Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Opavačky a okolí, na chvilku jsem před časem nakoukla, ale moc se to tu nehýbalo, tak jsem zase nenakukovala, a hele, jak se to tu rozjelo. Tak to já zas přijdu mezi Vás
Werinko, my jsme se na emimi vídali ještě jako těhulky, vzpomínáš, teĎ máme za dva dny ročního Filípka, raráška ![]()
POVIDALKU ahooooj no to víš, že si tě pamatuju!
TO je super, že se zase přidáš
Jak se máš. No Ninulka má rok za 14 dní přesně 13.2.2007 ![]()
HOLKY NEZALOŽÍME SI VLASTNÍ FOTOGALERII???
Werinka
nazdarek povvidalku ! vitej o5 mezi nami ![]()
Weri: galerie by vubec nebyla spatna
aspon se potom pozname i ve meste
(teda tebe poznam kdykoli !
)
A jak jí nazvam…? Taky NĚKDO POBLÍŽ OPAVY a nebo Opava a okolí?
Nebo Opava a spol?
Weri
Ahoj holky, tak náš Ďáblík zase spinká
tak jsem nakoukla. Včera jsem byla poctivka a přečetla všechny příspěvky zpátky ať jsem v obraze ![]()
WERI a co to vaše sluníčko, je to taky takový rarášek jako náš Filípe? Fildásek začal už koncem 9.měsíce chodit a teď už běhá jako třeštidlo. Paní doktorka si na roční prohlídce napsala, že nechodí, ale běhá, a že je to pořádný raubíř. Než stihla přejít od ošetřovacího stolu ke svému, tak Filda šup a už jí vypnul počítač. No je to ďáblík. Dominik byl úplný opak. A jak ji malá spinká, kojíš nebo už jen UM. Já kojila jen do 5.m., od narození se mi tvořilo jen v jednom prsu a pak už bylo málo a pak už skoro nic.
Holky pro fotogalerku jsem taky , já bych vás vlastně ani nepoznala. Už jste se sešli takhle někde na pokec? Chodíte třeba některá do MC? Hlasuju pro název Opava a spol. to je pěkné, jen vlastně ani nevím, jak a kde to nově založit.
POVÍDÁLKU jo Ninule je sluníčko, ale s pořádnýma rohama… chodit začíná teprve teďka, chodí na krátké vzdálenosti, někdy běží někdy jde hezky. V kočárku už moc být nechce..
Ale bohužel musí, protože za jednu ruku se teď v kombinéze bulá a moc jí to nejde.
TAK KDO JE PRO OPAVA a spol.????? Já písnu adminovi…
AHOJKYYYY
SEM tady šupla, protože malošek usnul . V devět hodin už tu hniju na pc půl hodinky hihi . nojo dobrovolně si kradu spánek. No nemůžu prostě pořád jen být uněj musím se trošku zkulturnit. Jak tak jsme pořád u kojení přebalování atd. pak ylezu do obchodu a čučím normálně jako tele si připadám jako v jiném světě. Takové no prostě jiné to je hihi .
Porod,? no řeknu Vám že tedˇmi taky příjde že to byla ryhclovka a že byl porod fajn, ale jasně že v daný den a okamžik to každému přjde jako věčnost a už to chce mít za sebou:-). A už taky mám hihi je vám ukápnuly slzičky?, to jste milé. to si radši už číct nebudu zpátky, prootže já jsme tedˇtaková citlivka, žebych si utopila klávesnici a nevím kde byhc se mezi 4 zdmi dostala pro novou.-D .
Hele stou galerkou to není vůbec špatnej nápad. I kdyby nás tady byla pořád jen taková hrstička, tak třeba časem někdo přibude co?, a aspon´my budeme vidět jak se měníme my a naše radůstky:-) a těhulkám bříška a pak taky radůstky:-).
Pojmenuj to jak chceš Weruš. Hlavně že tam bude to OPAVA
. Dej třeba to OPAVA A OKOLÍ tak s eto jmenuje myslím i tady ne,? ani netuším jdu sem automaticky jak poslepu.-)-
povidalek zbloudilá ovečkááá se našla. to je fajn. no však uvidíš. My tady všichni chodíme jak je chvilička. prostě dávat osobě vědět že Opava je a my vní a v okolí žijem přece:-D .
Jinak malej je hodnej. Teda asponˇmylsím neumím ho porovnat nemám sčím-) ale jak tak kamarádky vykládají tak prý mám zlaté dítě, takže asi je hodnej:-) . no oni ale taky vždycky ví jen otom jak spí když je najezen atd. jinak si umí držtičku taky otevřít(po mámě asponˇněco) . ![]()
no budí se co tři hodinky. pak ten rituálek než s enakrmí a to s emění dvakrát apsonˇu toho plína strašně rád prdí do čistých plínek. a než si odříhne je vždycky věčnost.-) , ale tak hold to už k mimčulum patří.Kolikrát jsme utahaná stoho vstávání v době dky jsme třeba zrovna zalomila, teda apson´mi příjde že co sme usla už má hlad, a beru ho do ruk celá unavé, ale jak s epak spokojeně uculí ani otom netuší drobeček to se všechno krásně vrací a já ho i unavou musím upusinkovat hihi.
a nevím jak vy, ale já asi střelím psotýlku HIHIHI á vím dělám si to sama proti soběa prý budulitovat, ale prostě malej nám v psotýlce chrupká jen odpoledne a jinak v noci spinká snáma v posteli. Jsme tak krásně klidní že je vše v pohodě a hlavně mám ušetřené to náročné zvedání když sme utahaná jako kotě:-). tak tedˇvalím spinkat papapa mějte s ehezky.
PPPERLO tak to je fajn, že je hodnej… nooo tak s tím spinkáním v posteli si to hoooodně promysli, protože pak bude opravdu těžké ho odnaučovat. Nina spí od malička sama v postýlce a naučila se velmi rychle i sama usínat a teď toho nelituju, teď si pískám narozdíl od jiných maminek. Kámoška od malička dceru uspává na rukách, protože jí nechce nechat vyřvat. Chci vidět jak jí to později vysvětlí, že houpání před spaním nebude. No kámoška má kluka skoro dvou letého a huždá ho na rukách… mazec! Já jsem na tohle tvrdá a prostě jsem jí párkrát nechala poplakat i za cenu že jsem jí šla dát třeba 10× po sobě dudlíka, ale prostě po takovém necelém měsíci prostě zjistila, že mě nezlomí a jsem ráda. Já vím, že je to teď pro tebe pohodlné, ale později nebude uvidíš… A na to vstávání 100× za noc si zvykneš. Já jsem si taky zvykla, chodila jsem brzo spát a dalo se to, prostě abych měla odspaných aspoń 8 hodin a spala jsem i přes den. To se ještě dalo, teď už bohužel nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé!!!!
![]()
Zítra máme maškarní, tak pak přihodím do galerky fotečku. Jdu písnout adminovi, ať nám ju založí ![]()
Páček Werinka
HOLKY JESTLI TO PŮJDE, NEMÁM NECHAT PŘEJMENOVAT I TUHLE DISKUSI? MÍSTO Někdo poblíž Opavy taky na Opava a okolí? To bude lepší ne?
Weri
Ahoj holky,
WERI to je super, takže hned jak bude čásek, tak fotečky vložím a nakouknu (i když obávám se, že teď toho času moc nebude, v úterý se stěhujeme k rodičům, neb rekonstruujeme byt - koupelna,WC,kuchyň, dětem pokojíčky, ufffff a budeme asi 3týdny u našich, a tam je PC v místnosti, kde spí Filípek, takže se tam moc nedostanu, ale pak to tu budeme mít čača, to Vám pošlu fotečky, vyřádím se hlavně na pokojíčkách:))) ). Jak ti Ninečka vlastně spinká v noci. Filda nám spal do 6.m. téměř celou noc, pak najednou obrat, do půlnoci spinkal krásně, ale od půlnoci si vyřvával co hodinu a půl sunar, hu. V 8.m. jsem řekla dost. Nepomohlo nic, ani dudlík, ani náruč, ani čaj, řval a řval než si vyřval sunar. Pak jsem aplikovala Estivilla a do tří dnů spinká. Budí se kolem 4.h. dám sunar a spí ještě do 7.h. Přes spinká tak hodinku a půl dopoledne a hodinku po obědě.
PPPERLO já se přidávám k Werince, vážně to zvaž, já myslím, že stojí za to, teĎ si raději máknout než potom těžce odnaučovat a čím jsou děti starší, tím se odnaučuje hůř. Já jsem taky za to odmalinka učit, i když by to znamenalo teĎ trochu nepohodlí, ale pak se ti to vrátí, uvidíš. Užívej si malinkého, rychle to letí. Já to včera i obulila, že už má Filípek 1rok. Táááák rychle to uteklo, a když už je Vám přes 30 a máte druhé dítko a víte, že je to naposledy, tak ten sentiment chtě nechtě přichází ![]()
Musím jít vařit, zatííím páááááááááá
Jééééééééééé WERI už jsem viděla tvoji Ninočku. Ale prosím o radu, já vůbec nevím, jak tam fotečku vložit ![]()
nazdarek!
supr ze uz galerie je
hned jsem tam neco dala
jojo pycha matky ![]()
ppperla: ja si rikam, ze do 3 mesicu je to proste jeste miminko ktere potrebuje tvou lasku a peci (ne ze by ji pozdeji nepotrebovalo), ale spis ze si zvyka na svet a potrebuje vedet ze jsi u nej.. takze ja do 3 mesicu uspavala na rukou, houpanim v kresle u PC … a pak soupla do jeji postylky… ale jak ji byly 3 mesice tak jsem ji proste nakojila (posleze nakrmila z flasky…) a soupla do postylky.. asi tak 3 noci se vztekala kde je jako mama a co jsem si to dovolila ale uz usina sama .. v pohode, proste vi ze se okoupe, lehne si, dostane flasku… a kdyz ji vyzahne tak ji odhodi na:,–(i si dudlik a ja jen prijdu a posbiram flasku a terca spi ![]()
nejaky opavsky srazik by se sikl ![]()
povidalek : das Fotogalerie, pak nahore Upload obrazku, pak vyberes nazev galerie (Opava a okoli), pak kliknes na Prochazet, vyberes obrazek ktery chces vlozit a pak napises nejaky nazev obrazku (ten je tusim povinny), popis obrazku davat muzes ale nemusis, no a pak jenom Uploadnout obrazek a je tam ![]()
Ahoj Opavandy,
no teda, tady se to rozjelo
Nápad s galerii je super, jenže vy už máte dětičky a já ještě ne
Hodím vám tam aspoň svého mimíska vyfoceného před měsícem. Bůh ví, jak vypadá teď ![]()
Chtěla jsem se zeptat, kde v Opavě nakupujete miminkovské věci? Nevím o žádném spešl obchůdku ![]()
A taky se chci zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s Baby clubem Kačka, uvažuju, že si tam půjdu zacvičit a zaplavat
Kujuju