Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, obnovuji diskuzi
ve čtvrtek jsem byla na konzultaci rovnátek a bylo mi doporučeno podstoupit operaci dolní čelisti, mám ustupující bradu (z boku krysí ksicht jak já říkám
) a mám si vybrat kam se objednám na konzultaci. Paní doktorka mi zaslala 3 kontakty a to: 1. Stomatologická klinika 1.lékařské fakulty - přednosta doc. Foltán.
2. Privátní praxe doc Foltána v Soběslavské u metra Želivského. Konzultuje buď on nebo jeho primářka Dr. Pavlíková.
Rozdíl mezi privátem a klinikou je v tom, že na klinice je konzultace krytá z pojištění, v privátu platíte cca 1500,– Kč. Na klinice se kolem Vás bude motat i pár postgraduantů, ale odborná úroveň je stejná.
3. Další možnost je Motolská klinika, dr Hlináková.
Máte nějaká doporučení a zkušenosti?
@Dajdí Ahoj, mě teda konzultace na klinice nevadila, sice jsem byla v Brně, ale myslím, že to je to stejné. Budeš se bavit jen s doktorem a nikoho jiného, v případě že by tam někdo jiný byl, si stejně nebudeš moc všímat
já už mám po operaci tak kdyby jsi měla nějaké dotazy klidně napiš ![]()
Ja byla na konzultaci ve VFN na Karlaku. Prijde tam konzultovat asi 6 doktoru. Divaji se na modely. Chteli, abych zavirala a otevirala pusu. A domlouvaji se na nejlepsim postupu. Ten potom navrhnou ve zprave ortodontistovi. Mne tam navrhli surgery first. Takze za me v pohode. Je pravda, ze jsem cekala delsi dobu. Bylo tam hodne lidi. Tyhle konzultace maji jen jeden den. Uz jsem taky po operaci, tak muzu napsat zkusenosti. Kazdopadne je to dost individualni.:-)
@Teeerrra Jak dlouho jsi čekala na konzultaci a jak dlouho pak na operaci?
No ja to mela trochu netradicne rychly. 10.6. mi ortodontistka rekla, ze muj problem nepujde vyresit jinak nez operaci. No a dalsi tyden jsem jela na konzultaci. Tam mi rekli, ze jsem adept na surgery first. Pak jsem sla k doktorce a ty zrovna ten den odrekl pacient operaci. Takze me operovali 23.9. 16.4. prvni navsteva ortodoncie. Ale bylo to fakt u me netradicne rychly
@Teeerrra Já se dnes objednávala na ten Karlák a konzultaci mám až 10.10.2016 s tím, že na operaci se čeká 3 roky. Tak uvidíme jak to teda bude. Každopádně mi delší čekačka ani nevadí, prcek bude ve školce (teď 19M), já už v práci a pak na neschopence, bude to snažší než s prckem doma v zádech ![]()
Dajdi. U mě to fakt bylo extrémně rychlý a ještě byla ta výhoda, že mě napřed operovali a pak až ty zuby rovnaly. Tak to jo. V tom případě to chápu, že to za tři roky bude lepší. Uvidíš, co ti poví na té konzultaci.
Ale je pravda, že když mě propouštěli loni v září z nemocnice, tak objednávali paní na 5/2019.
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s touhle operaci, ceka me to v zari a nevim co vsechno mam od toho ocekavat. Zjistili mi ze mi jeden kloub roste rychleji nez druhej, takze mam od toho asymetrickou celist a maji mi to tim srovnat. Budu rada za vase reakce.Diky
Ahoj všem, sem moc vděčná za tuto diskusi. Na ortodoncii mi řekli že mě čeká ortognátní operace. Jsem objednaná do Brna, čekací doba na konzultaci je tudíž přes tři měsíce. Nevíte prosim jak dlouho je čekací doba na operaci, připadně kolik stoji tato operace soukromě? Pokud by tu byl někdo s kým bych si mohla toto téma probrat, klidně soukromě či tady, budu moc vděčna.
@luccy86 Ahoj, mě říkala doktorka, že na soukromý by mě to vyšlo asi na 130000,– a bylo to „hned“. Každej by měl ale asi jinej odhad dle stupně vady ![]()
@Dajdí moc děkuji, no to je radost, tak to budu muset počkat…ach jo, no není mi už nejmíň a planuju druhy mimco, tak to budu muset nějak zkloubit…kdyby to byla jen ta operace, ale to jsou ještě rovnátka… zkusím se schválně zeptat doktora co mi řekne, ale jdu ažv září na otisky a fotky
@luccy86 Já byla v Brně a čekací doba je asi ten rok ale záleží jestli už máš třeba rovnatka nebo ne a jakou metodu ti navrhnou
. Mě by ta operace vyšla soukromě na 250 000,– takže to je asi případ od případu.