Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@TerezkaSt Já mohla fungovat úplně normálně. Spis to bylo z estetického hlediska.Mela jsem ji spicatou. Myslim, že když už mi chtěli srovnat čelisti, tak to chtěli mít dokonaly.
@TerezkaSt Mě čeká operace obou čelistí a upozornila mě na mou vadu ortodontista, ale já si toho byla vědoma i sama, protože je to zkrátka očividné. Mám obě čelisti zasunuté vzadu a ještě lehce posunuté do strany, když se správně narovnám, mám kvůli tomu dvě brady. Kdybych nechtěla na operaci jít, tak nemusím, nemám kvůli tomu žádné problémy, i když si myslím, že se mi po operaci bude například lépe kousat, protože teď zuby na sobě absolutně nesedí, ale jelikož to tak mám spoustu let nijak to nevnímám. Na operaci jdu z čistě mého rozhodnutí, protože se cítím opravdu nepříjemně, když vím, jak z profilu vypadám, mám velký psychický blok. O operaci jsem si zjistila už celkem dost a být tebou si to dobře rozmyslím, šla bych na tu první kontrolu k lékaři a zeptala se, zda ti to do budoucna třeba nemůže zpusobovat nejaké zdravotní problémy, ale pokud ne a ty jsi s tím, jak vypadáš (dle mého názoru vypadáš krásně) psychicky v pohodě, nešla bych do toho. Myslím že je s tím zbytecne moc starostí (rekonvalescence je celkem dlouhá a náročná) abys to pripadne podstupovala jen proto, že nesedíš do tabulek.
Tak tot jen muj nazor a pohled na vec. ![]()
Příspěvek upraven 26.05.22 v 10:53
@Martanka7 Aha aha, a jak jsi to měla s termínem operace? Respektive, jak rychle jsi dostala termín operace po tom, co ti na ortodoncii řekli, že máš srovnáno a můžeš na operaci?
@E.l.k.00 termín jsem dostala v únoru a do nemocnice jsem nastupovala 16.5..Dali mi na výběr, mohla jsem mít ještě 30.5. Ale to už mi přišlo pozdě. Cim větší teplo, tím horší na hojení. To jsem pak poznala a ještě teď to pociťují.
Dekuji za postrehy. Asi z vas nebudu tahat fotky v jakem pripade vam to prijde zavazne, ale pokud mi nepotvrdi, ze to muze byt velky problem v budoucnu tak se na to asi vykaslu. Je to opravdu beh na ldouhou trat…
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s křečí v obličeji? Jsem dnes 13den po operaci.Na levé straně mám pořád otok. A asi už 3 den mám v obličeji hrozně křeče. Ktere když ustanou, tak se přenesou do rtů a brady. Pripadam si pak ještě víc napuchla. Spatne se mi i pije. Resil ste to někdo? Nechci plasit, ale čekala jsem že každým dnem se to bude zlepšovat. Ale ono ne, jsem z toho už nestastna
.Diky za každou radu,…
@Martanka7 Ahoj, zkušenost nemám, ale nemůžete normálně zavolat do nemocnice ať vám poradí? Myslím, že to bude nejlepší nápad, třeba Ti řeknou, že se to i stává a je to normální, tak ať se zbytečně nestresuješ.
Ale otok Ti alespoň částečně už splaskl ne?
Ještě mě napadá, hodně se doporučovaly masáže obličeje za pomocí face rolleru, to myslím, že by mohlo být fajn, jestli to už nepoužíváš. Mělo by to prokrvit a zbavovat otoků, co jsem viděla u nějakých holčin, tak jim to pomohlo. Mělo by to být něco takového viz odkaz níže. Drž se.
@E.l.k.00 Byla jsem na kontrole na rovnatkach a bylo mi řečeno, že to co mám je normalni. Musim to prostě vydrzet. Masaz obličeje mi dr.nedoporucoval.Na to to mám prý moc čerstvé, ale později zkusím. Diky
Ahoj holky, já měla termín v lednu 2021 v Olomouci, kvůli covidu odložili a bohužel pořád ještě čekám
už jsem z toho také nešťastná. Navíc bysme chtěli mimco, v září se vdavam a potad mám ty zpropadene rovnatka. A aby toho nebylo málo, zjistili mi nějakou poruchu srážlivosti krve a mam větší riziko krvacivych stavu u operaci, tak už vůbec nevím zda do toho jít. Nevím jesi z toho můžu teď couvnout, když mám zuby prakticky nachystané…
pořád se v tom placam jak ryba na suchu, fakt..
Anonymní - ahoj, úplně vím, jak se cítíš, řešila jsem přesně to samé co ty. Operaci mi stále odkládali kvůli covidu, my chtěli mimčo, rovnátka nasazená a zuby připravené. Každý den jsem měla v hlavě, že léčbu ukončím a rovnátka si nechám vyndat. Nakonec jsem dva měsíce po operaci a jsem šťastná, že jsem vydržela. Teď mám krasné zuby a správný skus a za pár měsíců mi budou rovnátka sundávat
.
Moc vas zdravim a dekuji za podpurna slova. Konzultaci jsem absolvovala a bylo mi receno, ze muj problem nevisi v estetice, ale je to uplne vadna funkce, ktera se casem zarucene projevi - rozdil ve velikosti celisti je markantni.
A ted k veci - jiz jsem se tu ptala kolik to cca bydli. Ja jsem pojistena v obou statech. Konzultace v AT kde mi tvrdily, ze rovnatka se vysplhaji k 120000 (ale je to individuelni a proplaceno castecne pojistovnou). Operaci hradi pojistovna.
Kolik to prosim realne stoji v CR? Slysela jsem ze rovnatka kolem 30000. tedy pokud by operace byla taky proplacena je to markantni rozdil?
@TerezkaSt ja jsem platila za rovnátka 50 000. Měla jsem ty klasické.
A za operaci 5000 za splinty a v zaloze jsem musela mít 17 000 kdyby se rozhodli během operace pro plastiku brady ( nakonec nebyla potřeba )
@92Deniss diky, objednam se na ortodencii tady a tam a uvidim co mi reknou.
Ahoj
Před pár měsíci jsem měla úraz a praskla mi spodní čelist. Díky bohu nebyla vejpůl, ale měla jsem zafixované čelisti na 6 týdnu. Čelist prý krásně srostla. Nicméně se mi rozjeli bolesti čelistnich kloubů kůli artróze, kterou tam mám.
Odjakziva jsem si myslela, ze mam pouze velky predkus a nejak jsem to neresila. Jenze lekar mi pri osetreni zlomeniny rekl, ze mam hodne hluboky skuz a ze to nespravi rovnatka, ale operace.Tzv.vysunuti spodni čelisti dopredu.Mate s tim zkusenosti? A zajima me zda tuhle operaci hradi pojistovna nebo jak to je, kdyz je vada opravdu hodne velka a zacina to vadit i pri jidle a mluveni.Jsem z toho celkem dost spatna jelikos zadne velke penize na operace proste nemam.
Děkuji za reakce😊
@Baruu44 ahoj, posunutí spodní čelisti jsem podstupovala letos v březnu.
Operaci hradí pojistovna, já jsem si platila pouze léčbu rovnátky