Opava a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
4.11.06 20:57

Ahoj každý den tu nakouknu, ale je tu mrtvo, tak jsi mě překvapila. Neboj, ono to zas tak hrozné není a i když to nebude nic pěkného , tak uvidíš na to velmi rychle zapomeneš, až ti uzlíčka dají do náručí. Jooo a porodnice stojí za to. Já prvního rodila ve staré a proti tomu je nová krááásná. Já na té přednášce nebyla, nějak mě to jako druhorodičku nebralo, ale myslím, že to stojí za to, apoň budeš vědět, do jaké krásy jdeš. Moc pěkné porodní sály, super pokoje, na péči si taky ani v nejmčnším nemůžu stěžovat, já byla moc spokojená. Manža u porodu nebyl, neboť jsem rodila plánovaně císařem, Filípek se neotočil, byl zadečkem, a protože jsem první porod měla kleštěmi a velmi komplikovaný, tak nechtěli nic riskovat a navíc jsem byla domluvená, že mi to udělá moje doktorka, takže super. Jooo a Filípek se narodil 26.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
5.11.06 12:35

Ahojky , tak to já taky nemužu vědět jak to dopadne. třeba s etaky nervuju z obyč porodu a nakonec půjdu na císaře to se člověk předem nedoví:-). Ale jinak Kamil smenou k porodu by šel:-).Na celý Leden má zajištěnou dovolenou aby tomu neunikl, protože jinak ejzdí náklad´ákem takže toby bylo nemožné chytnout ho doma.-) to je jen víkendy, tak radši domluvil tu dovču od začátku do konce Ledna. A kdy jsi měla termín porodu?? 26,Ledna je přítelův tatˇka taky nám pořád říká at´to máme na jeho narozky, ale já byhc teda takhle přenášet nechtěla když mám termín 14 Ledna ale kdo ví. zase záleží na mimču co si zamane:-D

• Citovat
  • Upravit
826
5.11.06 17:33

nazdarek!!
pperla.. my na te prohlidce porodnice byli.. a je to celkem fajn.. aspon vis do ceho lezes :lol:
jak jinak? vse OK?
s tim porodem jsi to presne vystihla .. ja jela vecer normalne na prirozeny porod.. a stejne jsem po pulnoci skoncila u cisare (podotykam celou dobu kontrakce po peti minutach :? )
preju hodne sily!! a hlavne mrnouska u sebe bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.11.06 10:11

tak konečně se tu někdo objevil. Já měla TP 30.1., ale protože jsem šla plánovaně, tak když jsem byla u MUDr. na kontrole, řekla, že už mrňousek stejně neroste, ona že má druhý den noční, tak že mi to udělá na své směně, ať se náhodou nerozrodím a nesnaží se mě „nějaký chytrák“ rodit normální cestou, protože to je pro mimíska trochu nebezpečné když je zadečkem. No ale já nevím jak Popi, ale já bych osobně šla raději na normální porod než na císaře… A co to bude holčička nebo kluk a jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
6.11.06 10:25

hope
ahojky, chtěla jsem atˇjde smenou kámoška se mrknout do té porodnice, ale má strach říkala že si radši počká až to naní příjde.Že se nechce deptat ještě předtím, ale sestřičky odnás z gynekologiie zase říkají atˇse jdeme podívat , že snás trocha strachu určitě opadne, protože je to tam udělané tak že si člověk už nepřipadá žeby rodil v nemocnici.
povidalek
ahojky, já byhc chtěla taky normálně rodit než císaře. Je sice fajn, že to člověk zaspí, ale prý ty bolesti potom jsou horší sté jizvy a mamča se dýl zotavuje, než po normálním porodu je prý menší bolest.

A jak je to v Opavské porodnici stěma vložkama porodníma a těma jendorázovýma kalhotkama,? Vyžadují to tam?? nebo můžu mít svoje vložky a svoje kalhotky bavlněné:??? JÁ jsem si radši koupila tři kusy kalhotek a jedny porodní vložky v lékárně protože kdyby náhodou to tam bylo nutností, alesvoje si určitě taky vezmu. A co všechno půjčují atd a co nepůjčují atd?? no upozorněte mě:-) :-D

Jinak budeme mít chlapečka podle ultrazvuku a jméno po tatínkovi KAMIL

• Citovat
  • Upravit
826
6.11.06 16:16

nazdarek!
no ja urco nelituju ze jsem se byla podivat.. je to tam prijemne a tak nejak te to uklidni.. teda aspon me :)
A u cisare neni pravda ze to zaspis.. mi dali na vyber jestli dam prednost celkovemu uspani nebo spinalu (coz je neco jako epidoral) s tim, ze pro mimi je lepsi spinal.. takze jsem celou dobu vnimala.. jen jsem necitila nic od prsou dolu .. ale zase jsem videla terezku hned jak mi ji vytahli z briska (neboj na bricho si nevidis, dali tam takovou tu zelenou plachetku :) )
Ja mela jednorazove kalhotky i primo poporodni vlozky… ale pani se mnou na pokoji mela normalni bavlnene a normalni vlozky.. po cisari je to asi vicemene jedno (hlavne musis vetrat jizvu), ale po normalnim porodu je asi fakt lepsi mit ty jednorazovky a poporodni vlozky - lip to vetra… vim ze ta pani si posilala hned o navstevach manzela do lekarny, protoze ty normalni vlozky obsahuji vice „umeliny“ (a pres to to hur dycha) .. no doufam, ze to pisu aspon trochu srozumitelne … :roll:
Drzime palecky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
7.11.06 08:58

No já být tebou, tak se určo kouknout jdu, myslím,že tě spíše uklidní, to pěkné prostředí a příjemný personál, jak na oddělení tak na sále. Co se týká toho co dostaneš a co ne, tak musíš mít určitě svoje vložky (jaké to už musíš sama, asi být tebou, tak si koupím třeba dva balíky obyčejných a dva balíky poporodních a potom vyzkošíš, co ti lépe sedí a pošleš si manžela pro ty, co budou lepší. Jo a co se těch kalhotek týká, tak jsou super, ale ne ty jednorázové, ty jsou na nic (vlastní zkušenost), ale jsou to taky poporodní kalhotky, ale takové síťované s malinkou nohavičkou, co se můžou prát, ty já doporučuju, dobře se nosí a dobře dýchají. Jinak je nutné mít sebou ubrousky na zadeček pro mimi a tady třeba bepanthen na zadeček, já měla sice vzoreček obojího v balíčku pro miminko co dostaneš v porodnici, ale švagrová, co rodila před 3 měsíci už tam neměla ani jedno. Tak držím palečky, a neboj, stojí to za to.

Popi a kde ty vlastně v OP bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
7.11.06 12:16

povidalek ma recht .. ty ubrousky je treba … ten krem jsem tam teda dostala (ne v balicku, ale dala mi ho sestra .. takovy pidi baleni - reklamni vzorek) …
kalhotky : no ja mela ty obyc jednorazovy .. no .. tech par dnu se to da vydrzet.. ale na modni prehlidku v nich nechod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
7.11.06 18:21

hope a povidalek

nebojte na modní přehlídku rozhodně nepůjdu vtěch rajtkách:-D .
A jak to je v porodnici na pokojích?, Po kolika jsou pokoje,? No já ještě třeba pro mimčo nekupovala žádnou kosmetiku. Mám koupený dudlíky a láhvičky a hřebínek a tři balení nějakých těch zvlhčených ubrousků pro mimčo..Tak sme si řekla když moje kámoška rodila před půl rokem, že dostala vzorkový balíček taky nějakých těch věciček. To s etam prý dáva a říkala že na ty 4 dny ji to bohatě stačilo a pak dokoupila co a jak.
Protože já jako vůbec netuším co se za kosmetiku takovým prckům vůbec pořizuje:-D
Máte někde svoje fotečky,?? já mám své fotky na http://lide.cz/pravaenergit tady je mám taky, ale než byste to našli:-D
Jinak ten Bepanthen sme si hnedka poznamenala to dostanu ais v lékárně ne,? nebose to dá koupit i v nějakém marketu,? My jsme totiž pořád v Globusu:-) .
No tak personál v Opavě v pohodě,? to jsem ráda:-). Tohos eděsím. člověk jede do neznáma a ještě kdyby byl protivný personál byla bych stoho asi na nervy.

• Citovat
  • Upravit
peka83
7.11.06 18:22

Jo a je pravda, že u porodu bývají studenti a studentky????

• Citovat
  • Upravit
826
7.11.06 18:30

Ahoj!
no Bepanthen kouis v lekarne, v marketu jsem ho nevidela..... prip. v tescu je lekarna :) ale v globusu bohuzel ne :)
na mimi potrebujes nejaky krem na namazani po koupani.. my teda pouzivame cervenou indulonu, krasne promasti a rychle vsakne.. na malou se mi to osvedcilo… a jinak dodnes nepouzivame nic (jen ten bepanthen).. a terezka je male spokojene miminko (no male uz moc ne .. :roll: )

ja u porodu zadne mediky a medicky nemela, ale je fakt ze te nechaji podepsat papir, ze souhlasis s tim aby tam pripadne mohli byt a mohli nakouknout do tve karty.. to samo podepsat nemusis… mi osobne to bylo jedno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
7.11.06 18:39

hope
no asi jak mě chytnou ty bolesti tak mi to bdue asi taky jendo kdo tam bude, ale hlavně at´už to bude zamnou:-D, ale můj přítel taky není zrovna nějak připravenej na čumily, takže on by určitě studenty u toho nechtěl:-) .Chápu ho i to že bud eu porodu už proněj bude taky asi zážitek an celej život:-). teda pokud to bud eobyč porod jinak by musel namě čekat hihi

no tak co s etak potřebuje za kosmetiku pro mimčo??
Krém , po koupání, krem na opruzeniny na zadečku, čistítka do uší nějaké asi, Dětský šamponek, dětský olejíček, ne? ty ubrousky an zadeček.Taková ta věcička na ty snoplíky pro mimčo, a nůžky na nehtíky ne?, Nebo je snad ještě něco potřeba pak domu pro mimčo?
Moje kaamrádka si strašně chválí krém jménem RYBILKA na opruzeninky to ej rpý supper. A ty dětské pudry se už nepoužívají nebo jo??

• Citovat
  • Upravit
826
7.11.06 18:53

no my pouzivame jenom tu indulonu (v podstate misto detskeho olejicku .. nechci mit kazdy vecer „umasteny miminko“ a tudiz vecne mastny pyzamko … ale to zalezi na kazdem), no a pak na ty opruzeniny (na to je ten bepanthen .. teda radi se mazat pri kazdem prebaleni.. jako prevence.. stoji asi 100,– ale vydrzi hodne dlouho), cistitka do usi - my mame takove ty upne obycejne „spejlicky s vatou“ nevim jeka se te spravne jmenuje, a tim obcas projedem i nosik, samponek sice mame ale zatim jsme ho ani jednou nepouzili, tolik vlasku zase nemame a ono je lepsi jenom cista voda, ubrousky na zadecek jsou vyborna a prakticka vec (bez nich bych byla obcas pekne nahrana..), a nuzticky na nehty (ja pouzivam normalni svoje manikurove, hlavni je aby se ti s nima dobre strihalo)
na rybilku jsem taky slysela chvalu, ale my ji nikdy nemeli, vyhovuje nam Bepanthen. No a detske pudry se uz nedoporucuji (pouzivaly se misto tech kremu na opruzeniny).
Jo jeste jsem si vzpomnela - lahvicku lihu (prodava se v lekarne) - vytira se jim zpocatku pupik…
taaak uvazuju co jeste mame doma a pouzivame to.. a zatim me nic nenapada.. treba me nekdo doplni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.11.06 10:41

Ahoj holky, tak jsem ráda, že se to tu konečně hnulo a že Opava nespí. Co se kosmetiky týká, tak my na zadeček používáme ten Bepanthen (koupit se dá v lékárně, jak psala Hopi) a na mazání tělíčka používáme …, vyzkoušeli jsme toho víc, ale ten sedí nejlépe, doktorka mi třeba vůbec nedoporučila jak Nela batole, tak Johnsna, že to vysušuje, taky prý není dobré požívat oleje, ty taky vysušují. Myslím, že je zbytečné si kupovat šampon. My používali nějaké ty olejíčky do koupele (já měla Bubchen) no a když byl malý ve vodě, tak jsem ho tím opláchla a nebylo třeba ani žádná další mýdla a šampony (ostatně i v porodnici ti řeknou, že to není třeba, že jen omyješ vodou). Jen zadeček a pinďáska jsem umyla dětským mýdlem. Na ouška a nosík jsem z počátku měla koupené takové ty čtverečky z buničiny (mají je i v porodnici), které se stočí do takového smotku. Ty vatové tyčinky co říkala Hopi jsme začali používat později, přišly mi moc veliké do tak malých otvůrků. Bepanthen doporučuju koupit to největší balení tuším kolem 200g, je to nejvýhodnější a my ho třeba používáme dodnes (máme 9měsíců) a je výborný i na nějaké neznámé vyrážky, já ho třeba použila párkrát taky, je to taková mastička všelék. Ubrousky na dupku se nám nejvíce osvědčili buď Nivea nebo Pampers. Plenky používáme Huggies, Pampersky nám několikrát protekly,nejsem sama kdo je s nima nespokojen. Počkám vždycky na nějakou akci a nakoupím třeba pět balení. Kdybys ještě chtěla nějakou radu, tak klidně písni. HOlky a kde v OP bydlíte. Já su z Kateřinek. Na fotečky kouknu doma, píšu z práce (mám přivýdělek k MD), tady dávám odkaz na naše, jsou v sekci „RODINNÉ FOTOGRAFIE“

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
8.11.06 10:49

nazdarek!
taky jsem rada ze se to tu aspon trochu rozjelo :)
nase fotky jsou na http://rodina.cz/…um/album.asp?…
jinak ja jsem ze steboric (asi 8 km od opavy, ale v opave jsem minimalne 3× tydne :) dodelavam si jeste skolu :)
jinak plinky : my teda mame poplini, ale stridam je s fialovymi tesco plinkami - prijsdou mi lepsi nez pampersky (my meli sleep and play v porodnici). ALe musi to byt ty fialove.. vzdycky kupujem v akci za 199,– jinak stoji tusim 260,– nebo tak nejak…
my prave do koupani taky nic nepouzivame. sice mam detskou koupel ale lezi pekne na dne v supliku :) a terezka se macha v ciste vode :) a vyhovuje ji to tak … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová