Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1320
1.12.16 20:34

@Kamishka Holka jak já ti závidím, že už to máš za pár :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.12.16 08:37

@Dajdí Ahoj, teď koukám, že operaci máš až na 2019, asi tě čekají rovnátka poprvé, tak bude zapotřebí víc rovnání, viď? Já už je mám potreti, takže příprava byla vcelku rychlá, bohužel mi má předchozí ortodontistka možnost operace nikdy nezmínila.. už jsem to mohla mít dávno za sebou :zed:

Jinak termín mi na Karlaku taky původně dali až na 2018, ale paní Zikanova, která má objednávání na starosti mi navrhla ještě druhý způsob - rovnátka nechat dát hned a až budou zuby připravené, napsat ji a ona tě pak dá na pořadnik náhradníků, vždycky jim někdo vypadává. Takhle jsem to nakonec udělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.4.17 23:28

Operace čelisti nebo extrakce zubů?

Ahoj holky, dnes ráno by mě ani nepadlo, že zabrouzdám do této diskuze, ale jsem tu. Ve 23letech jsem se rozhodla pro rovnátka. Mám hodně křivé přední zuby, mírný předkus. Paní doktorka mi dala na výběr dvě možnosti. Buď extrakci 4 zubů a nasazení fixních rovnátek ( v odhadu cca na 3 roky) nebo operace dolní čelisti a následné nasazení fixních rovnátek (bez extrakce). Mám si to vše promyslet, ale jsem tak trochu zoufalá. Co když si nechám odstranit 4 zuby, nasadit rovnátka, ale po sundání se mi zuby vrátí zpět do stejné pozice? Vážně uvažuji i nad operací, ale co když se operace nepodaří? Je tu někdo, kdo má zkušenosti a poradil by mi? Moc děkuji :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.4.17 23:38
@Michaellaa píše:
Ahoj holky, dnes ráno by mě ani nepadlo, že zabrouzdám do této diskuze, ale jsem tu. Ve 23letech jsem se rozhodla pro rovnátka. Mám hodně křivé přední zuby, mírný předkus. Paní doktorka mi dala na výběr dvě možnosti. Buď extrakci 4 zubů a nasazení fixních rovnátek ( v odhadu cca na 3 roky) nebo operace dolní čelisti a následné nasazení fixních rovnátek (bez extrakce). Mám si to vše promyslet, ale jsem tak trochu zoufalá. Co když si nechám odstranit 4 zuby, nasadit rovnátka, ale po sundání se mi zuby vrátí zpět do stejné pozice? Vážně uvažuji i nad operací, ale co když se operace nepodaří? Je tu někdo, kdo má zkušenosti a poradil by mi? Moc děkuji :roll: :)

to ze se vrati, s tim muzes docela pocitat. Ja mela rovnatka v 17 tusim a zuby se mi zase rozjely. Dlouhe roky jsem si myslela, ze to maji na svedomi osmicky, ale muj nynejsi zubar mi rekl, ze to hromadeni zubu vepredu je normalni jev, cim je clovek starsi, tim vic se mu ten predni zkus borti. Ja se tvarila ponekud skepticky a on na to odtusil, ze vetsina lidi z toho vini prave ty osmicky, protoze to borteni zkusu spada do obdobi rustu osmicek. Studie ale ukazuji, ze to s tim nesouvisi a ze se to deje i lidem, kteri zadne osmicky uz nemaji.

Nechat si trhat 4 zdrave zuby je takove hmmmm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.4.17 00:13
@Michaellaa píše:
Ahoj holky, dnes ráno by mě ani nepadlo, že zabrouzdám do této diskuze, ale jsem tu. Ve 23letech jsem se rozhodla pro rovnátka. Mám hodně křivé přední zuby, mírný předkus. Paní doktorka mi dala na výběr dvě možnosti. Buď extrakci 4 zubů a nasazení fixních rovnátek ( v odhadu cca na 3 roky) nebo operace dolní čelisti a následné nasazení fixních rovnátek (bez extrakce). Mám si to vše promyslet, ale jsem tak trochu zoufalá. Co když si nechám odstranit 4 zuby, nasadit rovnátka, ale po sundání se mi zuby vrátí zpět do stejné pozice? Vážně uvažuji i nad operací, ale co když se operace nepodaří? Je tu někdo, kdo má zkušenosti a poradil by mi? Moc děkuji :roll: :)

Já na operaci byla - ne teda na posunu, ale na rozšíření. Operace čelisti se obvykle dělají z funkčních důvodů, aby byl lepší skus, ne jen z estetických. A přistupuje se k nim ve chvíli, kdy prostě rovnátka nestačí. Nevěřím tomu, že by bylo možné docílit stejného efektu jako operací pomocí trhání zubů, to totiž skus nijak neovlivní (sama jsem měla úzkou horní čelist, zuby mi kdysi trhali - mám v ní o 4 zuby méně a esteticky sice vše vypadalo ok, ale funkčně to vůbec nepomohlo, skus byl blbý). Jsem ráda, že sjem do operace před 8 roky šla, nejspíše bych bez ní přišla rychleji o zuby… za sebe bych si už zdravé zuby asi trhat nenechala, dost často se tím problémy spíše maskují než aby se řešily…
Poradila ybch Ti jít na konzultaci k jinému doktorovi, protože tyhle možnosti se mi fakt nezdají. Pokud bys byla z Prahy, můžu doporučit doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.4.17 19:49

Ortognatni operace

Ahojky vsichni, doktor me premlouva na posun spodni celisti. Mam predkus a chtela jsem to resit rovnatky, ale uspech by nebyl 100%. Porad vaham jestli se spokojit s malem nebo do operace jit. Rikam si jestli kdyz pijdu do rovnatek, jestli si to nebudu casem vycitat. Ale hrozne se toho zakroku bojim - rekonvalescence, omezovani v jidle, strach z toho zakroku. Napise mi nekdo co co a jak? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
26.4.17 21:14
@majdamazi píše:
Ahojky vsichni, doktor me premlouva na posun spodni celisti. Mam predkus a chtela jsem to resit rovnatky, ale uspech by nebyl 100%. Porad vaham jestli se spokojit s malem nebo do operace jit. Rikam si jestli kdyz pijdu do rovnatek, jestli si to nebudu8 casem vycitat. Ale hrozne se toho zakroku bojim - rekonvalescence, omezovani v jidle, strach z toho zakroku. Napise mi nekdo co co a jak? Dekuju

A kam Vás doporučuje na ortognátní operaci? Doktor by Vás rozhodně přemlouvat neměl. Nejdůležitější ze všeho je, jak vy sama jste spokojená se svým vzhledem. Jak moc řešíte sama v sobě ten předkus. Je to s nejvetší pravděpodobností estetická věc, takže jde o Vás a Váš názor a pocity, jak moc Vám to vadí. A ke komu chodíte na ortodoncii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
26.4.17 21:57
@sediza píše:
A kam Vás doporučuje na ortognátní operaci? Doktor by Vás rozhodně přemlouvat neměl. Nejdůležitější ze všeho je, jak vy sama jste spokojená se svým vzhledem. Jak moc řešíte sama v sobě ten předkus. Je to s nejvetší pravděpodobností estetická věc, takže jde o Vás a Váš názor a pocity, jak moc Vám to vadí. A ke komu chodíte na ortodoncii?

Jen poznámka, případy na posun čelisti opravdu nebývají vyloženě estetického, ale spíše funkčního rázu (kvůli špatnému postavení čelistí je špatný skus).

@majdamazi
Moje zkušenost je o příspěvek nad Tvým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.4.17 23:12

@majdamazi Ahoj, měla jsem taky předkus, k tomu ustupující spodní čelist a bradu a momentálně jsem tři měsíce po operaci spodní čelisti (BSSO - předsunutí) a genioplastice. Taky se mi do ní moc nechtělo, absolvovala jsem několik konzultací, ale nakonec se rozhodla pro operaci.
Pokud ti ortodontistka navrhuje operaci, zřejmě tvůj předkus není jen problém zubů, ale především špatným postavením spodní čelisti a chybným skusem. To bohužel pomocí rovnátek spravit nejde, maximálně trochu zamaskovat esteticky, ale funkční to zcela nebude :-( Mám s tím zkušenost, rovnátka jsem měla už předtím dvakrát, naposledy před 10 lety a teď mi začaly odcházet stoličky, protože jsem kousala jen na dvě místa v puse a stejně tak čelistní klouby dostávaly zabrat.
Rekonvalescence není po ortognátní operaci zrovna příjemná, první týden po operaci je opravdu pekelný, ale potom se to docela rychle zlepšuje. Kdybych se rozhodovala znova, šla bych do toho zase, ten výsledek za to stojí :) Pokud by tě zajímalo něco víc, klidně napiš do zpráv :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.4.17 09:11

@Kamishka
Jo to je presne muj problem, predkus 1cm, stolicky kazde 3 mesice opravuji a klouby boli. Rovnatka by mi predkus zmensila na 4-5mm, mela jsem je v detstvi, ale ortodontista rekl, ze je to i zfusovana prace. Chodim k Hanzelkovi, spolupracuje s Foltanem, takze operuji na karlaku. Dost se desim bolesti, jidla a tak dal. Dnes jedu na posledni konzultaci, kdy mi ukaze jak budou vypadat zuby po rovnatkach a jak po operaci. Do ni jsem nechtela, od zazatku rikam ne, ale ted mam pocit, ze nedelam spravne rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.4.17 09:15

@majdamazi určitě bych na konzultaci šla a i lékaři sdělila své obavy, poptejte se jakým způsobem se vám změní obličej, protože k nějaké změně tam dojde.Na tomto zákroku jsme měli u Foltána asi 5-6 pacientů a byli spokojeni až na 1 slečnu, ale ta měla i jiné potíže s psychikou, takže je otázka, jestli její nespokojenost plynula jen z té změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.4.17 10:06

@Malaga
Myslim, ze psychika je v pohode az na obavy z operace, coz je normalni pri takovem zasahu. Vsichni mi rikaji, ze vypadam dobre takova jaka jsem, ale problemy s predkusem mam, co Vam budu povidat. Obcas me boli panty jako bych dostala pesti :-(
Takhle vypadam ted s predkusem 1cm, vrchni celist mi narostla jak ma u spodni se vyvin zastavil hodne brzy, tam mam zuby stisnene, co na tom, ze je mam krasne rovne, kdyz kousu vsehovsudy na 6 zubu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.4.17 11:56

@majdamazi kočka, tam ale dojde spíš ke změně v profilu…
Pravda je taková, že jen z kosmetických důvodů by ti to nenabízeli…Prober s operatérem i svoji obavu a uvidíš, že ti vše vysvětlí. Hodně štěstí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.4.17 21:47

Oddych

Holky tak dnes uz me netlacil Dr. Hanzelka do operace, rovnatka pry postaci, ukazal mi jak budou zoubky vypadat po lecbe a presah zubu bude asi 3mm, to je pry v norme. Kdyz jsem mu rekla, ze jsem zacala vahat nad operaci, tak mi rekl, ze to bez ni zvladneme. Ufff, jsem happy, za 14 dni budu mit folie invisalign a zuby zacnou hrat skatulata hybejte se :-) K tomu me vysetroval jeho kolega a mam hned z pretizeni zanet celistnich kloubu, ted honit specialni vysetreni jestli nejsou klouby nejak poskozene :think: Kazdopadne o operaci mene ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.4.17 21:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat