Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsem byla těhotná, tak jsem prášků potřebovala víc než jsem měla, ale mimo těhu míň. Teď nemám brát nic a za 6 týdnů krev a kontrola. No a ještě jsem si to po hnojila tou chlorellou, že ta sama pomáhá a hypofunkcí, tu jsem ale v těhu nebrala. Tak nevím. Asi myslela, že jsem jí neměla brát ani mimo těhu. Buď chlorellu nebo Euthyrox, ale ne obojí. Teď prostě nic a pak se ukáže. V těhu, mi ten Euthyrox ale určo nasadí.
No a ve středu genetika!
Já bych teda byla ráda, že mě posílaj kam to jde a porucha imunity se může objevit kdykoliv.
@Hanymany píše:
No a ve středu genetika!Já bych teda byla ráda, že mě posílaj kam to jde a porucha imunity se může objevit kdykoliv.
no jestli to bylo na mě tak mi nevadí že mi udělají test navíc, jen že jsem chtěla od doktorky jestli nejsem alergická na manžela a ona ano, uděláme testy, ale pak se ukázalo že jen ty obecné z krve. tam v tom gennetu je to docela složité, jde se s papírama od doktorky do recepce tam zas mi vystaví papír na odběr krve, myslela jsem že pošlou i manžela na odběr spermií a nic, jen krev, kdybych chtěla znova mluvit s doktorkou tak se zřejmě musím znova objednat (obj. termín tak 5 týdnů) a znovu jet nějakých 70km. tak holt počkám co výsledky.
@kar-maa jasně, klidně se k nám přidej, takže ty jsi měla všechny potraty samovolné? doktor by ti měl sám navrhnout vyšetření, asi hlavně genetiku kde už udělají další vyšetření které budou považovat za vhodné.
@lenk: promiň bylo to na tebe, ale nenapsala jsem to. Manžel by měl dát i to sperma, bližší info nevím. Člověk se bohužel vždycky zapomene na něco zeptat, já to znám. Nedalo vy se tam zavolat? Já bych tam asi zavolala, abych měla jasno.
@unhappy na imunu můžou zjistit protilátky proti spermiím nebo proti placentě…může se v průběhu času měnit. pokud vám to dr napíše, rozhodně bych šla
Ona je totiž imunologie a reprodukční imunologie, na tý druhý se právě řeší i to sperma.
Ahoj..ptala jsem se kamarádky genetičky, jak je to s donošením konkrétního pohlaví..prý jedno je pro tu mutaci možný nosič a narodí se a druhé si s ní neporadí už během těhotenství a odejde ..tedy tak jsem to pochopila já
držím palce na všechny ty testování co vás čekají
@jezinka a můžu se zeptat pro jaký typ mutace tohle tedy má platit?
@Hanymany a ty víš, jakou máš mutaci? mě říkali, že ty dvě, co se zjistěj nejčastěji to stejně za vinu nemaj
Teda holky-nemáte to vůbec snadný…nejhorší asi je nevědět čím to je a tudíž s tím nemoct nic dělat. My už máme povolenou další výrobu
,ač ms ještě nedorazila (zatím 30 dní),tak na to kašlu a nechám tomu volný průběh. A doufám, že se zadaří na celých 9 měsíců a totéž přeji i vám. Je to dobré vědět, že se tak děje opravdu často a je nás moc, kterým se to stane(někomu bohužel i víckrát
),ale ještě víc super by bylo, kdyby taková diskuze nebylo zapotřebí. Tak jak doufám -na brzkou shledanou v diskuzi Máme doma miminko
![]()
@krokodylek Moc vám přeju ať se vám to povede a miminko donosíš. Hlavně ti přeju pevné nervy, ty jsou asi potřeba v téhle situaci nejvíc ![]()
@brumik7 vám taky…já jsem na tom ještě dobře, já už mám 2 kluky, takže jsem na tom líp než mnohé ze zde přítomných…přesto moc děkuju, protože bych si ještě jedno miminko moc přála
Tak do roka v té druhé diskuzi, ju?
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.