Opava a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peka83
5.12.06 20:42

Ahojky ,
hope to muselo být doma veselo stěma oknama.-)
No chlapi blbě kecali kolem toho, že budou malovat , ale ted´si hoví na gauči a hrdě se na zedˇdívají a mlčí už naštěstí. Tedˇs efurt chválí jak jsou šikovní:-). Ale to jak jsem lezla po čtyrech a vytírala tu abrvu ze země to mě nikdo nepochválí. No jo no?, Však oni poznají až budu v porodnici ty 4 dny nebo kolik jak se jim zasteskne. No nakonec aby někoho ještě neuplatili at´si mě tam nechají. Tedˇtotiž doma dělám vítr to víš. Chci mít pořádek, ktomu ta těhotenstká změna hormonů umě od začátku jsme děsná protivka a jen se hádám, takže asi si užijou doma i klidu.

No cukroví my koupíme asi v globusu za 63 kč je tam 500 gramů čajového cukroví. a nevypadalo to jako ty suché blbosti, které my nejíme, takže příště asi koupíme. Ještě uvidíme . my radši víc asi ovoce to nás nenutí tolik zobat a když jo tak nebudem jako prasata stačí že budeme mít zase letos asi 3 kapry. My co se týče kapra sme děsné prsata sežerem hihihi

dneska mi setsřenka psala že její kámoška rodí koncem prosince. Jejdanánku on snad v našem okolí rodí každej jen já se nafuním pěkně dlouho. Ach jooooooo to už mě nebavííí!!!!!!!!!! strach z porodu OBROVSKEJ, ale můj stav už je děsivej hihi

Hele pořád mi nedošli nebesa jakod ržák na nebesa z mimibazaru a to mi poslala ta paní že už to poslala a ten email je starej 7 dnů. To ej nějaké divné ne,, Neříkejte mi že sem někomu naletěla ted´před váncoema když s enaty nebesa tak těšíme :-( uvidím zítra. jinak sem dala někomu 211 kaček k Vánocům jen tak. No ale psala mi že až to příjde mám ji hnedka napsat atˇví že to došlo. Tka toby přece jen tak nepsala žene,a? No uvidíme

• Citovat
  • Upravit
826
7.12.06 12:05

Ahojky !

no jo .. typicti chlapi ! myslis ze muj mazla po tech oknech uklizel??? no hadas spravne.. NIKOLI!!! ale nastesti se tu stavila moje mamka, babi a segra (podivat se n amalou) tak jsem je pekne zaprahla :) a tchyni taky.. aby si nestezovala, ze ji zanedbavam :D

Neboj! i ty jednou dofunis! bud rada, ze se te drobisek pekne drzi .. aspon jeste nabere nejaky ten gramek a prijde na svet pekne oplacanoucky :)

u nas by kupne cukrovi neproslo :) jsme hol mlsouni :) kapra moc nemusim, nicmene ho zbastim, ale co je pro me mor tak to je salat :) ani ho nedelam v mise, ale rovnou v lavoru na pradlo :D

nebesa : neboj.. ono to nekdy vazne na poste… treba mi sel balik vice nez tyden!! a to prej do dvou dnu nebo kolik to slibuji !! vsak ono to dorazi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
7.12.06 14:07

hope

včera jsme byla na poště. Hleděli namě jako bych přiletěla z marzu když sem se na můj balík ptala. Neměli vůbec šajnu. A nevěděli ani co se dělá když ten balík nedojde. Nojo pořád nám tady střídají poštˇačky a ony nic neumí všehcno se učí teprve. No šla jsem domů a zamnou jelo poštovní auto zrovna dovezli balík:-). Takže už došel. Ale skládání toho stojanu necham na KAMILOVI :-).

Jinak cukroví v Kravařích v cukrárně Kamil objednal dvě kilča. výjde to na 500 kaček. Teda slušná pálka co,? Já si říkala že kilo je moc a on objednal dvě prej jak to viděl neodolal:-D

Hele já jsem smolař.

Jinak to nevidím. Jen co mi přestali zlobit ty uši. Tka můj tat´ka si jeden den stěžoval že ho bolí v krku. On to přebil nějakýma cucavýma bonbonama z lekarny co se nedoporučují pro těhotné. No a tak on je fit a já??
Dneska sem s eprobrala z nosu teče jak z vodovodu a v krku mám tak hnusně. Prostě sucho a bolavo. a mám takový ten malátný pocit víš,? prostě jako že marod no?? A včera sme zrovna říkala kdy mě chytne nějaká enmoc, že každej rok před vánocema mě skolila chřipka:-) skoro každej rok. no buch a je to tady. Ale já sme během těhu ted´celkově nějak moc náchylná. Přitom jím hodně vitamínku jako v podobě pomerančů, grepů, a mandarincek. Prostě mám pocit že veškeré vitamínky mi bere mimčo a má ais silnější obranyschopnost a já právě ji mám slabší , ale radši atˇta nemoc skolí mě . Přece jen sem dospělá a moje tělo je větší rváč než mimi v bříšku:-)

Hel an Vánoce já salát NIKDY nemusela. Snědla jsme ho vždycky lžičkua stačilo, ale nevím už tři roky mi jde dobře:-) jako chutná:-) takže žádná lžička, ale velká nabjeračka:-).No možná už proten pocit, že to dělám tak mi to musí chutnat:-). Já budu eltos dělat zase salát a chlapi kapra.
Dáváš do salátu okurku?, Já vůbec. Máti ji dávala, ale já ne já dávám prostě jen brambory, vejce, hrášek a mrkev a kapii a sůl a pepř a majonezu a je to . vše ze sklinek nedávám čerstvou zeleninu. nám tu totiž vozí tak trapnou zeleninu že to je dřív zkažené než stím dojdu domů.

• Citovat
  • Upravit
826
7.12.06 19:41

nazdarek!
cukrovi budu pect letos sama takze nekdy po nocich - asi zacnu zitra :) manza jede na cele odpoledne do prace a na celou sobotu na prac. cestu takze budu sama s terkou doma.. tak z nudy muzu pect :twisted:
s tou nemoci je to mrzute.. nicmene neboj, ty i mimi to zvladnete.. jen se pekne dal cpi vitaminky a hlavne zalez do postylky nebo k televizi, zachumlej se do periny a lec se!!!! no ja na tom nejsem moc lip.. asi jsem od tebe po siti chytla ty usi :( bohuzel se me to drzi jak kliste.. i kdyz uz mam pomalu pocit ze se to trosku zlepsuje (tuk tuk tuk.. tukam na vsechno okolo!!!)
to ja zas moc nemusel kapra :) staci vzdycky jeden kousek kapra a zbytek talire zaplacnout salatem :twisted: my jsme takova salatova rodinka … okurcicky davame.. cibuli, hrasek, mrkev brambory, majonezu, tatarku, sul pepr (babi jeste davala celer, ale moje mamka na nej ma alergii takze jsme s tim prestali)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
8.12.06 18:25

hope

ahojyk, no zítra Kamil přijede i stím cukrovím z Kravřské cukrárny těším se nato jak malé dítě. hihi Hlavně že chut´jídlu je stále zdravá.-D
Jojo celý den jen ležím sem navlečená a ejště pod peřinou at´s evypotím a ktomu tuny čaje. Pak mě akorát štve že musím jít zas čůrat zvedání s postele promě je jak tlačit koně hihi .

No tak zaty uši promin´nechtěla sem to přenést, ale já to měla kratší dobu, než ty teda:-) to nebude odemně:-)

Jsem tady jen na skok už mě stoho ležení bolelo celé tělo. A došel mi sprostě med to je hrůza:-D no nevadí zvíším dávku citronu.

Cítím na sobě že v krku to polevilo. Jen mám takovou tu slabotu v sobě víš,, sem celá slabá a věčně ucpanej nos a tím jak pak usnu mám sucho v puse a popraskané rty. No jejky to sem krasavice.-D

Já péct neumím ani byhc to nezkoušela. I cukráři živí rodiny nebudu jim brát práci hahaha dobrá výmluva ne?? hihi ne na pečení takovýh těchto dobrutek sme nikdy nebyla je to titěrná práce to já nenávidím. Stejně jako šití. Ale třeba ke všemu jendou příjdu na chutˇ. Jen prostě mít chutˇěnco dělat. Což během těhotenství nemám vůbec.

prominˇty překlepy. Letím k letevizi je tam ULICE a mám taky žízenˇ. papa

jinak cibuli do salátu taky nedáváme . AnI NEVÍM proč. Prej s emá předtím,a le spařit, aby nebyla moc na nadýmání nebo co. celer by unás vtom taky nikdo nejedl:-) pa

• Citovat
  • Upravit
peka83
11.12.06 00:30

Ahojyk tak umě už je fajně . mylsím že jsem všechno vykašlala odplivala veškeré nepříjemné hleny a vypotila všechny bacily. Pořád dos ebe hážu GREPY to udělá taky hodně:-).
 hope

ouška zlobí co,? kamarádka má ted´taky pořád bolavé uši nemuže s etoho setřepat. to je věc co?? fuj tajbl humus vzpomenout.

tak ahojky sem šla jen pozdravit.-) jako že žiju :-) v utery jdu na kontrolu bude mě prohlížet i zrcadlem a taky bere nějaký vzorek to ej rpej jestli není nějaký streptokok nebo co mi to říkali kámošky . a taky jdu an první ozvy. No jak uvidí me popraskané břicho tak to bude teda. tak papa

• Citovat
  • Upravit
2193
11.12.06 18:05

AHOJKY , tak se zase po nějaké době hlásím, ale jen na skok! Ninulka má zase teplotu od zubů. Rostou jí horní dvojky. Až se jí vyklubou, což očekávám tak nejpozději do konce týdne, tak jich už bude mít 7 :-)

PPPERLO to je dobře, že už je ti dobře… drž se holka, ať tam maličký Kamil vydrží co nejdýl. Kamil je pěkné jméno. Já měla pro kluka Adrián. Jo a ještě k tomu jak si je Dr. jistej, že to bude kluk, tak to řekli i sestřenici mojí kámošky a byla to holka jako lusk a jmenuje se Terezka :D

HOPE těšíš se na focení pod vodou? Já jo, ale doufám, že nebude mít jak na potvoru do čtvrtka tu teplotu…to by mě naprdlo!

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
11.12.06 18:11

Jo a PPPERLO my do salátu okurku dáváme, ale zase v čem se s manžou neshodnem tak je hrášek (ten moc nemusím já) a celer (ten zase nemusí manža). Taže děláme salát bez celeru s minimálním množstvím hrášku :D První rok co jsme byli spolu, tak jsme si dělali každý svůj, ale loni už byl kompromis. No a letos spolu bydlíme 3. Vánoce a už jsme 3! :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
11.12.06 18:37

werinka
ahojky. Teda ta malá už má zoubku to už je nebezpečné:-D.To už sní i řízky jejky hihihi .

No my s KaMilem sme měli vymyšlené jméno ERIK pro malého ale pak sme rozhdoli že to bud epo tatínkovi :-) Kmail taky se mi to jméno líbí. A je to pro tatínka přece jen čest mít dítě syna a ještě jeho jméno. A kdyby to náhodou byla holčička tak jméno Alexandra:-) stoho rozhodně neustoupím:-)
Ale taky doufám, že to bude chlapeček:-) Už sem zvyklá nato že mám vsobě dalšího chlapa do rodiny tak snad se to nezmnění:-).

Budete chodit s hope na stejné plavání jo s dětma,? hmmm to zas bude vyřáděnejch mamin a dětí hihihi . Tak pak ukažte fotečky hezky.-) .

Jinak chřipajzna to vzdala byhc řekla. semtam mám ještě ucpanej nos, ale už nabírám zase síly.-). Dneska sme vstanula snědla co sme viděla to ej dobré znamení ale ne pro mou váhu hahaha
taky sme vyprala čtyři rpačky prádla pověsila vysušila a hodila na hromadu na žehlení nato s enecítím hihihi a pak uklidila co s edalo navařila a pak lehla zase k telce. Atˇs emoc nepřemáhám. Takže hlavně at´jsme zdravá .Chci mít sílu k porodu :-)

hele a v Opavě v porodnici dávají ten klystýr automaticky,?? a jak to tam je stěma studentama,?? jsou vážně u porodu?? papap

• Citovat
  • Upravit
2193
11.12.06 18:42

PPPERLO

tak s těma studentama fakt nevím… :-( Já jsem po CŘ a tam žádní studenti nebyli ani jsem od jiné kámošky co rodily normálně nic o studentech neslyšela… ale všechno je možné!
Jinak klystýr pokud ho stihnou se dělá automaticky. Ještě existuje nějaký Yal stojí asi 100 Kč a je prý lepší. Ale teda nevím jak se používá nebo tak…
Alexandra je moc hezké jméno. Manžovi se zase nejdřív líbil Alexandr, ale mě neeeeee!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
12.12.06 12:21

Ahojky,
včera sme seděla na netu a chatovala s kámoškama a přišla kámoška a já naní tak co kdy budeš už rodit každým dnem ne,, Tak mi řekla at´ji kouknu do profiilu a ona tam má už od neděle krásnou holčičku páni. To to letí:-)

dneska sem měla OZVY MÉ PRVNÍ BYLO to moc příjemné slyšet mrnˇouse jak sebou tak šibe a jak mu buší srdíčko:-).Konečně sem si připadala mimču ještě blíž a říkala sme si jojo za chviličku budeš bušit umě:-).
Jinak se neotvírám takže nehrozí ais žádný předčasný porod. Prej mám už dobře zmněknutej čípek. tak to ais bývá že,? musí se nějak přizpůsobit před porodem. No a pak už bude přicházet jen tvírání, ale časíku dost . Na další kontrolu jdu 19.12 :-) už to bude každej týden:-)

werinka studenty nebrat.-D už tak sme nervozní. tenhle porod byhc radši co nejméně lidí už tak to bud esíla tolik lidí kolem, ale až půjdu s druhým jendou rodit to at´tam studenti klidně jsou at´s ena něčem naučí :-) ale ted´to bud epromě taky děsně nové. tak nebraaat.-) papap jdu pojíst

• Citovat
  • Upravit
2193
12.12.06 16:59

AHOJKY,
zrovna jsem dorazila.. byla jsem si nechat udělat nové nehty. KONEČNĚ!
Už jsem to měla fakt hnus…

Nině rostou zuby a má teplotu a průjem… bomba…už zase!!! To je fakt děs. Musím uvařit rýžový odvat, snad se jí to zacpe. Jo a musím jí dát Smektu, snad zatuhne! Bože.. má to u každého zubu!

PPPERLO ozvy jsou super… musela jsi mačkat čudlík? Já jo, to mě štvalo. KDyž jsem pak byla v porodnici na ambulanci, tak jsem nic mačkat nemusela, to bylo o hodně lepší. Jen co bylo blbé, že jsem chodila na ozvy ráno a to si Ninulka ještě pospávala, tak jsem musela šťouchat do břicha, aby se pohla :D

Ted si tady hraje s mýma klíčema a řádí. Jdu se najíst nebo padnu! Dneska jsem měla jen 3 mandarinky… :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
13.12.06 01:30

ahojky, nenen na ozvech sme jen seděla a listovala sme si časopisem:-) nemusela sme mačkat nic. No zaskočím sem zítra už je půl druhé jsme unavená konečně papapa.
odpoledne sem spala 4 hodinky ated´až ěm chytl spánek. pa

• Citovat
  • Upravit
2193
19.12.06 10:50

AHOJKY!

Tak jak je holky???

Ninulka je nemocná, tak s ní zachvíli vyrážím k doktorce. Má šílenou rýmu a kašle jak tubera, takže ani na poslední plavčo v tomto roce nejdeme…
O víkendu jsme malovali kuchyň a manža ještě nalepil ozdobné polystyrénové čtverce na strop. No blázni pařed Vánocema co? Hi hi…

Musím letět, protože vařím, tak zatím páček.

Werinka a Ninulka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
19.12.06 17:23

Ahojky WERUŠ

tAK S MALOU SOUCÍTÍM, PROTOŽE JÁ KAŠLU JAKO TUBERÁK TAKY POŘÁD A RÝMA ALE UŽ MĚ PŘEŠLA.
Takže mám kapky HEDELIX aty by měli pomoct odhlenóvat krček.
Dneska jsme byla na kontrole a na ozvech. Tak malej má udajně už 3kg, ale jasně 400gramů bud´plus nebo mínus todˇzáhadou to uvidím až porodím:-)

Tak to je škoda že si nezaplavete, ale příští rok s evyřádíte určitě hezky.-)
my malovali obývák i kuchynˇale to už je nějaký ten týden. Tak dneska už sme vytáhla i stromek a nazdobím ho, at´toho na vánoce nemám hodně přece jen sem nato sama. tak papa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová