Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminy. Vím, že podobná diskuze tu je, ale chtěla jsem nějaké aktuálnější info. V Sobotu na sebe malá převrhla tátovo horkou kávu. Hned jsme svlékli a začali sprchovat vodou, potom dali obklad a do 20ti minut byla v nemocnici. teď jsme ve fakultní nemocnici na Vinohradech, což je prý jedna z nejlepších klinik. Dosavadní diagnoza je popálenina 2. stupně na 10ti procentech těla. za chvíli provedou převaz, tak se modlíme, aby se to nezhoršilo a nebyla nutná operace, uvidíme. Chtěla bych poprosit maminky, které něco podobného potkalo, o co možná největší info. Jak dlouho se to hojilo? měli jste nějaké komplikace? za jak dlouho vás pustili domů? Malá ještě ke všemu při převozu nastydla
a Doma máme segru dvojče, tu nám sem nedovolili vzít, ale jsem tady s ní, protože ještě kojíme. Předem děkuji za příspěvky ![]()
Chtělo se mi něco napsat, ale spolknu to a popřeji hodně štěstí. Pokud jste hned chladili, je velká naděje, že se to zahojí pěkně, ale určitě ti všechno řeknou příslušní lékaři.
Je mi to moc líto a držim palce, ale zkušenosti nemám. kamarádky syn se taky opařil a hrozilo mu, že mu budou brát štěpy kůže ze zadečku, naštěstí se to zahojilo bez toho.Ale léčil se s tím poměrně dlouho
Zkušenosti s dítětem nemám…jen se sebou…2 stupe%n je relativně ještě dobrej, snad se to nezhorší…a děti se hojí rychle tak bud v klidu…jo a vinohrady jsou jedny z nejlepší v evropě:)
Chudinka malá!!! Ať se brzy zahojí, moc jí to přeju ![]()
My máme děti 3 a 6 let a ještě ani teď nedáváme na stůl horký čaj nebo kafe! Ani když přijde návštěva! Jen dozadu na linku.
@Aeklyn To je mi líto, je to moje noční můra.. Jinak to samozřejmě nebude hned, ale na Vinohradech dokážou zázraky a brzy bude líp..
Jen jsem baba zvědavá, jak se to stalo? Nemusíš odpovídat, jen by to mohlo být varováním pro ostatní..
Držte se. ![]()
Děti se hojí dobře a rychle.
Dcera se takhle opařila čajem u prababičky. Tenkrát jí bylo 14 měsíců. Měla 2. stupeň na ruce a hrudníku (taky cca 10%) Dneska je jí deset a má jizvu 3×2 cm na žebrech.
Občas se to bohužel stane.
Ahoj, já zkušenost mám(bohužel)můj prv ní syn dnes 15 let, na sebe strhl varnou konvici.Ten den jsem se vdávala a šla si jen sundat svatební šaty
.Nicméně měli jsme štěstí v neštěstí, odnesla to nožička od kolene dolů, nikde jinde nic, měl taky druhý stupen, na převazy chodil každý den. V nemocnici ležel jen dva dny, ale pak z jiných důvodů jsme ho převezli jinam a tam nám dovolili chodit každý den na převazy. Do 14 dnů měl nožičku celkem zahojenou, myslím tím sloupanou spálenou kůži. Dneska už nemá ani památku
.Ale vyčítám si to dodnes a dávám si secsakra dobrý pozor. Přeji brzké uzdravení, bude to dobré
![]()
Máme za sebou něco podobného - malá se opařila v 15ti měsících horkým čajem, měla zasažených 9 procent (brada, krk, hrudník, kousek ruky), stupeň 2A a na kousku 2B, čekalo se, jestli se to samo vstřebá, nebo bude nutná transplantace. Nakonec to dobře dopadlo, na Vinohradech jsme byly 9 dní (3 dny na JIP, zbytek na lůžkovém oddělení).
Malá byla celkově 3× v narkóze, poslední převazy už proběhly „za živa“, i jsem byla u toho - myslela jsem, že to bude hrůza, ale byla jsem strašně překvapená, jak rychle se to hojilo a po týdnu od opaření měla prakticky jen rudé fleky + dvě hlubší ranky, tam, kde se čekalo, jestli se to spraví samo. Domů šla bez obvazů, mazala jsem desinfekční indulonou, chránila před sluníčkem a cca po roce už nebylo nic vidět, maximálně sotva znatelné světlejší mapy.
S péčí na Vinohradech jsem byla moc spokojená, doktoři profesionální, sestry většinou příjemné (hlavně ty z JIPky). Nikdo mi nedával nic „vyžrat“, že jsem nemožná matka, která si zmrzačí vlastní dítě - ony bohatě stačí vlastí výčitky svědomí…
Přeju, ať to máte co nejrychleji za sebou, kor, když máte ještě jednu holčičku doma
Děti se strašně rychle regenerují, zírala jsem, jak tam v herničce batolala řádila, kdyby nebyly děti různě obvázané, nikdo by nepoznal, že ještě pár dnů před tím ležely napojené na hadičky…
Držím palce!!
@Aeklyn Držím palce at se malá brzy uzdraví. Mi se malý taky málem opařil, ale naštěstí jsem to vykryla rukou a odneslo to moje předloktí a stehno(už to ani nejde vidět).Od té doby mám do kuchyně dětské vrátka a jsem v klidu.
Držte se, snad to bude rychle v pořádku.
Mám čerstvou zkušenost - ne s dítětem, ale s mamkou. Utrhlo se jí ucho u hrnce a vroucí vodou si opařila celou ruku od zápěstí. Převazy každý den, poté po schválení lékařem mazala levandulovým olejem - míchala ho do čistého gelu z aloe vera. Teď, po čtyřech měsících nejsou pomalu vidět ani jizvy.
Mam zkusenostmoje teta vzala redidlo a zapalila se. polaleniny snad vsude…lezela na Vinohradh od zari do prosince.Ale nasledky si ponese cely zivot!!! Jinak mela trimesicni holcicku, a davaji to za vinu laktacni psychoze
to je ale extrem…
@gabriela82 ahoj. byli jsme na návštěvě u babičky, doma ani horké ápoje nepijeme, máme ohrádku a vše zabezpečené
ale můj otec, vůl, si nechal udělat kafe. dali jsme mu ho do kuchyně, že si ho vypije tam a on si ho přinesl do obýváku a postavil na konferenční stolek. otázka cca 20ti vteřin, kontrolovala jsem adélku - ta byla u babičky na ruce a markétka byla u svého otce na ruce a nejspíš jí položil a najednou šup, kafe rozlitý a řev. vinu na tom neseme všichni a hlavně já, to si moc dobře uvědomuji, ale už se stalo, teď jen minimalizovat následky. převaz už má malá za sebou a kolem oběda se dozvím, jak to dopadlo.