Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes mi odpověděla profesorka Ulčová Gallová z Plzně, že se jí mám ozvat po šestinedělí a první MS, že se nás ujme. Tak mám trochu dilema, jestli to nezkusit tam, že by to třeba mohlo být dřív než koncem listopadu. Jak rychle Vás objednali v Plzni na imunologii?
@Hanymany tak pátrám na netu ohledně té chlorelly…je jich více druhů, ve složení si myslím se moc neliší, spíš teda v ceně…Můžu se zeptat, jestli bys mi doporučila nějaký konkrétní druh, nebo co přesně bereš ty? Omlouvám se, že tak vyzvídám, ale já jsem typ člověka co dá na rady ![]()
Pod názvem diskuze máš možnost zapnout podpisy…a já tam mám třeba nějaký metříky a info, kdy na co jdu
@unhappy: mám zkušenost pouze s tou od Green ways, takže nemohu sloužit, je fakt, že je asi jedna z nejdražších, tvrdí, že se liší od ostatních původem = čisté nezávadné prostředí a šetrný způsob spracování, který zachovává důležité látky. Stojí balení na 3 měsíce 1140,–
@Hanymany no já koukám na chlorellu od Green Ways, ale mají více druhů. Nejdražší za 1350,– chlorella pyrenoidosa a je tam 1200 tablet, což je zase více jak na 3 měsíce. Pisla by jsi mi ještě přesně ten druh co máš, ať mám na porovnání ![]()
@Izzz tak jsem dala „Zapnout podpisy“ a vidím ten tvůj. Ale jak mám nastavit ten svůj? To tam nikde nevidím
Ještě se fakt moc neorientuju.. ![]()
Holky, která jste si kupovala ten Femibion 800, kolik stojí klasicky v lékárně? Nevím, jestli ho objednat z internetu, jestli je to bezpečný a jestli se mi to s poštovným vyplatí. Sehnala jsem ho za necelých 270,– ještě k tomu mám další preparáty, ale tohle je druhá nejdražší položka. Díky
@unhappy v nastavení (nahoře vedle odhlásit) dole je podpis a tam napíšeš co chceš
femibion podle mě bude všude kolem 300…ještě jsem na něj nekoukala, budu ho brát až v prosinci asi…no spíš od listopadu
@Hanymany No já kupuju Femibion v lékárně za cca těch 270,– Záleží jak v které, ale pohybuje se to bez pár korun podobně. Pokud toho objedáváš více, tak to poštovné asi stejně zaplatíš. Ta internetová cena se moc neliší.
Díky, objednávám si Hemagel, ten stojí v lékárně 640 a na netu 390, takže v tom je to poštovný a ještě ušetřím.
Už se to tu probíralo, ale koukala jsem i na ten vit. E a nevím estli bude stačit GS se selenem a zinkem co překročuje DDD pro těhotné, nebo mám jít do nižších čísel co sedí s DDD pro těhotenství.
Položka 1 tableta. % DDD pro těhotné
Vitamin E 73,5 mg (=100 m. j.). 14
Selen 50 mg 55
Zinek 15 mg 14
@unhappy: tý chlorelly se bere denně až 18 tablet, nevím jak u jinejch značek, postupně se to najíždí 3× denně 1 tableta, pak 2,3 až 6, takže je toho celkem velká spotřeba a nemá smysl toho brát míň, prej to pak nefunguje jak má…
@unhappy: snad už naposled, užívá se to tak, že to rozkoušeš a polkneš a co nejdýl to necháš v puse působit, máš totiž od toho pusu celou zelenou, nejlépe na noc po vyčištění zubů
@Hanymany Aha, tak to jsem netušila, že se toho bere tolik denně…no a přes noc to zmizí to zabarvení? Nevím, jak bych chodila mezi lidi se zelenou pusou
No a ten ječmen se bere zároveň s tím, jo? Taky stejným způsobem?
@Izzz Tak jsem si hrála s tím podpisem a moc se mi nedařilo. Jak tam dáváš ty metříky? Mě ani nešlo zmenšit písmo..buď to bylo prťavé a nebo zbytečně velké…jsem na to antitalent
Ještě si s tím zkusím pohrát, až na to bude více času.
@Hanymany jo a ještě, pokud se to bere 3× denně, takže tu pusu budu mít zelenou tak či tak i přes den, co?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.