Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lenk no vim, že koupila koně a osla, že je to nerozlučná dvojka…ještě jsem je neviděla, ani jsem s ní víc o tom nemluvila…možná je oslík jen na mazlení ![]()
@Hanymany no na genetice nám vysvětlovala, že zjištujou mutace, leidena a ještě nějakej faktor…dál chromozomy a nějaký odchylky…a pokud vyjde něco divně na genetice, tak tě pošlou na hematologii. Mě tam vyšla ta moje mutace, kterou mám zděděnou od obou rodičů a nasvědčuje to u mě tý vyšší srážlivosti krve…a s tim mě poslali na hematologii, aby zjistili, jak je ta srážlivost vážná a pokud to bude blbý, tak budu docházet na hematologii a oni mě budou hlídat, psát injekce a tak…takhle jsem to pochopila
@Izzz: děkuji za vyčerpávající odpověď, už je mi to jasný. Hledala jsem, jak ta moje porucha štítky ovlivňuje těhu a nic kloudnýho jsem nenašla. Čeká mě brutal režim až do konce příštího týdne. Teď dva dny brigáda, v sobotu tah Prahou, v pondělí vyběhat papíry pro genetika, úterý brigáda, středa genetika brigáda, čtvrtek brigáda a to si musím některej den dojet pro bundu do Rakous a jestli tu půjde tak jak má, tak podle OVU na konci příštího týdne dorazí MS. Vražedné vyhlídky, ale aspoň nebude čas na blbosti.
Tyjo já furt nějak necejtim ovulaci, ani si to neuvědomuju minulej měsíc…tak snad je vše ok.
@Hanymany no jasný, frmol je třeba, abys neměla čas myslet na blbiny
co vyběháváš pro genetika?
@Izzz: po prvním potratu jsem OVU první měsíc měla a pak 2 měsíce ani ťuk, další měsíc byla zas evidentní a hned se to povedlo. Teď jsem to měla míň znatelný, méně vyhraněná bolest, ale následovaly 4 dny s OVUhlenem, takže předpoklad, že by MS měla dorazit není snad úplně mimo.
Obvodní chce, abych mu tam vzala ten průběh léčby štítky. Pořádně teda nevím proč, ale musím si pro výsledky na alergologii, ty donést obvodní a pak ještě na poradu, nevím moc jak to za 2 hod stihnu, no ale tak snad Joo
Já ani nevim, kde mám tu ovu bolest čekat…připadá mi něco napravo, ale nevim, jestli je to ono…ani nevim, jak dlouhej cyklus budu mít…chjo, snad se to nějak srovná a že to v lednu klapne…a za rok bych mohla rodit ![]()
@Izzz: moc nám to přeju. Nerada bych, aby se to stalo mým každodenním chlebem, ale když se to člověka týká a má projít nějakým vyšetřovacím procesem, těžko to odsouvat na druhou kolej. Všude kolem to lítá, to není ani jeden týden, aby se nevyskytla nová známá těhule a pak to neřešit je fakt nemožno
@Izzz: OVU bolest jsem mívala kolem 14. dne cyklu, ale to klidně nemusíš mít, jestli si jí nikdy neměla, tak to pociťovat nemusíš, nebo po potratu taky nějakou dobu ne, můžou přijít anovulační cykly
To vám závidím, že poznáte jen tak ovulku…já jsem nikdy nic moc nepociťovala, anebo to možná bylo i tím, že jsem se na to nikdy nesoustředila. Nevím, asi bych to nepoznala
Jinak já už mám první MS asi za sebou
akorát pořád docela špniním, tak doufám, že se to všechno hezky srovná. No a za 3 týdny už se můžu těšit na výsledky genetiky a hemato, dle výsledků pak možná ještě imuno vyštření, poté ještě sfouknu tu kineziologii, pak přijdou Vánoce, Nový rok a můžem se zase snažit ![]()
Mě to docela utíká, ale furt mi to připadá hrozně daleko…i ten prdlej prosinec je v nedohlednu
No ale jestli se budeš objednávat na imuno až někdy za měsíc (podle výsledků), tak půjdete na řadu přinejlepšim v prosinci…a měsíc výsledky…takže tak únor nejdřív podle mě
No, jsem z toho celá navětvi, mám výsledky z štítky a prakticky mi nefunguje, přesto, že beru prášky. Hodnota TSH je 0,05 to je nula nula nic, ale podle endokrinoložky jsem vpořádku. V pondělí jdu k obvodní, tak se snad něco začne dít. Jen by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby se to nechalo až do ledna. Přemejšlím, že si na ní půjdu došlápnout, na tu endokrinoložku. Už jsem nabrala 3 kila, jím furt stejně a budu brzo plešatá, jak mi padaj vlasy.
@Hanymany tak to by chtělo hodně rychle pořešit. Já mám pocit, že štítka je v normě 2-5…já mám nějakejch 2,5..prej pro život i těhotenství ok. Takže co nejrychleji a nejefektivněji vyřešit léky, aby se to co nejdřív srovnalo. Nemáš možnost jít k jiný endodr?
@Izzz no s tou imuno máš pravdu…to by se docela protáhlo
Ale musím říct, že mám v práci pořád takový blázinec, že mi to šíleně rychle utíká, je pondělí a najednou pátek. Ale pořád doufám, že se něco projeví na té genetice nebo hematu a bude klid
@Hanymany ty jo, no pokud něco zanedbala, tak bych na ni asi taky vlítla!!Určitě to pořeš a změň endokr. Držím pěsti!!
@unhappy nechceš si na imuno zavolat a objednat se? pokud by ti řekli, že není třeba, zavoláš tam a termín zrušíš a oni ho hned nabídnou někomu jinýmu a ten bude rád, že jde dřív…že bys nečekala tak dlouho.
Holky, já se určitě zblázním, mám hustej, bílej výtok, břicho mě nijak extra neboli, ale mám takovej tlačivej pocit uvnitř pochvy, podobně jako při ovulaci. Jinak se cítím ok, ale ten výtok mě vyděsil, už jsem ho skoro 8 let neměla, Jo a nesvědí to. Mysĺte, že tomu mám dát čas do pondělí, nebo to řešit na gynambulanci? Budou tam na mě hnusný v pátek večer
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.