Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My ještě děti nemáme. Ale dohodli jsme se na 3. Snad je tihle tempem zvládnu ![]()
Chce to odvahu, naději a skvělého partnera - pak se zvládne i nemožný. Občas nakukuju do Psychiky snažilky a mám vždy takovou radost, když se i přese všechno zadaří, takže je jasný, že se zadaří i nám - jen nevíme kdy ![]()
@Izzz: Umím tak čočku a hrách(polévku), ostatní podle receptů: fazole a cizrnu(tu jím v podobě humussu). No to je stejně asi tak všechno.
Snad se všechny dočkáme, vždyť si ti už jen těna trablema zasloužíme. Zítřkem počínaje se mi mají ozvat z Plzně, tak doufám, že se nám to nějako urychlí a projdeme imunovyšetřením dřív, aby jsme už koncem prosince mohli začít. Nevíte někdo, jaká je objednací lhůta do Plzně? Jinak hlava už mě nebolívá a vlasy taky už padaj trochu míň, tak se mi to předávkování asi odstraňuje z těla ven. Aspoň něco pozitivního ![]()
@Hanymany omlouvám se, nečetla jsem celou diskuzi, čím jsi se předávkovala? - ale je dobře, že je to snad už pryč a cítíš se líp.
A cizrna je mňam, nebo taky chilli con carne s fazolema nebo čočka na kyselo
Až se mi z toho sbíhají sliny. Já jsem holky, hrozný gurmán, na mě se nesmí s jídlem, to pak nevim, kdy přestat a furt jen žvanim o jídle ![]()
Jinak po odpoledních docela hnusných křečích to odešlo, takže pokud tam nezbude nějaký zbyteček nebo nebudu příliš krvácet (pro jistotu jsem si nasadila železo), tak se té revizi vyhnu, jupí
Aneb - je třeba se radovat i z maličkostí ![]()
@JaLa: při prvním těhu v dubnu mi nasadili prášky na hypofunkci štítný žlázy, po 1. potratu mi je nechali, to mi začaly padat vlasy, celkem dost, určitě víc než je norma. Při druhým těhu v srpnu zvýšili dávku, po potratu mi ji nechali zvýšenou. To mi už vlasy padaly moc a bolela mě furt hlava. Naštěstí mi jedna ochotná doktorka udělala krev na štítnou a z hypo jsem se dostala na hyper. Celou dobu mě na endokrinologii léčili po telefonu a bez odběru krve, tu jen při 1. těhu, to dali prášky a při 2.těhu bylo dle nich výsledky ok, ale dle jiných dr. málo. Pak mi měli vzít prášky nebo aspoň krev, jenže neudělali nic, ikdyž jsem tam za nima byla. Objednali mě na leden, že je vše ok. Jenže to krutě nebylo. Teď neberu nic, čekám, až se srovnám. Vzala si mě do péče obvodní, že to na endokrinologii podělali. Nejspíš i proto jsem teď zase potratila. Aspoň že mám už tu 1.MS a tělo jede dál jako kdyby nic.
Vám se maj ozvat z Plzně a teprv vás objednat?
Já jsem tenkrát do podolí psala mail a obratem mi odpovídal primář, jak dlouho se čeká…ale nevim, jestli to stíháte do konce prosince…snad jo
@Hanymany no teda, to jsi si teda užila rok, tak hlavně že MS funguje a přišlo se na to. Teď to snad Tvoje doktorka bude hlídat a bude to lepší. Držím palce!
Do Podolí jsem se objednávala včera a dali nám termín 12.12.
@JaLa My jdeme už za týden, koečně jsme se dočkali…no vidim to v týhle diskuzi u většiny na leden. Já se začínám hrozně těšit na další těhotenství ![]()
@Izzz
Jinak na tu imunologii v Podolí se časově obrňte, dneska jsme tam trčeli od 8 do 11:(
@sofie1974 taky mě to zajímá. Krev a sperma, ne? A co doktor? dobrý?:)
V kolik jste tam přišli? My chceme dorazit cca v 7 a jsme tam asi všichni objednaný na 8. Tak jsem zvědavá, jak to najdem a zvládnem to vyšetření.
@Izzz
Ahojky, znáš trošku Podolskou nemocnici? Je to ve třetím patře-buď se dá jet výtahem nebo pešky po hlavním schodišti-jsou tam cedule. Před čekárnou jsou návleky, ty si musíš obléci a vzít si pořadové číslo (na každý den je objednáno 6 párů). Mají přiblblý systém-všichni tam musí v 8 hodin, protože si nejprve zvou páry pro kontrolu kartičky pojišťovny a kontrolují doporučení, ženám odeberou krev a pak chodí pánové po jednom na odběr spermatu a krve a teprve potom chodí celý pár na konzultaci s doktorem. Takže situace z dneška-my přišli v 7.40-byli jsme čtvrtí a odcházeli jsme kolem 11 hodiny. Pokud jste zde poprvé, je pohovor s doktorem dost dlouhý, ptá se střídavě obou na rodinnou anamnézu, jak dlouho se snažíte o mimi, proč to nejde, kdy byli ZT atd. Já už jsem tam byla potřetí, takže pohovor byl šup šup:)Je tam jenom jeden pan doktor Madar a problém je, že je dost ukecený, takže pohovor s každým párem trvá cca 30 minut. Pan doktor bez pláště vypadá jako opravář před penzí a jeho kancelář je dost děsivá, ale myslím, že ví o čem mluví a je milý. Za měsíc by měli být výsledky-buď je pošlou tvé ošetřující doktorce nebo si je můžeš vyzvednout.Tak asi tak:)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.