Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
23.10.22 06:59

@92Deniss Ahoj. Právě jsem ve fázi, kdy se rozhoduju, jestli do operace jít. Mám od ledna spodní rovnátka, od srpna horní a do toho mi nějaké zuby chybí kvůli genetické vadě. Šlo by o posunutí spodní čelisti. Předkus mám odjakživa a kdybych neměla skloněné zuby vedle těch mezer, kam mají přijít implantáty, asi bych to nikdy neřešila. No a jsem tam kde jsem… Mám sice podbradek, který mě trochu trápí ale funkční problém je spíš ten, že si hornima zubama koušu do spodních. Chodím do Brna, doktorům tady věřím. Spíš se prostě bojím, protože je to zásah do obličeje. Jaký jsi měla průběh po operaci? Měla jsi problém s mluvením, s artikulací? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.10.22 11:55

Operace čelisti

Dobrý den,

mohl by mi prosím někdo z Vás, kdo podstoupil čelistní operaci říct, jak dlouho trvá rekonvalescence? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.11.22 19:27

@Salasaa, Ahoj, jsem pul roku po operaci. Porad me brni pusa a necitim bradu, a rty. Hur se mi kouse a zuby pořád jako by mi nepatrily. Rika se, že u každěho je rekonvalescence jiná. U mě to dle doktora muže trvat i rok a pul. U nekoho jen par mesicu. Asi jsem ti moc neporadila, píšu jak to pravdu mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.11.22 08:58

@Martanka7
Děkuji za upřímnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.11.22 09:39
@Salasaa píše:
@Martanka7
Děkuji za upřímnost :-)

Ahoj :-) Jsem rok a čtvrt po operaci a mám to stejně jako Martanka7, jen se mi tedy lépe kouše než dřív. Co se týče brady a spodního rtu, nejprve jsem ho neměla vůbec citlivý, teď se zdá, že se nervy pomalu začínají vzpamatovávat. To že brní ret, brada je prý dobré znamení, že se nervy obnovují. Já si na to tak nějak zvykla a neomezuje mě to, ale to je asi hodně individuální. Co se týče jídla, jím už vše, i oříšky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.12.22 23:23

@Anička79 a klidně i další holky, co jste byly na operaci :-)…zhubly jste během té rekonvalescence? případně kolik, zda vám nevadí napsat? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.22 04:00

Ahoj zhubla jsem 9kg a zatím mi to nejde nabrat zpatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.12.22 11:10

@Martanka7 uuu to je celkem dost a během jaké doby to bylo? Každopádně díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.22 11:59

Operovana jsem byla v kvetnu. Snad naberu něco přes vánoce, ale moc tomu neverim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.12.22 10:47

@Martanka7 Tak snad🙏. A za jak dlouho jsi byla schopná “normálně” fungovat? Ve smyslu, jít ven nebo do školy/práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.22 12:47

@E.l.k.00 Doma po operaci jsem byla přesně 2 měsíce. Nemocenskou jsem ukončila po 6 týdnech a rovnou jsem pak měla 14 dni dovcu.Po celou dobu nemocensky jsem měla vychazky, ale v podstatě jsem chodila jen si nakoupit.Ten otok jsem měla dlouho a navíc jak pracovaly nervy- skuby v obliceji, tak jsem ani neměla naladu někam chodit.Kdyz jsem se vrátila do prace, tak jsem chodila na rehabilitace a ty mi dělali dobře. Ted v zimě je to horsi s otvírání pusy, zima na to není moc dobrá. Vlastne od operace jsem nikde nebyla, myslím tím, jít si třeba večer někam sednout…tak nějak fungují, už jsem si zvykla, jsem dost omezená tím co můžu jíst, abych to rozkousala.Napr.otevrit pusu na to abych něco ukousla je problem.Ale kdyz si to nakrájím a jim po kouskach tak to jde. A jak pořád necítím bradu a rty, tak se pořád při jídle musím hlídat jestli nejsem někde opatlana. Protože to necítím. Jidlo na veřejnosti je pro mě stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.12.22 19:42

@Martanka7 Tyjo, ja se rozhoduji, zda jít nebo ne, ale jak to tak čtu, tak mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.12.22 08:20

@Salasaa Je to individuální, každý se hojí jinak.Muj doktor na tom byl taky a 2 měsíce po operaci, byl úplně ok.To co mám já za potíže, on vůbec nezná. Me se hojí vše pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.12.22 16:02

@Martanka7 a vy jste podstoupila operaci obouch čelistí či jen jedné? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.12.22 08:30

@Salasaa Mám operovany obě celisti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie