Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
18.2.21 23:07

Operace čelisti

Dobrý večer, chci se poradit, kdo má za sebou čelistí operaci, nevím, zda do ní jít. Chci rovnátka, ale mám podkus a dnes mi dr řekl, že by se mi vyplatila operace, že neví, jestli by se bez ní zuby zase nerozjely. Rezolutně jsem odmítla, mám 3 deti a vůbec si to nedovedu představit i co se týče rekonvalescence. Je tu někdo, kdo do toho šel a má děti? Já se tedy bojím celkově, nikdy jsem neměla žádnou operaci, nikdy mě neuspavali, bojím se všeho. Nevím prostě, zda mi to za to stoji. Nemohla bych ty, které mají operaci za sebou poprosit o foto na srovnání? Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.2.21 09:22

Ahojky, taky bych se chtěla porait ohledně operace čelisti. Byla mi doporučena nyní dentální hygienistkou, před lety jsem byla u dvou ortodontistů a každý mi spíše řekl něco jiného a že tak nutné to není.
Nyní jsem se na doporučení chtěla objednat právě na Karlák do Prahy, že tam bude asi nejodbornější názor, ale také mi řekli, že neberou nové pacienty a to ani výhledově :(
Doporučíte někdo kam se tedy objednat? Je mi jedno jestli Praha nebo Plzeň, ale ráda bych doporučení na opravdu schopnou ortodoncii…abych se pak už rozhodla co dál.
Děkuji za případné názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.21 09:33
@Dana177 píše:
Ahojky, taky bych se chtěla porait ohledně operace čelisti. Byla mi doporučena nyní dentální hygienistkou, před lety jsem byla u dvou ortodontistů a každý mi spíše řekl něco jiného a že tak nutné to není.
Nyní jsem se na doporučení chtěla objednat právě na Karlák do Prahy, že tam bude asi nejodbornější názor, ale také mi řekli, že neberou nové pacienty a to ani výhledově :(
Doporučíte někdo kam se tedy objednat? Je mi jedno jestli Praha nebo Plzeň, ale ráda bych doporučení na opravdu schopnou ortodoncii…abych se pak už rozhodla co dál.
Děkuji za případné názory :)

Potřebu ortognátní operace nejsou schopni zhodnotit ani zubaři. Hygienistka ví o problematice prakticky nic (pokud tím sama neprošla). A máte pravdu, i ortodontisti mohou mít různé názory, ale neměli by mít. Mnoho ortodontistů totiž pacienty na ortognátní operaci nepřipravuje, je to vcelku náročné a ne každý to umí - bohužel. Nejlepší bude, když se na Karláku zeptáte, se kterými lékaři nejčastěji spolupracují. To by pro Vás měla být určitá záruka. Já mohu doporučit pouze mimo Prahu ortodoncie-teplice.

• Citovat
  • Upravit
19
22.2.21 12:24

@Dana177 já jezdím do Havlíčkova Brodu do Dent clinic a ted v březnu jedu ještě do Prahy za paní dr. Stejskalovou Orthopoint, snad to píšu správně, čtu na ní a na jeji kliniku samou chválu. Má pak ještě ordinaci v Hlinsku prý. A na samotnou operaci hodně chválí pana Fontána v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.3.21 16:46

Anonymní: děkuji :)

synkoj00: na ten Orthopoint zkusim ještě tedy kouknout :) myslím, že je to pan doktor Foltán :) Ten právě byl v Kateřinské ve VFN, ale tam ted nepřibírají, a ještě přešel na soukromou kliniku (nevím jestli úplně, nebo ještě pobývá i v té VFN). Dohledala jsem nějakou hodně chválenou pani doktorku, tak jsem se zkusila objednat tam a uvidím, termín mám koncem března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.3.21 18:46

@Dana177 a jak se jmenuje prosím paní doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.3.21 08:11

Synkoj00: MDDr. Karolína Floryková :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.6.21 22:48

@Rezzzy to je teda hezký a máte termín? Mě dr říkala, že to jde b Kateřinské teď rychle..A jak to je, když nastoupím na rovnátka a po roce mám jít na operaci a ta bude až za 3r, tak se posune i datum, kdy mi nandaji rovnatka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.6.21 23:03

@Teeerrra Dobrý večer, můžu se zeptat, šla byste do operace znovu? Jak to hodně bolí a jak dlouhá je rekonvalescence? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.21 11:05

@Evaeda87 ahoj, můžu se zeptat jak dopadla operace, jaké to bylo? míč děkuji za sdílení zkušeností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.21 11:08

@Dana177 a tahle paní doktorka dělá právě tu ortognátní operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.21 11:12

@Dana177 koukám ale že nedělá ortognátní operaci, to je ortodontistka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.6.21 08:43

Synkoj00: kdepak, nedělá, tam se jednalo pouze o rovnátka, tvrdili mi, že by mi stačila, ale spíše ne a potřebuju i tu operaci (řekli mi další 3 doktoři), takže jsem zvolila jiného doktora nakonec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.6.21 09:28

@Dana177 a jdete tedy nakonec na operaci? Máte už termín, a ke komu? Já se vůbec nemůžu rozhodnout a bez operace to u mě prý nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.6.21 08:42

Synkoj00: popravdě já se rozhoupala asi až po pěti letech, kdy jsem vždy navštívila nějakého lékaře, přemýšlela, pak se vyděsila a řekla raději ne..nyní jsem už objednaná na srpen na vstupní konzultaci, skeny atd…pak bych měla jet přímo ještě do ortognátní poradny (Praha či Plzeň), na konzultaci s chirurgem atd…takže bližší info zatím nemám, musí se dát rovnátka, ještě mě uvidí nějaký další doktor, domluví se léčba atd…až budu vědětněco bližšího..plán, postup apod, můžu dát vědět. Mě taky většinou řekli, že to bez toho nejde..samotná rovnátka by mi nepomohla a operace je v rámci zdraví prý nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.