Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zikado
TO nebylo o tom že by nebrala ohled ale už jí to v jejím věku nedocvaklo. Prostě jí nedošlo že malá už chodí a je zvědavá. Byla z toho úplně hotová a fakt jsem málem volala záchranku i jí.
Teda ale jed na krysy v místnosti. To se ti nedivím. Jako kdyby tam měli nějakou potvoru tak neřeknu. A hlavně vždycky se to dá položit tak aby k tomu byl minimální přístup
.
@Mikajelka děkuji. malá furt spinká, je lepší, když to přespí. a take je připoutana, proto když je vzhůru, tak by nejraději lezla a stála, což ted nesmí
@Aeklyn
Tak my jsme ležely na obyčejným dětským. Na popáleniny nás nevezly že to nebylo nebylo tak hrozný i když ve zprávě bylo stupeň 2A a místy 2B. Pak jsem se bavila s primářem a říkal že malá to fakt snášela velmi dobře a oni hlavně hlídali aby nešla do šoku. Tenkrát jim tam taky řádila nějaká střevní infekce tak nás vyhodili dřív aby to malá nakonec taky nechytla.
Na převazy jí tlumili ale zjistila jsem že na ní to fungovalo se zpožděním. Malátná byla vždycky až po tom převazu.
Naše se opařila na dovolené. Doma jsem vždycky všechno hlídala, návštěvy prudila, ať dávají pozor atd. No a v penzionu jsme si dali po snídani čaj na konferenční stolek, sice doprostřed, ale protože byl nižší než doma, tak to stačilo - a neštěstí bylo na světě. To je holt mžik ![]()
Tehdy byl na oddělení jeden teenager s popáleninou od benzínu, 10ti letá holka, kterou omylem opařila sestra horkou vodou (ta měla kůži na noze durch celou transplantovanou) a pak čtyři děti od 9 měsíců do dvou let - polévky, čaje, kafe…
Jojo, to byl okamžik. tak jsem konečně mluvila s doktorem a jestli jsem ho pochopila správně, tak mi zítra odpoledne už přeloží malou z jipu na pokoj ke mně. a prý se ty ráno neprohloubili, takže jak se zdá měli jsme štěstí v neštěstí (ťuk, ťuk. ťuk) vše je prý jen povrchové a mělo by se to samo spontánně zahojit ![]()
Chudinka malá.. ![]()
Na Vinohradech zrovna leží se synem přítelkyně našeho zaměstnance..ten je na tom asi hůř..ve středu mu museli dělat transplantaci kůže.. ![]()
Tak hlásím, že nás už v pátek pustili domu. Zítra tam jedeme na převaz a snad už teda vše bude ok
Malá už to na krku skoro vůbec nemá vidět, stříkáme aloe a mažeme podle rady sestřiček červenou indulonou a hezk se to hojí. hrudníček uvidíme zítre, ten má pod obvazem a neměli jsme ho sundavat. tak dam zítra vědět, jak to vypadá.
@Aeklyn píše:
Tak hlásím, že nás už v pátek pustili domu. Zítra tam jedeme na převaz a snad už teda vše bude okMalá už to na krku skoro vůbec nemá vidět, stříkáme aloe a mažeme podle rady sestřiček červenou indulonou a hezk se to hojí. hrudníček uvidíme zítre, ten má pod obvazem a neměli jsme ho sundavat. tak dam zítra vědět, jak to vypadá.
Tak parada, ze to slo takhle rychle!! Za par mesicu tam mala nebude mit videt nic… Preju pekne jaro bez nehod!
@Aeklyn
Super. Je fajn že se to tak skvěle hojí. Možná bude mít nějakou tu jizvu ale jak poroste tak to bude vidět míň a míň.
Zdravím 9.listopadu jsem udělala největší chybu v životě. Malé jsem v 18:00 vařila vodu na kaši. Vodu jsem nalila do flaštičky a šla do vedlejší skříně pro struhadlo abych ji do toho nastrouhala jablko a nandala kaši, malou už jsem viděla jak běží k lince otočila jsem se a už jsem viděla jak strčila do té flaštičky (bohužel jsem ji nechala blíž ke kraji) malou jsem strhla za ruku ale bohužel si i tak opařila půlku hrudníčku. Ihned jsem běžela do koupelny strhla tričko a dala jsem ji pod vodu a chladila, poté jsem namočila utěrky a měnila je. Potom jsme vyjeli do nemocnice do Vinohrad na oddělení popálenin. Doktorka malou ošetřila a dala ji hydrogelovou náplast, bohužel jsem si nevšimla že si opařila i kus pod bradou, tu jsem bohužel nechladila.
Závěr takový že má opařeniny na 4% těla má stupeň 2a a místy i 2b.
Ošetření bylo pouze ambulantní takže jsme mohli jet díky bohu domů.
Obden jezdíme na převazy. Po 6 dnech od opaření se díky bohu opařenina hojí, takže malá nemusí na operaci a neměla by mít ani žádnou jizvu pokud budeme poctivě mazat. Nevím jak dlouho budou převazy trvat, ale šíleně se mi ulevilo, že malá nebude mít kvůli mě následky a jizvy. Už takhle si to vyčítám a ještě kdyby měla jizvy. Protože vím že je to vždy chyba dospělého, ikdyz děti jsou rychlé ale pozor si musí dávat rodiče.
Malé je 14 měsíců a je to šílená bojovnice na převazech nepláče, přes den zlobí jako vždy a v noci na té opařenině i spí. Vůbec ji to nebolí a ani nemusela dostávat nic proti bolesti.
Díky bohu vše dobře dopadlo a snad se neobjeví žádné komplikace.
Od toho dne jsem neustále hledala na internetu různé diskuze o opařených dětí a chtěla se uklidnit, proto píšu tento příspěvěk abych třeba nějakou jinou maminku uklidnila.
Píšu anonymně protože jsem si založila účet kvůli tomuto a je to pro mě pořád hrozně čerstvé.
Kdyby někdo měl podobnou příhodu ráda bych věděla jak dlouho budeme jezdit na převazy a jak se Vaše mimča hojili a jak dlouho to trvalo než se to zahojilo a plus kdy měli už svoji barvu kůže.
Děkuji moc za odpovědi
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím 9.listopadu jsem udělala největší chybu v životě. Malé jsem v 18:00 vařila vodu na kaši. Vodu jsem nalila do flaštičky a šla do vedlejší skříně pro struhadlo abych ji do toho nastrouhala jablko a nandala kaši, malou už jsem viděla jak běží k lince otočila jsem se a už jsem viděla jak strčila do té flaštičky (bohužel jsem ji nechala blíž ke kraji) malou jsem strhla za ruku ale bohužel si i tak opařila půlku hrudníčku. Ihned jsem běžela do koupelny strhla tričko a dala jsem ji pod vodu a chladila, poté jsem namočila utěrky a měnila je. Potom jsme vyjeli do nemocnice do Vinohrad na oddělení popálenin. Doktorka malou ošetřila a dala ji hydrogelovou náplast, bohužel jsem si nevšimla že si opařila i kus pod bradou, tu jsem bohužel nechladila.
Závěr takový že má opařeniny na 4% těla má stupeň 2a a místy i 2b.
Ošetření bylo pouze ambulantní takže jsme mohli jet díky bohu domů.
Obden jezdíme na převazy. Po 6 dnech od opaření se díky bohu opařenina hojí, takže malá nemusí na operaci a neměla by mít ani žádnou jizvu pokud budeme poctivě mazat. Nevím jak dlouho budou převazy trvat, ale šíleně se mi ulevilo, že malá nebude mít kvůli mě následky a jizvy. Už takhle si to vyčítám a ještě kdyby měla jizvy. Protože vím že je to vždy chyba dospělého, ikdyz děti jsou rychlé ale pozor si musí dávat rodiče.
Malé je 14 měsíců a je to šílená bojovnice na převazech nepláče, přes den zlobí jako vždy a v noci na té opařenině i spí. Vůbec ji to nebolí a ani nemusela dostávat nic proti bolesti.
Díky bohu vše dobře dopadlo a snad se neobjeví žádné komplikace.
Od toho dne jsem neustále hledala na internetu různé diskuze o opařených dětí a chtěla se uklidnit, proto píšu tento příspěvěk abych třeba nějakou jinou maminku uklidnila.
Píšu anonymně protože jsem si založila účet kvůli tomuto a je to pro mě pořád hrozně čerstvé.
Kdyby někdo měl podobnou příhodu ráda bych věděla jak dlouho budeme jezdit na převazy a jak se Vaše mimča hojili a jak dlouho to trvalo než se to zahojilo a plus kdy měli už svoji barvu kůže.
Děkuji moc za odpovědi![]()
Kluk byl starší, 10 let. Popáleniny 2B, 2A. Asi 8 % na hrudníku, předloktí. 5 dní hospitalizace, převazy mám pocit, že 14 dní. Stalo se to v březnu a barvu svojí kůže furt nemá. Ale už není takové růžové prasátko jako na začátku léta. Zdálky to už vidět není
Já jsem byla to opařené dítě. Asi ve dvou letech jsem na sebe převrhla horkou kávu. Podle popisu rodičů se mnou také jezdili na převazy obden, mazali atd. Nic si z toho nepamatuju. Ruku mám trochu „kropenatou“ na celý život, ale barva kůže je normální. Prý jsem to taky, kromě velkého řevu, když se to stalo, snášela dobře. ![]()
@Lama Lama píše:
Kluk byl starší, 10 let. Popáleniny 2B, 2A. Asi 8 % na hrudníku, předloktí. 5 dní hospitalizace, převazy mám pocit, že 14 dní. Stalo se to v březnu a barvu svojí kůže furt nemá. Ale už není takové růžové prasátko jako na začátku léta. Zdálky to už vidět není
Děkuji moc za odpověď. A to se mu to stalo tento rok? Já totiž nějak počítám, že třeba bude mít pár let jinou barvu ale pořád doufám, že až bude v pubertě tak bude mít zpět svoji kůži i barvu. ![]()
@kočkaVločka píše:
Já jsem byla to opařené dítě. Asi ve dvou letech jsem na sebe převrhla horkou kávu. Podle popisu rodičů se mnou také jezdili na převazy obden, mazali atd. Nic si z toho nepamatuju. Ruku mám trochu „kropenatou“ na celý život, ale barva kůže je normální. Prý jsem to taky, kromě velkého řevu, když se to stalo, snášela dobře.
Tak hlavně, že jste nemusela na operaci zavládla jste to na 1. A měla jste taky stupeň 2a - 2b?