Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PPPERLO
doufám, že se brzy uzdraví, doufám, že i Ninulka. Dostala nějaké kapky do nosu a na kašel Stoptusin, ale kašel jí už přešel. Teď už má jen tu debilní rýmu, odsávat nechce (řve u toho, jako bych jí vraždila), tak odsávám ráno a přes den jen utírám snoplíky co jí tečou z nosu. Je to děs! No omluvená z plavča je, tak si to můžeme vynahradit po novém roce!
Nevím jestli se tady ještě do Vánoc ukážu, protože manža má od zítřka dovolenou, tak se budeme navzájem užívat! Stromeček budu zdobit až večer před štědrým dnem, aby přežil a Nina ho nezlikvidovala
![]()
VŠEM PŘEJU KRÁSNÉ, BOHATÉ A VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2007!
Werinka a Ninulka
Ahojky , já už jsem dá se říct zdravá . Síly už pocitˇuji víc a mám kapky HEDELIX takže asii pomáhají.-).
Dárky už mám nakoupené i zabalené. Stromek nazdobenej a cukroví skoro snězené hihi
zítra večer nachystám salát a druhej den ji jen dochutím majonezou to co sníme ten večer:-)
a chlapi udělají kapříka .
Už mívám semtam vážně divné bolesti tam ve spodku divnej tlak a nemužu s ekolikrát tou bolestí až narovnat pak to po chvíli přejde a je klid. Myslím že to budou asi ti poslíčci že,, nevyznám s evtom ještě. Jen je to takovej pocit že vždycky očekávám že tam dole něco praskne nebo vyleze a mi se uleví ![]()
taky mám doma Kamila takže taky si užívam toho že ho mám doma:-)
takže taky přeji
KRÁSNÉ VÁNOCE A ŠTÁSTNÝ NOVÝ ROK A SPLNĚNÍ VŠECH VAŠÍCH SNŮ A HLAVNĚ ZDRAVÍČKO PRO VŠECHNY
AHOJKY!
Tak jaké jste měly holky Vánoce?
My super. Ninulka byla hodná a celkem dlouho vydržela. Na stromeček dělala jéééje. MOc se jí líbil. A samozřejmě plno dárečků okolo, převážná většina byla pro Ninulku. Dárečky jsme jí rozbalovali s manžou, protože to ještě neumí cupovat. Myslím, že to až příští rok. Nejvíc jí zajímaly dárečky od tatínka a až se pak uklidily všechny papíry a šňůrky, které jí taky zajímaly, tak jsme jí rozbalily všechny její, aby si s nima mohla hrát. Dostala hadrovou panenku, kterou pořád muchlá, pak odrážedlo, stavebnici Clemmy- farmu, pěnové puzzle a jinak spoustu oblečení. Od babičky a dědy (rodiče od manži) od nich dostala konvičku, lopatku, hrábky a bábovičky na písek, porcelánovou
u s krtečkem a teplákovku. Od našich dostala dárečky už na Vánoce pod stromeček. NO a od jedné prababičky dostala super pletenou čepici co vypadá jako beranice (ale tu má až na příští rok) a od druhé prababičky dostala panenku, ale s tou si hrát zatím nechce!
My jsme dostali taky spooooustu krásných dárečku, ale ty vyjmenovávat nebudu ![]()
VŠEM PŘEJI KRÁSNÉHO SILVESTRA A KRÁSNÝ NOVÝ ROK 2007 A TOBĚ PPPERLO, ABYS MĚLA MALÉHO KAMILKA BRZY U SEBE
Mějte se krásně. Zítra bude malá poprvé na noc. Bude u tchýně, protože my jdeme s manžou pařit ![]()
Werinka
tak se konecne taky hlasime ![]()
mela jsem tu obr navstevu (asi 10 lidi) takze jsem se k pocitaci nedostala ani omylem.....
jak jde videt pred Vanoci radily virozy az az .. terezka taky podlehla, ale nastesti na Vanoce uz byla v pohode… a ocicka ji jen zarila
na stromecek jen valila ocicka a smala se
pak se pod nej vrhla a tahala jeden darek za druhym
sem tam dokonce nejaky rozbalila (omylem ![]()
no dostala toho taky pozehnane
hromadu obleceni (proste je to kocka
) latkovou panenku, obrovskou
u kostek, kosticek a podobnych tvaru
, hrajiciho motyla, par knizecek - leporel, chodici housenku, tancici berusku, asi 3 cepice
, auticko - vkladacku, nekolikatery ponozky
a jako nejvtipnejsi bylo vyhodnoceno frote pyzamko velikosti asi na 3 roky ![]()
pperla: preju co nejprijemnejsi poslicky, rychly a "bezbolestny " porod a at uz mas krasneho, zdraveho Kamilka brzy u sebe ![]()
A VSECHNO NEJLEPSI DO NOVEHO ROKU, MALO NEMOCI, HODNE SMICHU A HLAVN SPOUSTU KRASNYCH USMEVU TECH NASICH MRNOUSKU!!!! A at vam nezlobi ti chlapi ![]()
Ahojky WERINKA a HOPE
u NÁS Vánoce byli fajn. A hlavně klidné to je duležité:-). Ale ty příští budou tisíckrát lepší to už bude unás taky veselo s mimčem:-).
Jinak děkuji že mi Kamču už přejete mít venku z bříška hihi, ale on s ektomu nemá. Nevadí no?, však věčně tam snad nebude ne,?:-D . Holky z Ledna se nám už těžce rozrodili:-).Až neuvěřitelně. Já mám slabé poslíčky zatím podle ozvu jak to tam vedle ukazuje. Vždycky jen 23 .Na kontrolu jdu 4,Ledna. Ale je fakt že na ozvech mám poslíčky slabé, ale večer mě poslíčci chytají teda větší oněco. jako že nepříjemné. Ale patří to ktomu nic coby se nedalo zmáknout.:-). Moje setřenice neměla poslíčky vůbec a pak jí rovnou praskla voda a narodil se jí chlapeček:-).
CS mám v průkazce napsané 3 to mylsím znamená že sme otevřená na 3 CM že?? no kdoví co bude. No rozhodně to bude miminečko roku 2007 . Hihi
Kamila už mám doma, takže taky netrpělivě čeká. A vždycky když mám poslíčky už by chtěl mě vést do porodnice, ale já se vtom nevyznám. Poznám to vůbec kdy jet,? Já nerozeznám kdy ti poslíčci začnou a dky zkonč prostě začnou , ale kdy končí kolikrát ulně přechodím takže to nevnímám. Takže hlídat pak nějaký čas to vtom se teda fakt neorientuju.-).Mě příjd evždycky že mám poslíčky vkuse ne přerušovaně:-) .
Strach z porodu mám pořád čím blíž tomu je tím víc to je jasne:-). Bojím s etoho neznámeho co příjde .
No tak letím ěnco udělat do kuchyně. Mějte s esupper a dejte si šampusek za mě díky předem:-).
PŘEJI KRÁSNÝ NOVÝ ROK atˇje plný splněných snů a žádných škaredých věcí. papa
Ahoj pperlo!
to vis ze poznas kdyz mas jet
ja taky mivala poslicky a kdy mame vyjet jsem poznala bez vahani… pak uz stihas i to mereni jaky je to casovy interval
ja aktivne hopsala na balone a dodelavala seminarku do skoly
pak mrkla k nam do denicku, podala zpravu a pak vyjela ![]()
Kdy mas vlastne presne termin? a porodu se neboj.. miminko za to prece stoji, ne ![]()
PPPERLO
jo neboj… Já jsem byla na porod jakš takš připravená a když mi doktor 14 dní před nástupem do porodnice sdělil, že půjdu CŘ, tak se mi tak rozklepaly kolena, protože jsem absolutně nevěděla do čeho jdu… Do té doby mě to vůbec nezajímalo! Moc jsem toho na netu nastudovat nestihla, ale v porodnici byli moc a moc hodní a vše mi vysvětlili, tak to mi spádl kámen.. co kámen…balvan ze srdce!
Bože to moje číslo dneska spalo jen hodinu, je mrská a spát už asi nebude.. Mě trefí šlak!
Werinka
no tak ja byla taky celkem pripravena … a pak jsem se az na sale dozvedela ze taky pujdem CR takze nastudovano zhola nic neb jsem s tim samo nepocitala… ale hlavni je ze je terezka v poradku
a jak vylezla ven tak dulezite neni ![]()
no tak my spali chvilku dyl.. a hlavne uz spime ![]()
Ahojky maminky
já nejsem nastudovaná nijak. Viděla sme na videu na internetu porod. No mazec:-D .Nijak s enato neumím připravit to asi ani nejde ne?? je to prostě něco děsně neznámého.
Kamarádka včera porodila.. Šla taky nakonec císařem měla nějaké komplikace. Napsal mi to ale její přítel ona se ještě neozvala. Tak ais má bolesti po císaři nebo nevím jak to pak je. Asi nic pěkného. No ej to fuk jestli to bude normálně, nebo císařem ženská bolesti neujde tak či onak. Vytrpět si to musí hold každej.
Já se jen modlím, abyhc pak poznala kdy včas přijet do porodnice. Radši byhc jela už se stahama než aby praskla voda. Protože dkyž praskne voda je to hodně o času prý protože to může způsobit cokoliv . A tak mě to celé docela děsí.
jedenácteho jdu na kontrolu. Kmail v pondělí jede pryč do pátku. Mjaí nějakou cetsu s kamionkem strýk mu to azřídil když zjistil, že do 11 teho ještě rodit nebudu. Takže doufám děsně moc že vážně že to nebude dřív. Já tam chci Kmaila u sebe. Ale tak doktor taky přece jen ví co říká . zná to tam umě zevnitř lépe jak Kamil hihihi.
Veruš tak malá ti nespí?? chuděro. Já mám ted´dobré spaní. dva dny mě neotravují ani pslíčci:-). a tak spím jak zabitá. je pravda že se během noci tak třikrát probírám na čůrání , ale pak to vždycky zaspím a chrápu tak do ddesíti jedenáctí hodin:-D .
Jinaks e mi už i lépe čůra nevím čím to ej vždycky sem chodila kvůli každé trošce a ted´když jdu tak je toho fest asponˇnejdu zbytečně
.
ahoj!
no ja bych moc na to ze „11 mam kontrolu tedy do 11 rodit nebudu“ nespolehala
mi taky doktor rekl, nic se nechysta… a druhy den jsem jela…
s tou vodou neboj! neni to o minutach, ale o tom,ze proste musi nastat porod, i kdyby prirozene nenastal (doktori kdyz tak pichnou ocytoxin).. proste tusim ze do 48(nebo 24 ? ) se mimi musi narodit (bez vody to tam rposte neni ono
ja odjizdela po odtoku vody… a nikdo nijak zvlast nestresoval.. proste : voda odtekla? tak pojdte…" ![]()
jeste se ozvu .. musim mizet ![]()
No jde oto že já když sme an těch ozvech tak jak tam jsou ty stahy víš,? Tak mívám 33 stahy docela trapně malé. A každej kdo rodí i později má stahy třeba 58 a jendou už měla kámoška i 70 a má etrmín 26 Ledna takže . snad toho 11 určo neporodím. Ale jasně že se děsím, protože to ej zákon schválnosti tohle .celou dobu nic a jak se vypaří tak určo to namě vběhne.
no budem ti drzet palce at vydrzis nez se Kamil vrati
zakon schvalnosti vetsinou proste funguje .. ono se to na monitoru nemusi ukazat, ja taky mivala nizka cisla… u me byli poslicci za:,–(ne vecer a to se zadny monitor netoci ![]()
jak je jinak? vse v pohode???
mas doufam pro jistotu sbalenou tasku, ze jo?
hope
no jasan že mám zbalenou tašku. To už měsíc hihi to víš plašila sem co kdyby je to jistější. Jen ted´jsem vytáhla vložky s tašky jedny, protože mi dr. našel tehdy stěrem jak se zjištuje ten streptokok atd. Nějakou infekci. že prý to mají těhulky běžně protože máme výšený ten výtok víš,? a prý je nějaký sladší nebo co a to způsobuje ty kvasinky. Tak mi nato předepsal takové bíle bobule jednu si zavádím na noc. No a ta s evždycky asi vevnitř tím teplem rozpustí a pak to semě teče no humus. Takže každou noc spím s vložkou. No tak si naně zase zvyknu hihi Jne je musím dokoupit. To jsou ty vložky co sou v reklamě ty NATURELA jsou dobré člověče:-) já ani nespostřehla že vložka je nějak nasáknutá spala jsem jako miminečko.
No stěma STAHAMA na ozvech si mě nepotěšila teda spíš neuklidnila. Ale máš pravdu taky si to říkám, že je to zákon schválnosti. Já mívám taky poslíčky převážně v noci. Taky jsme to říkala dr. že na ozvech si připadám jako simulant a ne jako těhulka a že večer mě přepadne taková bolest že toby s emělo měřit vnoci:-D . Ale ted´posledních pár dnů ani poslíčci nějak nejsou možná jen nějaké nevýrazne takže spím fakt v klídku:-).Jen ty bolestivé pohyby jak s emalej vemě asi hýbe nebo co tak to je spíš nepříjemné u počítače když sedím.
Včera jsme byli v Opavě na šestinedělce za kamarádkou. Měla jít nakonec rodit normálně a jak už tlačila atd tak nakonec jí zastavili a řekli že musí ihned na císaře, že malej už nemá dost kyslíku nebo co že musí rychle ven. No tak jí uspali raz dva:-D a malej prý byl taky venku raz dva. Ale ty bolesti říkala jak s eprobrala.Já to naní i viděla jak sotva chodí. neusmála se ani říkala že je to proní děs že jí to bolí. Ted´už méně je to třetí den, ale říkala že když chce zakašlat tak trpí. Pka zakašlala a měla oči plné slz od bolesti. Ale jinak pohodička prý říkala že byla radši e šla císařem že jí připadal ten normál porod děsně dlouhej
hmm, tak nevím uá byhc si ais přála ten obyč porod a tu bolest pak vytratit než takhle trpět. Ikdyž určitě taky ty po normál porodu nebudou uplně fit taky jsou ve spodku zašité takže prostě rána jako rána.
Jinak s ecítím v pohodě uplně. Jen nějak moc mlsám tedˇasi 14 dnů hihi možná ej to tím už že byly ty vánoce člověks etak rozežere hihi Hlavně já já jen jedla jak každej připíjel na novej rok:-D .
Jinak ta šestinedělka pěkná , ale přišli mi tam setsry fakt nesympatické. Odměřené drsně. To s emi nelíbí. Mylsím že maminky si zalsouží trochu usměvu. Určitě toho mají i sestřičky hodně, ale bohužel když sem dělala servírku taky sem musela s lidmi jednat hezky a ne tak jako oni odměřeně. To ěm uplně vyděsilo. Jak se pak mám těšit ??
nazdarek!
no nechci te strasit, ale vetsina tehulek se pred porodem „rozmlsa“.. asi telo nabira narychlo cukr, aby melo silu na porod.. a taky se poslednicjh par noci lip spi ..telo si fakt nabira enegrii (a navic po porodu se uz hned takj nevyspis
takze ja byt tebou jsem pripravena na vsechno ! ![]()
no ja taky chtela radsi normalne, ale pak jsem byla jenom rada, ze je terezka v pohode a to ze sla cisarem jsem neresila… no prvni den jsem se nesmela hnout a je fakt ze kaslani me bolelo jeste tak 3-4 dny… ale vsechno jsem se snazila co nejrychleji prekonat abychom byli s terezkou konecne doma ![]()
no sestry zalezi jak kdy.. ja si na ne celkem zvykla, akorat jedna smena tam byla „dost husta“ … ale jinak byly v pohode ![]()
hope
hele ty mě teda uklidnˇuješ hihi.
To je řpesně můj případ totiž. Mlsám až až seM jak studna, spím jak medvěd a břicho mám už dole sem si všimla. a příjde mi vážně těžší a těžší,a le to mi tak může připadat třeba ještě týden že?, to třeba jen o sobĚ dává nějak vědět že se ot blíží to tělo, ale hnedka tak to nebdue, když jsem nebyla ani otevřená nic. Uvidím toho 11 teho co dr řekne. to Kmail už na oběd přijede.-). dytˇzítra už je utery hihi .Pořád doktor říkal že atˇjsme v klidu že do jedenácteho to určitě nebude že to tak nevypadá. Dál neříkal to protože jedenácteho ěm vyšetří a tím bud ei on chytřejší:-)