Opařené dítě - 9 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
430
8.4.13 10:58

@mishela_v děkuji. taky jsem s personálem moc spokojená. zatím je ještě na jipu, tak snad mi jí dají brzo na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
8.4.13 11:00

@zikado jojo, nemáme dveře do kuchyně, takže jsem to přidala na seznam opatření. jako u nás doma to vypadá jak v blázinci - všechno, čím by si mohly ublížit, schované, hrany olepené pěnovou izolepou, rohy zakryté, kabely schované pod, kobercem, ohrádka, zásuvky zadělané krytkami a pak jedna blbá návštěva u babičky a takhle to dopadne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.4.13 11:02

@Aeklyn :hug: tak držím palce.. No já taky vždycky trnu hlavně u babičky (mojí, malý prabába) je jí přes 80, topí v kamnech, kafe staví na kraj stolu.. To naši už jsou celkem vycvičený.. Máma je taky po hnusný popálenině - olejem, brrr.. Taky byla ve Vinohradech.. Tak se držte, všichni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
8.4.13 11:02

@lumáťa to kafe tam vůbec nemělo být, bylo v jiné místnosti, vůbec jsem nezaregistrovala, že ho tam přines, bylo to všechno strašně rychlé, nejraději bych ho za to zmlátila, ale to už nemá cenu, stejně si to strašně vyčítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.4.13 11:12

@Aeklyn Ty si hlavně nic nevyčítej. Ono paradoxně čím víc se o děti bojíme-vím to podle sebe-tak o to víc se něco stane.
Pracovala jsem v nemocnici, na dětské odd.-a když jsme vyplachovali dětem žaludek, po pozření lecčehos, tak jsme brali matky k výkunu, aby i viděly, jak dítě trpí. A občas jsme si říkali, jak to ta matka mohla nechat dopustit. Když bylo synovi 11 měsíců, tak jsme byli u tchánovců na obědě. Tchánovci odešli do práce, zůstala jsem tam sama se švagrovou, ta myla nádobí, já utírala, syn lezl okolo nás. A najednou švagrová povídá-jé, on tě žužlá jed na mravence.No ve mě by se krve nedořezal. Nikdy by mě nenapadlo, že tchyně dá na zem jed na mravence chvíli před tím, než jsme přijeli. A ani nám to neřekla. Takže odjezd na mé bývalé pracoviště, to jsem brečela stejně jako syn-on tím, že jsme mu vzali tu pochoutku-a šlo se vyplachovat.No když mě primářka viděla, tak říkala, že já k výplachu nepůjdu. A tchyně? Říkala, že nepochopí, že jsme na syna dvě a ještě nám dokáže sníst jed. :,( Tenkrát jsem to jen špatně rozdýchávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.4.13 11:13
@Aeklyn píše:
@lumáťa to kafe tam vůbec nemělo být, bylo v jiné místnosti, vůbec jsem nezaregistrovala, že ho tam přines, bylo to všechno strašně rychlé, nejraději bych ho za to zmlátila, ale to už nemá cenu, stejně si to strašně vyčítá

Ať vám to dobře dopadne - bez operace a bez komplikací.
Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.4.13 11:15

@lasička1 Tchýně je teda na… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.4.13 11:21

@lumáťa Ona je hodná, udělala by pro nás první poslední, má mě upřímně ráda…ale je jednodušší. :( S tím jsem zpočátku dost vnitřně bojovala, ale nyní vím, že někdy je stokrát lepší upřímná láska, zájem, než inteligentní tchyně a studený čumák. Po 20-ti letech co jí znám můžu říct, že bych asi jinou tchyni ani nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
8.4.13 11:40

@Aeklyn
Nic si nevyčítej. Už se to zkrátka stalo a ničemu to nepomůže. Já to měla podobně. Babička si postavila čaj na stůl a šla si pro léky. Já v tu chvíli ani v tom obýváku nebyla. V koupelně jsem slyšela děsnej řev tak jsem tam vlítla a malá politá. Takže jsem jí chytla, strhala z ní oblečení a vrazila ji do vany kde jsem jí chudinku sprchovala studenou vodou. To řvala ještě víc. Babička mezitím volala záchranku. Jenže jak byla v šoku tak volala na blbý číslo. Takže jsem pak vytáhla malou z vany zabalila do ručníku a na ty opařeniny jsem jí plácla studený obklad a šla si zavolat sanitu. Byli tam během pěti minut. Za dva dny nás pustily domů a jen jsme chodily na převazy.
A jak říká @lasička1 - čím víc se bojíš tím spíš se něco stane.
Džím palce ať je to dobrý a brzy jdete domů :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.4.13 11:58

Jen jednu radu-když se kdokoli opaří, nesundavejte oblečení a chlaďte ledovou vodou i s ním. Za jedno zkrátíte čas do ochlazení-co si budeme říkat, tak nervy pracují a je to otázka několika desítek vteřin a za druhé, pokud by se cokoli naškvařilo na kůži, tak je lepší aby to odstranil lékař a ne rodiče strhnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
8.4.13 12:03

Teď už to taky vím :oops:. Naštěstí u nás se nic nenašvařilo protože fakt to bylo jen mokrý. V tu chvíli bylo první co mě napadlo že jí z toho oblečení musím dostat a chladit a chladit. Jako v první chvíli jsem myslela že záchranku bude potřebovat babička protože to s ní málem šlehlo.
No se mnou taky ale až na dětským když už malá byla na pokoji a spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.4.13 12:03

@lasička1 To je báječné! :D Reagovala jsem na to, jak ohrozila tvé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
8.4.13 12:16

@Akras2 No jo u babičky to moc dobře znám a náš dědeček taky na vnoučata zrovna ohledy moc nebere. Minule měl v každé místnosti rozmístěné misky s jedem na krysy i když tam žádné myši ani jiná havět nemají (ale bylo to v akci, tak proč to nekoupit že).Naštěstí jsem tam tehdy dojela bez dětí, myslela jsem že mna omyjou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
8.4.13 12:19

Brácha se opařil čajem a kafem když mu byl 13měs. Popáleniny 2. a 3. stupně cca 30%těla. Taky byl Na Vinohradech cca 3 měsíce. Má transplantovanou kůži, prasečí protože jeho se nechytla takže operován byl dvakrát. Dnes je mu 13 let, jizvy jsou bledé ale jsou veliké. Má celej hrudník, pod bradou a pak kolečka na ruce a na noze jak mu brali jeho kůži. Nesmí s nima na sluníčko ale nějak ho to nehendicapuje. Obden byl na převazech, připoután na lůžko. Zvládl to a nepamatuje se nic. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
8.4.13 12:29

@Akras2 Tak to máte dobré, že za dva dny vás pustili domů. to tady asi budem minimálně týden :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák