Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tož to já ještě nevím nic o mutacích, odběry na genetice zítra, kdy budou výsledky zatím nevím. Jediný co vím, že mám rozhozený hormony štítný žlázy a furt na něco čekám. Teď momentálně mi začíná druhé šestinedělí a to to 1. ještě ani neskončilo, a to na ustálení hodnot bez léku a pak se uvidí co dál. Aspoň že mě už tolik nebolí ta hlava, poslední týden to už bylo častější ale ne silný, tak snad se to vrátí vše do původního stavu. Jen mi nejde na rozum, že když dávka 50mg mě mimo těhu předávkuje během pár dní a v těhu to bylo furt málo a to jsem brala 4× 75 a 3× 50. To si budu potom sypat celý plato?
@krokodylek: Úplně závidím, že máte zelenou. Já nemám ještě ani tu první červenou!
Ahoj holky prosím vás nevíte některá jestli je podle krvácenení poznat jestli proběhla normálně MS nebo samovolný potrat když se tak o týden spozdí MS??? já jen jestli se to dá poznat nebo ne? děkuju
Já jsem měla při samovolném potratu ukrutné křeče, i když mám silnou menstruaci, bylo to dost dobře rozeznatelný od MS. Ty jsi měla pozitivní test, nebo jsi ho nedělala zatím? Ten by vnesl jasno. Jo a když po křečích pdešlo ven to podstatný, nastala veliká úleva od fyzický bolesti. Dál už to bylo stejný a MS, trvalo to jen o 2 dny dýl.
Nene jen se tak ptám jestli je to poznat kdyby mě to nedej bože někdy potkalo…děkuju…
@Hanymany ty máš teda náladu
nemyslim to zle…zcela tě chápu a situace je hrozná. Snad už se to u vás taky trošku pohne. To čekání je takový naprd no
Štítný žláze vůbec nerozumim…ale asi by to chtělo odborníka a né tu prdlou endokriniložku
@Zezulína píše:
Ahoj holky prosím vás nevíte některá jestli je podle krvácenení poznat jestli proběhla normálně MS nebo samovolný potrat když se tak o týden spozdí MS??? já jen jestli se to dá poznat nebo ne? děkuju
já bych to bez pozitivního testu nepoznala. U mě to proběhlo jako MS, jen s malým rozdílem-první den jsem měla takový růžový výtok-jako před porodem bývá…a to normálně nemívám. Jinak žádný rozdíl, bez bolestí. Bylo to právě ten týden po očekávané MS.
Pak si jen Dr. pohlídal, zda HCG klesá, za 14 dní ještě kontrolní UTZ, jestli je vše v pořádku
Genetika…vtipný dost. Doktorovi bylo rozumět každý pátý slovo, tak jsem spoléhala, že co jsem neslyšela slyšel manžel, jenže ten si prohlížel fotku města za doktorem na zdi. Rozbolela mě z toho hlava. Genetik nám dal vtipně zelenou i přes tu špatnou štítnou žlázu, ať se pak endokrinoložka snaží, že jí pozdravuje. Udělají nám cytogenetické vyšetření: karyotyp, genetické: cystickou fibrozu oběma; a pouze mně trombofilní mutace (FV - Leiden, FII Protrombin, MTHFR)
Výsledky do měsíce a aby se to dovršilo, potkali jsme tam hned dva známý, takže to ututlání asi nebude úspěšný.
On vám dal zelenou i bez výsledků? Teda, to je úplně jinak než u nás. Nám v tom teda nikdo nebrání, ale logicky mi plyne, že je to lepší až po výsledcích. A co jste řešili s genetikem? Jakože další postup a co vám udělaj za testy jo?
Ty jo to se divím, že máš zelenou…mě gyndař i genetik řekli, ať určitě počkám na veškeré výsledky!! Jinak holky dneska jsem zabrouzdala na idnes a našla jsem tam tento článek http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…. Píšou, že Celiakie je další častá příčina opakovaných potratů, přičemž ani nemusíme vědět, že ji máme…takže něco dalšího co bychom si měly nechat vyšetřit? Nebo nevíte některá z vás, jestli to třeba automaticky zjišťují třeba na gynekologii / genetice z krve?
Co z tý krve bude zjišťovat a pak mluvil dost zcesty. Třeba o tom, jaký mají akreditace na pracovišti, no mimo prostě
Na celiakii existuje nějakej domácí test. Jinak alergolOgie. Celiakii nemám
Já myslim, že celiakie by se relativně poznala z příznaků. Ale má jí švagrová a vim, že jedinej 100% test je odběr kusu jater nebo čeho. Jinak jsou to jen dohady. a domácímu testu bych určitě nevěřila.
Kus jater bych jim teda nedala! Tak to víš, že to bude asi jen orientační test.
Negativní test na onkomarkery taky ještě neznamená, že člověk rakovinu nemá. Blbej příklad, ale je to tak.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.