Opakujici se nevolnost u čtyřletého syna

21
21.1.22 18:19

Opakujici se nevolnost u ctyrleteho syna

Dobry vecer, chtela bych se poradit. Mam temer petileteho syna a za posledni tyden se u neho uz potreti objevila nahla nevolnost. Z niceho nic ho zacne bolet brisko, je mu na zvraceni (i kdyz nakonec ani jednou nezvracel), je bledy, trese se, busi mu srdce. Vzdy ho ulozim a treba za pul hodinky se to uklidni a treba za dve hodiny je uz v poradku, i se treba naji. Planuji zavolat v pondeli detske. Nemate nekdo zkusenost? Jsem z toho uz hodne nervozni.
Rikam si, jestli to nemuze byt stres, protoze se jeste moc neadaptoval ve skolce.
Dalsi vec je, ze spatne ji. Ve skolce z nervozity neji temer vubec. K snidani si treba trikrat kousne rohliku, protoze do sebe pred odchodem do skolky nic nedostane. Je tedy pul dne v podstate hladem. Navic mi dlouhodobe neji strasne moc veci - maso, zeleninu, ovoce, brambory neji vubec. Takze je na ostatnich suchych prilohach, jogurtech, rohliku s maslem. Jinak ji jen same nezdrave veci, nic zdraveho do neho proste nedostanu. Tak si rikam, jestli to nemuze byt kombinace techto faktoru.
Jinak kdyby mel mekdo treba radu, jak ho naucit jist ty veci, ktere neji… Je toho strasne moc a proste to do nej nedostanu. Kdybych na nej tlacila, myslim, ze se pozvraci. Dekuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
21.1.22 18:40

To bude psychické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.1.22 18:47
@HankaGa píše:
Dobry vecer, chtela bych se poradit. Mam temer petileteho syna a za posledni tyden se u neho uz potreti objevila nahla nevolnost. Z niceho nic ho zacne bolet brisko, je mu na zvraceni (i kdyz nakonec ani jednou nezvracel), je bledy, trese se, busi mu srdce. Vzdy ho ulozim a treba za pul hodinky se to uklidni a treba za dve hodiny je uz v poradku, i se treba naji. Planuji zavolat v pondeli detske. Nemate nekdo zkusenost? Jsem z toho uz hodne nervozni.
Rikam si, jestli to nemuze byt stres, protoze se jeste moc neadaptoval ve skolce.
Dalsi vec je, ze spatne ji. Ve skolce z nervozity neji temer vubec. K snidani si treba trikrat kousne rohliku, protoze do sebe pred odchodem do skolky nic nedostane. Je tedy pul dne v podstate hladem. Navic mi dlouhodobe neji strasne moc veci - maso, zeleninu, ovoce, brambory neji vubec. Takze je na ostatnich suchych prilohach, jogurtech, rohliku s maslem. Jinakji jen same nezdrave veci, nic zdraveho do neho proste nedostanu. Tak si rikam, jestli to nemuze byt kombinace techto faktoru.
Jinak kdyby mel mekdo treba radu, jak ho naucit jist ty veci, ktere neji… Je toho strasne moc a proste to do nej nedostanu. Kdybych na nej tlacila, myslim, ze se pozvraci. Dekuji moc!

Pokud bude mít dovolené jíst nezdravé věci na úkor zdravých… nebude jíst zdravé věci. Dcery by taky jedla jen bonbony, čokoláda a vysočinu na rohklíku… ale prostě vysočinu má dovolenou jednou za týden… bonbony, čokoládu ob den a kousíček. A prostě musí jíst normální jídlo jinak nebude to nezdravé ani v takové minimální míře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
21.1.22 18:50

Nechte si nabrat krev na mononukleozu (eb virus), zatěžuje to játra a děti jsou pak unavené a je jim nevolno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
21.1.22 18:54
@HankaGa píše:
Dalsi vec je, ze spatne ji. Ve skolce z nervozity neji temer vubec. K snidani si treba trikrat kousne rohliku, protoze do sebe pred odchodem do skolky nic nedostane. Je tedy pul dne v podstate hladem. Navic mi dlouhodobe neji strasne moc veci - maso, zeleninu, ovoce, brambory neji vubec. Takze je na ostatnich suchych prilohach, jogurtech, rohliku s maslem. Jinak ji jen same nezdrave veci, nic zdraveho do neho proste nedostanu. Tak si rikam, jestli to nemuze byt kombinace techto faktoru.
Jinak kdyby mel mekdo treba radu, jak ho naucit jist ty veci, ktere neji… Je toho strasne moc a proste to do nej nedostanu. Kdybych na nej tlacila, myslim, ze se pozvraci. Dekuji moc!

Nemůže to být z hladu, lehká hypoglykemie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
21.1.22 18:56

Taky mě napadla hypoglykemie. Ale i cukrovka jako taková, rovněž mononukleoza (u syna se kdysi projevila přesně takhle).. Takže určitě lékaře to chce a nenechat se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.1.22 18:56

Stahnout ze skolky? Aspon na chvili.
Co roupi…?
Jidlo jedine maskovat. Namlit, mixnout, zdrave veci do mene zdravych apod.
Do veci, ktere „se sebezaprenim“ sni, ho donutit. (Do tech, co by blil, tak ne! Jen ty co jakz takz zvladne. Staci trochu.) Jakmile ochutna vic chuti a konzistenci, bude se ten seznam nepozritelnych veci zmensovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.1.22 19:11

Dekuji moc vsem. K doktorce kazdopadne zajdeme.
S tim jidlem je to tezke. On proste to, co nechce, tak do pusy nevezme. Radeji by byl hladem… U ovoce mu vadi slupky, jadyrka. A kdyz si nahodou neco, co nechce, da, coz je malokdy, tak se s tim zakuckava apod., protoze k tomu ma proste uz predem negativni postoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
21.1.22 19:22
@HankaGa píše:
Dekuji moc vsem. K doktorce kazdopadne zajdeme.
S tim jidlem je to tezke. On proste to, co nechce, tak do pusy nevezme. Radeji by byl hladem… U ovoce mu vadi slupky, jadyrka. A kdyz si nahodou neco, co nechce, da, coz je malokdy, tak se s tim zakuckava apod., protoze k tomu ma proste uz predem negativni postoj…

Zakladatelko, doplňuješ synkovi vitamíny - minerály? Vím, o čem mluvíš, co se jídla týče, můj mladší synek je taky takový, dostat do něj klasické jídlo je prakticky nemožné, maso neexistuje a přílohy taktéž jen suché a jen pár lžiček. Ale naučil se mi jíst domácí „hranolky“ - dělám brambory do tvarů hranolek v troubě a ty mu zachutnaly :). On mi tedy aspoň jí ještě zeleninu, když už. Ovoce do něj nedostanu, možná tak dva - tři měsíčky mandarinky nebo 3× kousne do jablka a to je vše. Ale když odšťavním a přecedím, aby tam nebyl ani náznak dužiny, vypije to s chutí. Plus tedy ta syrová zelenina. Ale musela jsem si pro něj ještě koupit tekuté multivitamíny s minerály, obsahují i aminokyseliny, jinak je mi jasný, že jeho tělo by prakticky nemělo z čeho prospívat. Tak mě napadlo, jestli tvůj synek nemá nějaký těžký nedostatek nějakého vitamínu či minerálu, i takto se to může projevit.
Co např. hořčík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.1.22 19:27

@Sunlight515 Davam mu multivitaminy a sirup na imunitu a nekake omegy.
Nechce ani smoothie, banany, ovocne kapsicky (tu mi naposledy hned vyplivl), proste nic. A jak pisete, neni mozne do neho nic dostat. Proste to vetsinou nevezme do pusy a nic ho nepresvedci. Ted mam navic strach, ze kdyz mu budu tyto veci zkouset minimalne nabizet, tak ze ho privedu do tohoto stavu nevolnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8912
21.1.22 19:39

Tak něco jist musí, že… určitě nech nabrat krev, dost možná bude mít nedostatek kde čeho. Nechce ani džus z odšťavňovače? A my často na děti používáme takové finty, jakože děláme to nezdravé jídlo doma v nějaké aspoň trochu zdravější formě. Hranolky v troubě, banánový palačinky (ty jsou fakt luxusní a sní je i syn, kterej banány nenávidí), domácí nanuky, zeleninový karbanátky a řízky, tortily, kureci nugetky… umíme vcelku věrně napodobit mekac :mrgreen: dělala jsem i domácí gumový medvídky, zizalky, brumiky…zkus něco udělat a vydávat to za tu nezdravou variantu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
21.1.22 20:17

Ani třeba řízek nesní? V trojobalu se dá taky obalit ledacos. :lol: Podle mě je to kombinace stresu a hladu. Nech si ho 14 dní doma, vůbec se o jídle nezmiňuj. Prostě jídlo polož na stůl, s mužem se najezte a ho úplný ignor. Až sám přijde, že má hlad, ať si začne něco dávat a postupně to vychytejte. Jestli ho stresuje školka, jídlo, nějaká lehká viróza, to se mu všechno zprotiví o to víc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.1.22 20:23

@prejeta_zaba Tenoucky rizek a rybi prsty sni. Hranolky, pizzu. Jenze to je z vyzivneho hlediska nic moc, smazene atd. Ji suchou ryzi, testoviny, knedlik, halusky, sladke jako palacinky apod., chleba ve vajicku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
21.1.22 20:50
@HankaGa píše:
@prejeta_zaba Tenoucky rizek a rybi prsty sni. Hranolky, pizzu. Jenze to je z vyzivneho hlediska nic moc, smazene atd. Ji suchou ryzi, testoviny, knedlik, halusky, sladke jako palacinky apod., chleba ve vajicku…

Hele, můj synátor mi nesní ani ten tenoučký řízek v trojobalu, jen okouše trojobal, maso vrátí.
V každém případě, nech nabrat krev, ta vám dá nejlepší odpověď. Držím palce a neboj, s tím podivným jídelníčkem nejsi sama. Zkoušej stále nabízet, ale takové ty formy, co jsou zdravější (jako třebas ty domácí hranolky z trouby. Si pamatuju, když jsem to dala synkovi poprvé - to bylo řečí, že tohle jíst nebude a bla bla.. a teď jim dává přednost před klasickýma hranolkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
21.1.22 21:39
@HankaGa píše:

No taky mám nejedlíka. Každý si musí najít nějaký svůj způsob („řízky“ i hranolky se dají upéct v troubě s minimem oleje, dá se tak pojmenovat ledacos toho tvaru, pizza se taky dá udělat domácí, s rajčaty, palačinky bez oleje apod.) Teď jde spíš o to, že jídlo a školka jsou pro něj nepřítel číslo 1 a tlačit ještě víc na pilu evidentně nemá smysl. Takže zkuste prostě zvolnit. Nechat ho odpočinout, nechtít po něm stále ať jí a poslouchá. Třeba si fakt prodělal nějakou virózu a je bledý, oslabený, není mu dobře. Ať se dá trochu dokupy a pak pomalu můžeš zkoušet triky. Ne na něj naběhnout s porcí - musíš, je to zdravý. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí