10.12 23:55

Nevím, proč se mi to přepsalo na úctu, to tam nemá vůbec smysl, tak si to odmyslete. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
25.10.12 23:57

A ještě, jak jste to psaly s tou imuno v Plzni, tam dělaj něco navíc oproti Podoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
25.10.12 23:59

Ona ta imunita může bejt blbá v několika stupních…někdo má výraznou, někdo mírnou, někdo má protilátky proti spermiím, někdo proti placentě atd atd. Proto asi jiný dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty