Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Lucalucia15 🤨 😟 😖 to je k vzteku a k breku 😳 když to nemá pro vás schůdné řešení. Jenže to dopředu nikdo nemůžeme vědět 🤷🏻♀️
Ahoj holky, mám takový dotaz. Teď v lednu sem byla na operaci obou čelistí. Měla sem podkus takže mi horní trošku posouvali dopředu a dolní trošku do zadu a tím se mi trošku zmenšila pusa. A právě bych chtěla vědět kdo má s tím zkušenosti na co se ptám. Když sem si vybírala vzhledy tak u toho co sem si vybrala mi jeden doktor řekl že budu moc otvírat pusu tam kde sem měla bradu a včera sem byla na kontrole a když sem se zeptala jiného doktora co mě operoval tak řekl že budu moc otvírat pusu do kořán ale že musím cvičit. Je to měsíc co sem byla na operaci a můžu otevřít pusu ale ne tak abych mohla doslova vypláznout jazyk. Má stím někdo zkušenosti kdo nemohl pár měsíců otvírat úplně pusu a pak mohl úplně do kořán? Děkuju předem:-)
@Neznámá86 ahoj nemohla jsem otevirat pusu zhruba 5 mesicu celou, musela jsem chodit na rehbka protoze jsem tam mela i mensi citlivost a ted uz na pohodu
Ahoj, je tu někdo, koho čeká v blízké době operace čelisti?
Já jdu za necelé tři týdny ☺️️
Zdravím, též mě čeká operace- obou čelistí a chtěla bych se zeptat. Od mé ortodontistky jsem před dvěma lety dostala žádanku na první konzultaci k operaci, tuším, že spádově jsem byla zařazena do ústecké nemocnice, kde tyto operace provádí pan doktor Jiří Borovec. Máte prosím někdo zkušenosti s ortognátní operací právě v Ústí? Všude čtu jen o Praze, tak by mě zajímaly nějaké zkušenosti. Díky.
@E.l.k.00 Ahoj, jsem v Ústí 5 den po operaci.Co by tě zajímalo?
@Martanka7 Jeee to je fajn, že se někdo ozval. Tak asi tak nějak všechno, jak se ti jevil pan doktor? (tedy operoval Tě pan dr. Borovec?), jakou vadu jsi měla? (respektive jestli Ti operovali obě čelisti a kam posouvali?) a přišlo Ti to tam v nemocnici ok? Vyndali Ti před zákrokem všechny osmičky? Klidně napiš i soukromě, kdyby ses tady náhodou nechtěla rozepisovat. Děkuji moc, a přeji pevné nervy a rychlou rekonvalescenci.
@E.l.k.00 .dr.Borovec u me operace asistoval, ale je dobrý a podle všeho moc šikovný. Neverila bych, že to takhle zmeni cloveka. Horni čelist mi šla do prava a spodní do leva. Operovali mi tedy obě čelisti a ještě posouvali bradu. Osmicky jsem vůbec neměla. V nemocnici to jde. Sestry jsou hodný a starají se dobře. Jim jen tekutinu stravu, ta mi tu přijde všechna stejná. Nic jiného se opravdu jíst nedá. Otoky jsou velky a bolestivý. Sotva otevřu pusu.Hned druhý den po operaci mi nasadili gumicky na přední zuby a dnes další. Jeste mi chybějí na sestkach.Kdyz zvládnu gumicky, můžu jít domů. Tezky to není, jen jak je otekla pusa, tak se těžko otevírá. Tesim se, až ty otoky budou za mnou a já budu aspoň trochu fungovat. Necekala jsem, že to bude až takovéhle. Klidne se ptej na podrobnosti
@Martanka7 Díky za odpovědi! A měla jsi před operací možnost nechat si udělat nějaký náhled toho, jak budeš vypadat?
A kdo byl tedy Tvůj hlavní operatér? Jinak co se týče peněz, tak bradu sis doplácela? a kdy Ti řekli, zda budou dělat i tu nebo to není potřeba?
Zdravim,
ja mam teprve termin v lete na posouzeni (ale jiz to bylo u mne v minulosti tema). Chtela bych se zeptat nekoho kdo to absolvoval - ziji v zahranici a zajimalo by mne jak ldouho se pred nosi rovnatka a jak ldouho je pak clovek na neschopence a ci se v CR za to neco plati? A jeste tedy jak dlouho jste byly v nemocnici? Mam male miminko tak bych nevedela jak to resit…
Dekuji vam.
@TerezkaSt ahoj, jsem dva měsíce po operaci. Byla jsem na posunutí spodní čelisti. Nasazena rovnátka jsou většinou dva roky před operaci. Já to měla také tak. Za rovnátka jsem dala 50 000. V den nástupu zaplatila v nemocnici 5000 za operační Splint a měla jsem mít připravených raději 17 000 kdyby se rozhodli pro plastiku brady u které se vzdy rozhoduji až při operaci. Doma je dobrý byt tak 3-4 tydny určitě.
@E.l.k.00 Můj hlavní operater byl dr. Hobst, to je můj doktor ke kterému chodím. Ale podle propoušteci zprávy se na tom podíleli oba Borovec i Hobst. Zadny náhled toho jak budu vypadat jsem neměla, ani mi tu možnost nikdo nenabídl. O bradě mluvil můj ortodonista od samého začátku, že je potřeba ji udělat. Trcela mi dopředu. Nic jsem za ní neplatila. Pokud vím, tak kdybych ji chtěla upravovat nějak extra, mimo téhle operace.Tak by mě to stalo v Praze 10-15tis.
Moc dkeuji za odpovedi! Kdyz vam to posuzovali zminovali zdravotni rizika nebo je to pro vas pocit, kosmeticka vada? Jak jsem psala, vzdy jsem tu spodni celist mela vetsi, ale u mne je to krome nepatrne esteticke odchylky a spatneho skusu zdravotne bezpredmetne (rekla bych, ze mam vyraznejsi bradu jako Reesse Witherspoon).
Na stredni jsem mela spoluzacku, ktera na teto operaci byla (taky spodni celist), ale ta opravdu az kvuli tomu sislala a nevypadala hezky… operace ji dost zmenila!
Prikladam fotku pro posouzeni. Ptam se proste proto, abych se do toho nenanutila na ukor penez (kdyby slo o zdravi bylo by to take jine). Dr. Mi taky drive rikala, ze se ta celist muze starim v kloubu posouvat. Termin mam az v srpnu.
@TerezkaSt Mě vůbec rizika žádný nezminovali. Brali to jako automatickou věc, že mi prostě upraví bradu.Ja jsem dnes 8 den po operaci čelisti i brady a ta brada je pořád necitliva i rty. V podstatě mám otoky tváří jako sysel a naspulene rty.Neni to nic příjemného. To hojení je asi na delší dobu.
@Martanka7 ja myslela ve smyslu proc ti to delali. Protoze jak rikam v mym pripade se s tim da opravdu normalne zit, mluvit, zvykat atp.
Preji ti uspesne a prijemnejsi zotavovani.