Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
20.11.18 14:17

@Angie66 Diky za odpoved :) A hybes s tim rtem normalne? Mne ani tak nevadi ta necitlivost, s tim jsem trochu pocitala, ale spise to, ze s pulkou toho spodniho rtu spatne hybu, a pri mluveni vypadam trochu jako Klaus mladsi :)
Tak to me mrzi, ze mas jeste pul roku po op.nejake bolesti… To jsi mela od zacatku, nebo se to zaclo projevovat az pozdeji?
S tim sportem - no ja jsem takovy trochu maniak, pred op.jsem behavala kolem 150km mesicne, plus kolo,hory, … takze uz 10.den po op.jsem lezla na Lysou horu :) a celkove posiluju vlastni vahou, chodim normalne na ty hory, to mi nic nedela, ale s tim behem prave nevim - kvuli tem otresum… Zeptam se dr., az tam pujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.11.18 14:59

@gwennie
Ano, hýbu se rtem úplně normálně, ale po operaci tak 2 měsíce jsem s tím taky moc nehýbala - to je normální. Jak bude otok opadat a cit se postupně vracet, tak se to spraví neboj, musíš vydržet :-)
Ty bolesti mám jen na té levé straně, po operaci mě to nebolelo, až tak 2 měsíce po, kdy jsem normálně začala jíst a tak…Tak uvidíme, jestli to rehabilitace spraví.
To jsi teda dobrá, že jsi tak brzy měla výšlap, já jsem byla hotová a byla jsem ráda, že dojdu na WC a tak :-)
Určitě se zeptej dr., já myslím, že po 2 měsících už můžeš i běhat normálně, ale radši si to ověř, aby sis neublížila a tak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.18 07:25

Osobní zkušenost

Ahoj všem! Nedávno jsem ortognátní operadi podstoupila a ráda komukoliv pomůžu, poskytnu tipy a rady a budu moc ráda, když se semnou také podělíte o svou zkušenost!
Myslím, že je důležité si předávat osobní zkušenosti, protože doktoři často neřeknou všechno a je to celkově jiné od někoho, kdo to zažil! ;)
Ráda tipy poskytnu i dostanu, hezký den všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.11.18 12:11

Ahoj, je mi 19 a o operaci přemýšlím už několik let :D Mám bradu posunutou do strany a nevypadá to moc hezky :zed: Všichni mě od operace odrazují, ale já se sama sobě prostě nelíbím. Vždy se natáčím k lidem jen jednou stranou (tou která vypadá líp), aby to nešlo tolik vidět a pak vypadám jak blbec. :nevim: Měla jste některá plně stejný problém a operace vám pomohla? :) Nečetla jsem úplně celou diskuzi, tak se kdyžtak omlouvám :andel: Docela jste mě vyděsily, tím že budu hodně oteklá :D s tekutou stravou jsem počítala.. A vše tedy hradí pojišťovna, akorát čekačka je třeba 2 roky? Děkuji za vaše zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.11.18 12:57

@Winnielka ahoj :) Ja myslim, ze otok je nejmensi problem tehle operace :) Po cca 3 tydnech na me opticky nebylo vubec nic poznat, fakt… Takze jestli tohle je to, ceho se bojis, bud uplne v klidu :) Ano, vse platila pojistovna. Cekacka - spise se to odviji od mista, kde se chces nechat operovat… v pze vetsinou 2-4 roky, v ove, kde jsem byla ja, to je otazka treba 2 mesicu… Ja treba jsem rada, ze jsem to absolvovala az po porodu (dvou), protoze uz mi to tim padem ani neprislo nijak hrozne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.11.18 17:54

@gwennie Opravdu? To jsem ráda. Některé uživatelky tu psaly, že s tím mají i po půl roce problém, toho se bojím :? Já bych asi nejradši Plzeň… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
16.2.19 18:58

@AnnamariaM98 Ahoj, můžu se zeptat jak hodnotíš operaci s odstupem? Já jdu 26.2.2019 a začínám mít pořádný strach 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
16.2.19 19:02

@Kamishka Ahoj, tak už se taky dočkám… Jdu 26.2.2019 a už mám tedy celkem strach 8o hlavně jsem si pořád nevybrala z těch modelací a musím jim to poslat do 20.2. Podle čeho jsi vybírala ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.19 21:02

@Dajdí S větším odstupem můžu říct, že jsem strašně ráda, že jsem do toho šla. Bylo to hrozně náročné, ale ten výsledek opravdu za to stojí a teď už se jen těším na to až mi sundají rovnátka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.4.19 19:44

Já byla na operaci obou čelisti před 7 lety. Narodila jsem se zákusem. Tím, že jsem šla na tento zákrok v 18 a na operaci jsem se chystala snad již 2. třídy (musela jsem počkat až se dokončí růst), ani jsem nepřemýšlela tolik nad negativními následky a nečetla diskuze apod., což je někdy lepší tolik toho nevědět :D A jsem strašně ráda, že jsem do toho šla :) Už ne jenom z vizuální stránky ale i lépe se mi mluví :) Samozřejmě, že po takové operaci jsem byla měsíc nateklá jak balón, že me nikdo nepoznal, musela dodržovat kašovitou stravu a ty úplně nejmenší oteky zmizely snad až po 9 měsících (které jsem ale viděla jenom já, jelikož na obličeji vnímáme každý milimetr :lol: ) Přiznávám, že ty první dny v nemocnici nebyly příjemný, není to ani tak o bolesti, ale spíše ty velké otoky na obličeji jsou nepříjemné, ale lepší si pár měsiců protrpět než být celý život nespokojená :) Jediné co, tak se mi nevrátily zcela nervy do brady, takže například necitím kus jídla na bradě, ale doteky citím, takže není to nic zavrátného :) Jinak byla jsem na zákroku v Brně v Bohunicích u takového mladšího doktora (již si nepamatuji jméno) a pan doktor byl neskutečně šikovný (operace trvala 6hod), takže doporučuji, pokud se tam někdo chystáte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.5.19 15:30

Já mám za sebou dvě ortognatky r.2016/r.2018, dvě artroskopie, pokud by potřeboval někdo pomoc, poradit, klidně napište už jsem v tomto oboru téměř kovana (bohužel) :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.10.19 04:27

@Cvikyna Ahoj. Ty jsi byla na dvou operacích? Já jsem po dlouhém rozhodování na operaci kývla, měla jsem ji podstoupit příští měsíc, ale doktorka mi naneštěstí oznámila, že nemám ještě srovnané zuby, tak jak by to chtěla, takže mi ji zase posunula skoro o půl roku. Jsem z toho zoufalá. Měli jsme s přítele na příští rok už jiné plány a těšila jsem se, že budu mít po. Myslíš, že by to šlo udělat, i když zuby nejsou dle doktorky srovnané? Btw. rovnátka mám už 2 roky. Jinak bych byla ráda za každé info ohledně operace. Moc moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.10.19 11:43

@Michaellaa Zdravím, ano bohužel jsem šla na to dvakrát. Poprvé špatny výběr nemocnice. Predpokladam, ze operace bude probíhat ve VFN?
Co se týká rovnání zubu naprosto rozumím o čem mluvíš, já na to také schvatala a doktorka furt slibovala, ze za dva měsíce, tak já se těšila, pak to ještě nebylo srovnané, tak další tři měsíce a termín operace v nedohlednu :(. Taky jsem z toho byla zoufalá… ale narovinu ti radim, vydrz to až to bude komplet, protože tedka ty posuny zubu te nebolí, je to jedna vec na co se ta “pusa” soustředí… ale po ty operaci je zapotřebí, aby srostly kosti, vše se zhojilo a do toho pak ještě rovnani zubu. Heled věř mi, ze je lepší si to srovnat před. Já jsem si taky nechala jeden posun po operaci a stejně jsem si nepomohla. Rovnátka jsem měla ještě rok.
Co se týká dotazu ohledně operaci, napis konkrétní otázky, jinak bych tu sepisovala roman na pokračování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
26.10.19 22:42

Ahoj holky, posun horní čelisti jsem podstoupila cca před 15 lety. Všechno, co tu píšete, je pravda, otoky, tekutá strava, ale ten výsledek je potom super. Nicméně, chci se zeptat, víte, jestli je ta operace jako taková už finální a nemusí se opakovat po nějaké době? Neposunou se ty klouby nebo ty šrouby vevnitř? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.10.19 06:24

@FiGaRo Ano, operace je finálním krokem. Čelist jako taková se už posunout nemůže. Jedine co muže “cestovat” jsou zuby. Ty mají tendenci si dělat co chtějí když dostanou volnost :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.