Opava a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peka83
11.1.07 16:57
:dance:

Příspěvek upraven 10.02.15 v 17:33

• Citovat
  • Upravit
1947
12.1.07 08:01

Tak já myslím, že kdyby to jinak nešlo, že bych nakonec na to umělé určo šla, ale pořád jsem si říkala, že to přece musí jít i normálně :lol:
Teď když se na to dívám zpětně, tak si říkám, že nám vlastně ani nic neuteklo, užili jsme si, jezdili na dovči letní i zimní, mohli jsme chodit na akce aniž by jsme se starali o hlídání apod. No a to, že to tak dlouho trvalo akorát umocnilo ten pocit štěstí, když se to konečně povedlo.
Jojo teď se mi to kecá, ale to víš, že jsem předtím měla splíny, když jsem nevěděla, jestli to pujde nebo ne.
Holky chtěla jsem se zeptat, kam chodíte na gynekologii? Není tady náhodou někdo od mudr. Páskové?
Ppperlo držím palečky ať to vše dobře dopadne a ať je to co nejkratší :lol:
ahoj a drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.07 22:41

Ppperlo moc moc gratuluju ke Kamilkovi!!! Byla jsem se podívat k vám do Ledna 2007 a tam jsem si to přečetla.
Buďte hlavně hodně zdraví a ať jste brzo doma!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
16.1.07 13:12

PAJK vítej mezi náma. Je dobře, že ses miminka dočkala! Já jsem z Opavy a pocházím ale z Holasovic u Opavy. Mám skoro roční holčičku Ninu :) Moje sluníčko,ale lumpík :) Doufám, že se ti tady mezi náma bude líbit!

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
16.1.07 14:53

Děkuju za přivítání :wink:
Werinko z Holasovic je má bývalá spolužačka z gymplu. Lucka Slaninová, znáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
16.1.07 14:54

Mimochodem, Nina je moc krásné sluníčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
18.1.07 16:22

PAJK děkuji za pochvalu Ninušky :o) Lucka Slaninová… něco mi to říká? Jaký jsi ročník? Není spíš z Loděnice? Je přímo z Holasovic. Přemýšlím…nemůžu si ju vybavit! Nemá náhodou mladší ségru? Jo jo asi vím která, ale ta je myslím z Loděnice, ale ta patří pod Holasovice. Ona bude asi tak o 3 roky starší než já, takže tak 28?

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
18.1.07 17:51

Jeee vidíš to já si to spletla!! Jasně že je z Loděnice :D já jsem ročník 80 a ona bude tak max. 79

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
18.1.07 18:26

AHOJKYYYY

Mám chviličku času posedět na netu a pozdravit VÁS. Tak sem se konečně miminka vážně dočkala.-). Jojo werince jsem dala hnedka vědět na mobila:-).
No nebudus emoc rozepisovat prootže internet unás budeme mít až do týdne máme počítač přesunutej knám do bytu takhle sem vždycky sedávala tadyhle u tat´ky , ale ted´tady má děsnou zimu. já jsem s malým pořád v tepoučku tady seídm pět minut a už mě škrábe jedna strana krku, takže jen vám napíšu a letím zase knám do teploučka.-).

Mám doma odedneška baby chuvu takže budu normálně pak už klidnější ikdžy si budu prát prádlo nebo sedět ve vaně:-), (ikdyž tam ještě neposedím).reaguje i na to kdžy dítě s ezačne trošičku jakoby už knourat takže to ej dobrý. taky stála dva a půl:-) tat´ka Kamil prostě natomhle nechtěl šetřit:-) ani se nedivím.

Tak porod jsme nějak přežila . popis porodu je na LEDNU .vytrpěla jsme si, ale i tak to bylo rychlé a na konci překrásné. V Opavě porodnice je moc fajn. sestry jsou rázné ale je to správné dítě není žádná hračka chce to mít jasnou hlavu při všem co se dělá.

ALE JSEM MOC ŠTASTNÁÁÁ je to nádhera nemužu se na toho našeho malého vynadívat:-)

Jo a malej mi už počůratl i doktorku hihi. nojo ona trouba jakoby nevěděla že rozbalit chlapečka je docela riskantní:-). Bylo mi i docela hloupě, prootže to máme pět minut cesty k doktorce autem a my ho přebalili všehcno a jak jsme ho u doktorky rozbalila měl tam takovou nálož. hihi tov íte nevím jak s enato chodí a mimčo mi neřekne kdy to spustí. Párkrát prdne a je to tam a nenadělám nic.

• Citovat
  • Upravit
2193
23.1.07 12:17

PAJK no tak vím která to je :D No já jsem ročník 85 :wink:

PPPERLO nechceš ten porod skopírovat sem? Jsem líná to hledat :( Jo jo já se taky ze začátku nemohla na Ninulku vynadívat… i teď jsem z ní na měkko a navíc si pořád říkám, že to tak strašně letí, že už bude mít rok.. mazec!

No letím vařit, drakula spí, tak musím kuchtit…

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
23.1.07 12:17

PAJK jsem se překlepla… jsem ročník 82 ne 85 :roll: mi šibe!

Weri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
23.1.07 17:54

nazdarek!

Weri : si rikam, ze bys omladla :D

PPerla: to je dobre ze uz mas Kamilka doma… ja ze zacatku taky nespustila z terezky oci.. a porad se chodim koukat do postylky kdyz spi.. je to neco tak uzasneho takovy mrnousek :)

My tady uz pomalu zapadli tak jsem zvedava jak dlouho to vydrzi… :roll: potrebuju ve ctvrtek na plavcoooo !!!!!! no hlavne aby dnesni snih neprekvapil silnicare jako kazdy rok :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
23.1.07 21:02

Takže 11Ledna jsem byla na kontrole. Prej mám jít 18 na vyvolání že do te doby možná porodím, ale nevypadá to nato. žádné otvírání no nic.Tak sem už vyhlížela oblečky na jaro hihi ikdyž mi zátka odešla noc předtím.
Ve dvě ráno mě mezi poslíčkama bylo dost vlhko a říkala jsem si žebych se počůrala,?N azáchodě jsme na vložce(kterou jsem pro jistotu nosila) viděla hodně vody a byla taková jemně slizká a divně zaváněla. a u toho byla ještě trochu krve jak to pořád semě odcházelo.
Trošku sem spanikařila, protože Kamil mi než sem usla říkal že přijede na oběd. Hmm takže nervy vážně byly.Pak jsem mu teda zavolala řekla mu. KAMILE ODEŠLA MI PLODOVÁ VODA MUSÍM DO PORODNICE.Jeho odpovědžněla (DOPRDELE ZA 4HODINY BUDU DOMA JEL JSME CELOU NOC MĚL SME DIVNÉ TUŠENÍ A V HOROSKOPU JSME MĚL NAPSANÉ ŽE 12 JE MUJ ŠTASTNÝ DEN.)tak sem se tomu trochu smála ale nervy pořád byly. No při každém zvednutí ze židle nebo tak semě chrstla vždycky další várka vody a ta byla věčně odcházející snad nekonečná.
No můj tat´ka byl na noční tak sem mu řekla že mě musí odvézt no on už stím stejně počítal takže chlap co byl v záloze ho hendka vystřídal v práci a jeli jsme.
Tam mě doktorka vyšetřila a řekla že stahy slabe otevřená jen na 3cm že porodit bych mohla tak do 24 hodin že dote doby byse to muselo vyvolat. Takže Kamilovi sme volala at´nespěchá že v klídku. říkal že v osm bud eumě. Byla sme na porodním sále moc krásném takový pokojíček utulný. telefonovala sme pořád s kámoškou a dělali srandy o porodu atd. mezitím sem semtam ještě rozdýchava poslíčky.-). No v 7 hodin byla vizita pan doktor. A Kamil pak nějak přijel opůl osmé.
Začli mi stahy teda spouštět tou kapačkou všichni doktoři byli supper i setsry jen jedna doktorka byla jak spící panna a když sem s ejí naněco zeptala házela namě pohled že jsem měla až strach, ale na utěk sem se vážně necítila.-).Tami zvíšila tu kapačku pak jí jedna dr řekla že jsem prvorodička at´mi to nezesiluje at´mě to tak nebolí rychle že prostě postupně atˇto jde. No jenže dr. odešla a spící panna to zas rozjela no?? Řekla jsem si teda o epidurál. Který krásně zabral a já nabrala nádherně sílu na porod. Působil přez hodinku a já pak chtěla zavolat zase prootže už se to zesilovalo, ale anesteziolog byl někde jinde a dával taky epidurál takže neměl čas musela sem čekat. Dr. mě zkontrolovala a řekla v klídku mamčo jste na pět cm a ještě to potrvá chviličku. Hmm, tak jo no?? měla sme prodýchavat zhluboka nadechnout nosem a vydechnout pusou(HOLKY VŮBEC TO NEZABÍRALO NĚJAKÉ DEBILNÍ DÝCHÁNÍ MI ZABÍRALO UTOHO KŘIČET VŽDYCKY TU BOLEST PROKŘIČET.)Přiběhla doktorka a říká asi už vás to hodně tlačí že,? pdívám se jo?? a najendou jsem slyšela (bylo to pět minut od doby co mi řekla že ještě je čas jo??) a najednou dr řekla. Anesteziologa odvolejte to nestihne jsme na 9 cm jdem na věc.
No a tak se šlo na věc. Já pořád nějak skuhrala a ty bolesti stále prořvávala a nezajímalo mě kde až to jde slyšet pomáhalo mi to. Pak mi doktorka řekla že až ty bolesti zase příjdou mám se zhluboka nadechnout a zatlačit jako při kaděníUsmívající. Tak sem s enadechla avážně silně tlačila. Tlačení mi šlo:-) jen co jsme oddechla musela sme tlačit znova to mi dáalo zabrat. to víte snažila sme se dát pořádný první nádech a pak ten každej zatím už sme neměla snad ani dechu, ale šloto Usmívající no někde mezi tím mě nastřihnuli. Trošku to šlo cítit. ale jako během toho tlačení mi to spíš připadalo jako zašimráníUsmívající. ten nástřih není vážně vůbec cítit.
No asi ještě párkrát sem tak zatlačila nebylo to dlouho. já se snažila silně tlačit dostávala jsem i pochvaly hihi asi netušili že jsem nedočkavá hihi. a pak najendou silná uleva a něco na bříšku umrčeného. Koukla jsme a dítě najendou jsem měla štětsím slzy v očích a ten pocit te ulevy. Vyčistili ho a mě mezi tím šili. No šití je šití. ani nevím kolik mám stehů. ale zahojilo s emi to moc krásně už druhej den sem seděla v sedě na turka:-) a dr namě koukala prej nebolí?, a já říkala ne jen kapičku ale že ne. pořád sme se sprchovala dole vlažnou vodou moc to pomáhá a nejlépe se to hojí..
No a to je snad všechno k porodu:-).

TAK SEM OKOPÍROVALA TEN POROD. :-) a tedˇpeláším do vany malej spí.-)

Příspěvek upraven 06.02.15 v 23:39

• Citovat
  • Upravit
2193
24.1.07 17:41

PPPERLO no super porod… tak to si asi neměla zase tak strašný co? :D :D :D Máš to napsaný jako by se ani skoro nechumelilo… ukápla mi u tvého popisu slza :)

Krása!

Weri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
25.1.07 08:22

ppperla: super porod :) taky mi ukapla slza :) no my co sly CR si to snad vynahradime priste, ze Weri :) A co jinak Kamilek? HOdnoucky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová