Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi maj baby spavý děti. já celej jeden rok nespala víc jak dvě hodiny v kuse.
Ani já se nenudila ..byl a je to pro mě krásný čas s dětmi
snad jednou
..si to ráda zopakuji
No taky to nechápu. Ale tak každej je z jinýho těsta tak dejme tomu, ale jestli a snad se jednou poštěstí, nebudu se takhle rouhat ani náhodou. Trochu mě to od nich mrzí, právě ony(na MD) znají mojí situaci a není to žádná soutěž v trumfování, ale asi víme kdo je na tom relativně hůř, že!
Je to 3 týdny a furt mě to sem tam chytne. Jediný štěstí, že mám pořád něco naplánováno a teď jsme tak trochu začali s fovybavením bytu, takže se myšlenky směřují I jiným směrem.
@Hanymany Já zas trochu nechápu některé kamarádky s jedním dítětem, které si ani nestihnou uvařit oběd. Možná až budu ve stejné situaci pochopím
Nebuď smutná, ony to ty tvoje kamarádky nemyslí zle, možná je pro ně jen těžké vžít se do tvojí situace. ![]()
@chelsea001 Já slyšela i četla o Leidenské mutaci, že spíš způsobuje předčasný porody nebo potraty v pozdějším stadiu, taky tě nechci vystrašit, ale podle mě je lepší přijít k dr. 10× zbytečně než 1× pozdě. Sestra mi říkala o známý, který se narodilo dítě v 6. měsíci a zjistilo se že za to může L. mutace. V dalším těhotenství dostávala léky a bylo to už v pohodě
Zrovna jsme to probraly o víkendu s tchýní…současný mladý matky (né všechny samozřejmě) totálně všešchno odevzdají svýmu dítěti, čas, koníčky, partnerskej vztah…všechno odsunou a můžou se z toho dítěte zbláznit…nespěj, nejedi, jen a jen a jen dítě…dřív to tak přeci nebejvalo. naše matky toho dělaly podle mě mnohem víc, dětem se věnovaly, ale né 24hodin denně, uměly si udělat čas i na něco jinýho…
..je to paradox, když se obecně ví, že dětem ve škole už se věnuje málokterej rodič a pak hází vinu na učitele.
Dřív to bylo podle mě vyváženější. já bych si přála bejt matka, co dítě dá klidně hlídat a vyrazí si do kina, divadla, na večeři, bude se věnovat i něčemu jinýmu než jen a jen dítěti. budu ho milovat, budu si vážit toho, že ho můžu mít, ale nepo*eru se z toho ![]()
@Izzz Takhle bych to přesně chtěla mít taky, taky si říkám že naše mámy měly daleko víc práce s plenkama a mixováním kaší a přece měly času daleko víc. Ale asi zase nebyly frustrované a nevyužité ![]()
Já když vidim některý kamarádky, ze kterejch se staly vyzáblý, zhroucený otrokyně…a přitom to dřív byly sebevědomý kočky…je mi jich líto a mám strach, abych tak taky nedopadla. Ale myslim, že se svojí povahou bordelářky to zvládnu. Máme tolik možností na ulehčení práce a stejně to nezvládáme tak jako dřív
Fakt zakrňujem.
Teeeda holky, jste mě dneska nějak navnadily na dítě
Jsem měla v posledních dnech takový vokno, co se týče dětí.
@Izzz jaký to bylo dneska v tom gennetu? jaký z toho máš dojem? my jedem v pátek…
My jdeme příští týden na tu genetiku, moc se těším, že se to někam pohne, i když se ještě nic nedozvíme. Začala jsem se soustředit i na to shazování kil, v neděli s tím začnu.
No přesně s tím jídlem, ty maminy, já tomu moc nevěřím, že nemají čas se najíst. Minimálně jim to vyhovuje, že jim jdou kila dolu. Nejhorší, že žádná z nich neví, co je to potýkat se s nadváhou, natož s obezitou a furt řeší, nebo nežerou. Nekojí vůbec nebo kojí několik let, z extrému do extrému
Nechci kalit vodu, jenze ono materstvi se dobre kritizuje prave vam co deti jeste nemate, ale az budete mit tak budete mluvit jinak. nektere z vas budou mit treba spave deti, budou jim krasne jist a pribirat, jenze vetsina to tak nema.kdyz se clovek poradne nevyspi, max 2h v kuse v noci, pak v 6 rano vstavat a uz litat kolem mimca co vyzaduje absolutni pozornost a spi po 2hodinach 20 minut, tak se opravdu neda moc veci stihat a jak nektera z vas psala ze nechape jak nemuze nekdo stihat varit, tak ji ubezpecuju ze to fakt nekdy nejde! clovek je totalne grogy, mimco ma treba prdiky, nebo chce byt prisato u prsa a mamina si prijde jako otrok k smrti unavena a nervozni. casem se to zklidnuje a clovek si udela jakz takz rezim ktery dodrzuje a to maly to i vyzaduje. krmeni, koupani atd..az na poslednim miste zabava. divadla,kina.ja taky potrebovala obcas vypnout, zasla si s kamaradkou na nakupy a manzel hlidal, ale s tim ditetem se tak zmeni zivotni hodnoty ze clovek je pak rad s tim uzlickem v naruci zpatky doma.ale tohle si musi kazdy zazit.jo a jeste to hubnuti.ja za dva mesice po porodu zhubla 10kg.viz vyse zminena nocni nespavost ..tak a ted me muzete ukamenovat:)))
Nechci kalit vodu, jenze ono materstvi se dobre kritizuje prave vam co deti jeste nemate, ale az budete mit tak budete mluvit jinak. nektere z vas budou mit treba spave deti, budou jim krasne jist a pribirat, jenze vetsina to tak nema.kdyz se clovek poradne nevyspi, max 2h v kuse v noci, pak v 6 rano vstavat a uz litat kolem mimca co vyzaduje absolutni pozornost a spi po 2hodinach 20 minut, tak se opravdu neda moc veci stihat a jak nektera z vas psala ze nechape jak nemuze nekdo stihat varit, tak ji ubezpecuju ze to fakt nekdy nejde! clovek je totalne grogy, mimco ma treba prdiky, nebo chce byt prisato u prsa a mamina si prijde jako otrok k smrti unavena a nervozni. casem se to zklidnuje a clovek si udela jakz takz rezim ktery dodrzuje a to maly to i vyzaduje. krmeni, koupani atd..az na poslednim miste zabava. divadla,kina.ja taky potrebovala obcas vypnout, zasla si s kamaradkou na nakupy a manzel hlidal, ale s tim ditetem se tak zmeni zivotni hodnoty ze clovek je pak rad s tim uzlickem v naruci zpatky doma.ale tohle si musi kazdy zazit.jo a jeste to hubnuti.ja za dva mesice po porodu zhubla 10kg.viz vyse zminena nocni nespavost ..tak a ted me muzete ukamenovat:)))
@Daw kamenovat tě nikdo nebude. Jen mi připadá, že se to s tim mateřstvím trošku přehání. Děti nemám, budu třeba mluvit jinak. Ale vim, že moje mamča se třeba docela nudila, aby se zabavila luxovala každej den jinym směrem
a věnovala se nám až až. Jen mi připadá, že dítě se stává v ten moment středobodem celýho světa a pro matku neexistuje nic jinýho…ani chlap…a pak to končí tak, jak se tu v mnoha diskuzích píše. A nejpohodovější mi připadaj zdejší matky, co se s tim takzvaně se*erou.
@lenk v gennetu jsme byli před tejdnem…dnes jsem byla jen na hematologii na odběrech kvůli srážlivosti
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.