Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz: z toho bych si hlavu nedělala. Psala jsem do tý Plzně a pani profesorka se mi ozve po 24.10., to silně pochybuju, že mi dají termín dříve jak za měsíc. Takže nic neurychlím. No nejdůležitější stejně bude, aby se mi ty hormony srovnaly, cyklus a všechno. Vlasy furt padaj, i když o trochu méně, ale při MS mi přišlo, že ta sliznice není nic moc, bývávalo toho rozhodně víc. To chce prostě dát tomu čas. Soustředím se teď na váhu, za 1. ze 4 týdnů kilo a půl dole. Když to tak půjde dál a jestli to tak půjde dál, mohla bych být o 9kg lehčí a to prosím bez hladovění. To by šlo. ![]()
Jmenuje se to slow carb diet, je to typ nízkosacharidový diety, tzn. Jím maso a vše co je převážně z masa, vejce, zeleninu a luštěniny. Luštěniny se jí každý den. Nejí se nic s cukrem, ani ovoce, nic se škrobem - přílohy a pečivo. ALE! Jednou za týden je den, kdy můžeš vše. A hodně pít, aspoň 1,5 litru denně. Může se káva a víno suché. Toť vše, zatím jsem na tom týden, měla jsem problém si vzít co chci v ten porušovací den, ale já přílohy nejím už dlouho. Byla jsem přes půl roku na dělený stravě.
Ahoj holky, mohla bych se přidat?
Stručně popíšu:
2008 - velmi časně zamlklé těhotenství (5tt)
2011 - porod zdravého syna (přirozené otěhotnění, žádné potíže, jen těžký porod)
podzim 2011 - spontánní potrat v 7tt (den před potratem bušilo srdíčko)
podzim 2012 - zřejmě ZT než SP, sama jsem začala krvácet v 7tt (gestační váček měl ale jen 1cm a embryo ani nebylo vidět)
Jsem ráda, že jsem k vám nakoukla a viděla, jak se věci hezky za ten čas vyvinuly a jsou tu úspěchy, dává mi to naději.
Jinak po druhém potratu byla zjištěna mírná trombotická mutace - brala jsem tedy polovinu anopyrinu denně - ovšem začala jsem krvavě špinit, přidali jsme Utrogestan a snížili dávku Anopyrinu na polovinu a po 14 dnech krvácení a konec - nicméně mezi 9.10. a 19.10. vyrostl gestační váček ze 4mm na 10mm, což mi přijde špatně a šlo tedy spíš o Zt. Bojím se, že to tak už bude pořád - aspoň že už jedno děťátko mám a tak ta bolest není tak hrozná.
Na první stránce je seznam doporučených vyšetření, je ještě něco, co byste mi poradily? Moc děkuju!
@Hanymany a jídelníček si tvoříš sama, co kdy jíš? nebo je to pevně dáno, kolik masa, ovoce a tak…
@JaLa jasně, klidně se přidej, ty už jsi krom těch mutací na všech běžných vyšetřeních byla? bez efektu?
@Izzz: množství jídla je neomezené, máš jíst dokud máš hlad, důležitý jsou ty luštěniny každej den, zasytí. Nebo spousta zeleniny k masu, hlavně taky kvůli trávení.
@Hanymany nojo dyš já luštěniny neumim uvařit
a zas jsem přibrala ![]()
@Izzz my byli na dovolený se švagrovou a ona tam měla horu fazolí že je uvaří a já se ošklíbala a ona je uvařila a byly fakt bezva. a říkala že to lidi neuměj vařit a pak nadávaj. takže: fazole se vaří v hodně vody, a během vaření se voda dvakrát úplně sleje a doplní nová. pak se už upravují běžně (do guláše, do plívky, do číny, do salátu). tímto stylem vaření nezpůsobují nadýmání, nebo jen minimálně ![]()
@lenk Ahoj, ještě nebyla - tohle byl (resp. zrovna je) můj třetí potrat. Akorát jsem se vrátila od doktorky - gestační váček je stále v děloze (i přes krvácení a křeče), ale neroste, takže mi dala další tři dny a pokud to samo neodejde, tak půjdu v pátek na revizi.. Už jsem s tím srovnaná, jen bych to měla ráda za sebou. Rovnou mi dala žádanku na imunologii (Podolí), tak se rovnou dneska objednám. Asi začnu pít kontryhel, ať té děloze trošku pomůžu.
Takže za sebou mám jen to trombo (mám jen MTHFR - nebo jak se to píše - brala jsem půlku Anopyrinu denně, při krvácení sníženo na obden a ode dneška vůbec) a za ty 2-3 měsíce nás čeká imuno.
Jen teď nevím, jestli se po tom potratu budeme moct snažit, nebo raději počkáme na tu imunologii, na to jsem se, já blbec, zapomněla zeptat.
@JaLa No tak pokud nechceš absolvovat další potrat, rozhodně bych se nesnažila o nic před výsledkama. Mám to podobně, ale už se nám to blíží. Koketuju s myšlenkou otěhotnět už v prosinci…ale ideální by to mělo bejt až v lednu ![]()
@Izzz Máš pravdu, člověk si ale pořád říká, že to všechno byla jen nějaká blbá náhoda a že to příště už určitě vyjde… No, však to známe všechny.
Já si spíš řikám, že určitě máme někde nějakou maličkou chybku, co se dá rychle napravit a dopadne to dobře
@Izzz Já moc věřim své intuici a ta na mě doslova křičí, že budu mít dvě děti. Jen o tom, jak dlouho to bude trvat a čím si projdem, zatím mlčí.
Ostatně můj syn má od narození potíže s autoimunními protilátkami (špatně trávil mateřské mléko, které ho alergizovalo - koho by zajímaly podrobnosti, tak napíšu víc), takže možná že nám na té imunologii přeci jen něco najdou.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.