Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanymany pokud jsi z prahy, zkus toho meho, jak jsem uz psala..obvodak je v tomto smyslu k nicemu
Rozumím, ale mám to daleko, jsem z Českých Budějovic, nejhorší je, že nás v práci nechtěj pouštět k doktorům v pracovní době, takže i kdybych ráda šla do jiného města budu značně limitovaná dobou, kdy k lékaři můžu jít. To je naprd. Zkusím tu obvodní, pokud prášky nezaberou (vyšší dávky - může se toho brát až 200), pak ale nevím
Jo holky my byli včera v genetu v praze, (u jednoho z potratů zjistili ztrojení některého chromozomu - a byla to holčička
) ptala jsem se na imuno-tak říkali že jo, že udělají testy na alergii na sperma, no ale vzali nám jen krev, a ne manželovi sperma, to to zjistějí jen z krve? ![]()
@lenk: padají mi vlasy z nedostatku hormonů štítný žlázy. Začalo to po prvním potratu a teď je to úplně šílený, kromě toho jsem strašně oteklá hlavně nohy a v obličeji a večer strašně rychle odpadám.
Nám na imuno budou brát krev a manžel musí dát i sperma. Tak podle mě to zjišťujou z obojího nějak vzájemně, ale třeba se pletu a jde to jen z krví, asi jste se měli zeptat. Kde jste byli? My jsme objednaný do Podolí v Praze.
Dnes se mi zdál neskutečně živej sen, že máme holčičku. A pak to zjištění, že to byl jen sen, jak dopad z 12. patra na beton. Proč mi tohle ta hlava dělá?!?
Obvodní říkala, že ten hormon zajišťuje, že se živiny dostanou z krve do mimčka, ovlivňují vstřebáváni živin u miminka, takže vlastně mi ty dvojčata zemřely hladem. Skvělý!
@lenk My na imunologii dávali krev i sperma, ale ta alergie se zjistuje jen z krve, prý to není konkrétně na manžela, ale na všechny pány:-) A sen se ti brzy vyplní
kolem mě je taky spousta těhulí
@brumik7 píše:
@lenk My na imunologii dávali krev i sperma, ale ta alergie se zjistuje jen z krve, prý to není konkrétně na manžela, ale na všechny pány:-) A sen se ti brzy vyplníkolem mě je taky spousta těhulí
proč mi budou zjišťovat protilátky na pány když už jedno dítě mám mi asi těžko někdo vysvětlí, nebo se pletu? ![]()
Ahoj holky,
dostala jsem od Izzz pozvanku jestli se k vam nechci pripojit. Tak jestli muzu???
Prave jsem prodelala treti biochemicke tehotenstvi a jeste za sebou nemam zadne vysetreni. Vsechno me teprve ceka. Necetla jsem vasi diskusi, ale podle nazvu predpokladam, ze jste na tom vsechny podobne jako ja?
Muzu se zeptat jake uz mate za sebou vysetreni? To jen aby me muj gynekolog nejak neodflakl. Abych vedela na cem mam trvat. Predem dekuju za odpovedi. Jestli teda nejake budou
)
@lenk No nevím, nejsem doktor, že:-) Taky by mi přišlo logické že by to mělo být v pořádku, ale kdo ví. Třeba síla té alergie závisí na koncentraci spermií, atd, ale fakt těžko říct
@Hanymany Mě teď taky začal docela dost silný výtok, ale hlavu si z toho nedělám. Měla jsem to i po druhém potratu a pak se to uklidnilo, takže bych si z toho hlavu nelámala…pouze v případě svědění a zápachu, to už bych asi raději zašla, jestli se nejedná např. o zánět!
@lenk Já jsem z toho imuno právě taková nesvá…doktor mi říkal, že na imuno se posílají spíš ženy, které otěhotnět nemůžou vůbec, takže nevím, proč je to i pro nás podstatné vyšetření, když s otěhotněním problém nemáme. A ještě ke všemu, když už máš jedno dítě. Co se tam dá přesně zjistit?? Každý o tom říká něco jiného… ![]()
@kar-maa Ahoj, vítám tě, ikdyž ne u příjemného tématu. My už tady prodiskutovali vyšetření jako: genetika, hematologoie, imunologie, štítná žláza, no a potom užívat vitamíny, především kyselinu listovou!
Tak! Jsem předávkovaná Euthyroxem. Endokrinoložka mi ho nasadila naslepo, bez kontroly krve a o jednala mě na leden. Tak jsem se dnes obvodní ptala, co by se stalo, kdybych si to nevyběhala a šla na kontrolu až v tom lednu a ta mi řekla, že to bych tam šla stejně dřív, protože by mi vypadaly vlasy všechny. Vtipný, ne?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.