Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.4.25 13:35

@Dana177 Ahojky,
v první řadě jsem moc ráda, že se někdo ozval, přijde mi, že to tady moc nežije. Dívala jsem se o pár stránek zpět, jaký jsi měla problém ty. Nakonec budou posouvat taky obě. Po potvrzení spánkové apnoe mi dělali ještě ve VFN jedno vyšetření a zjistilo se, že mi z důvodu lepšího dýchání pomůže dvoučelistní posun.
A díky za tvou zkušenost. :)

Příspěvek upraven 24.10.25 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.4.25 08:21

@KachenkaOne Dobré ráno, ano bohužel tu nikdo moc nepřispívá…já ráda poradím, protože jsem sama hledala informace, kterých moc bohužel nebylo :(
Ono to u mě bylo hrozně rychlý…já šla na konzultaci s doktorem z Prahy..bylo jich tam víc a tam se řešila operace atd…tam tuším zmínili že možná i ta horní čelist (doposud ortodoncie říkala, že jen dolní). A pak mi najednou řekli, že operace za tři měsíce…takže se rychle řešila VFN to měření (to je cca měsíc před operací) a mezi tím a operací jsem se objednala ještě na tu modelaci do Face Vision (to je placené), já tam chtěla protože jsem se bála toho, ne jak budu vypadat ale že „ztratim samu sebe“ :) Takže mi udělal několik návrhů a já si z toho mohla vybrat…termín byl docela v poho ale asi tam mají hodně rušno, to že jsem si zaplatila asi 7000,– za hodinu neznamenalo vůbec že půjdu na čas…hodinu jsem tam čekala.
Ale jinak dává logiku to co říkáš ty…za mě nejspíš má slovo ortodontista, protože ten řeší a vidí kam jde co posunout, co je tam navíc atd atd…a už tu léčbu vede k operaci (takhle to alespon bylo u mě). Pak se to upřesní na tom měření a pak se to dle toho také odvíjí dál.
Určitě se prostě ptej, pro jistotu a at máš klid a víš co a jak bude, od toho si přeci platíme zdravotní pojištění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
31.7.25 16:08

@KachenkaOne Ahoj, já jsem operaci obou čelistí podstoupil v březnu, co jsem vysledoval tak to probíhá následovně - tvůj ortodontista připraví buď otisky nebo sken zubů jak by měl vypadat finální skus, tyto otisky/sken přineseš na karlák až půjdeš na měření, tam si tě změří (ještě je potřeba CBCT) a podle fotek z měření a otisku/skenu zubů + CBCT připraví plán operace a potřebné posuny čelisti. O potřebě genioplastiky se může chirurg rozhodnout až na sále. Pokud máš nějaké pochybnosti tak se můžeš objednat do FaceVision k prof. Foltánovi na konzultaci (nemusí to být modelace), minulý rok byla čekací lhůta cca 2-3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.9.25 16:25

FN Plzeň

Ahoj
Máte prosím někdo zkušenosti s operací ve FN Plzeň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 15:58

Posunutá spodní čelist -FNO

Přispěju svou troškou do mlýna. 😅
Operaci posunu spodní čelisti jsem podstoupila minuly týden v Ostravě.
Nebudu lhát z těch otoků a jak vypadám nyní jsem dost nesvá. 🫣 😆 Můžu jen doufat, že to přejde? Co vy zkušení na to? 🤯 🤣

• Citovat
  • Upravit
4
4.11.25 20:02
@Anonymní píše: Více

Přejde, to je jasný :D můžeš si dělat fotky každý týden a sledovat, jak ten otok ustupuje. Já osobně jsem měl 90% otoku dole po 3-4 týdnech od operace, ale samozřejmě ženy mají tendenci natékat více… zlý jazykové říkají, že otok kompletně zmizí do 12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.26 20:40

Ahoj, obnovuji diskuzi. Nevíte prosím někdo, jak jsou cca dlouhé čekací lhůty na operaci ve VFN?
Moje ošetřující ortodontistka mi neřekla dopředu, v jakém časovém horizontu bych se mohla objednat. Léčba již probíhá, a tak jsem trochu nervózní, že nemám termín a pak budu čekat. Co jsem četla, za covidu to bylo až 3 roky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.26 08:33

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
29.3.26 09:14

@Baruu44 Dobrý den, zatím ne, ale chystám se v květnu. Vy tam budete také operovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.