Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mrcek1
18.2.20 21:03

Tehu po operaci ?

Ahoj holky, doufám že se tu ještě někdo ozve :mavam: operace mě čeká v lednu 2021 a ted je mi čerstvých 28. Mám takové dilema - chtěli bychom mimco, a já mám strach, po jak dlouhe dobe po operaci budu „ok“, abychom na to mohli vletet? Jak to vidíte vy - prostě se bojím, aby mě to na nějak moc dlouho nezasekalo. Kdyby jo, tak snad operaci i odlozim. Ale zas si říkám pak s malým mimcem, nebudu na něj moct mluvit ani nic… :zed: :( jak to vidite vy? díky moc za rady!

• Citovat
  • Upravit
13
18.2.20 21:20

Ahojky, tak ja byla na operaci dolni celisti a brady predloni v cervnu, vloni v dubnu jsem otehotnela a vse probihalo úplně v poradku.Na tehotenstvi to nema zadny vliv, ptala jsem se i doktoru.Ale doporucuju pockat, az se ti to proste zahoji a nic neboli.Mne bolesti presly uplne po cca trictvrte roku a dobre. A dneska parada i s prckem :srdce: :oops: Kdyby ses chtela něco zeptat, napis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
18.2.20 21:27

@Angie66 Moje dcera dostala zatím jen slovní doporučení na tuto operaci také, ale musíme počkat do plnoletosti.
Mně na tom zaráží, že to bolelo celých 3/4 roku. Mohla bys prosím dát vědět, zda máš plný cit ve rtech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.2.20 01:16

Mne porad bolel vlevo ten kloub pri otevirani pusy, takze jsem chodila na rehabilitaci a to pomohlo. Jinak me nic nebolelo, na prave strane vubec.Plny cit ve spodnim rtu uplne nemam, citim trosku.To same brada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrcek1
19.2.20 08:49

@Angie66 dekuji za dobré zpravy :palec: já se bála aby to netrvalo nějak moooc dlouho nez se dam dokopy snad tak duben bych treba už mohla být ready.. jasne ze mě to asi bude bolet dyl ale to bych mohla čekat až do haleluja taky :nevim: ale každopádně co myslíš že je lepší počkat s mimcem po operaci az to budu mít za sebou? Dekujii :kytka: nejradši bych na operaci sla hned, připravena budu prý někdy v červnu ale volný termín v olomouci mi dali až v lednu :cert:

• Citovat
  • Upravit
13
19.2.20 09:28

@Mrcek1 Jj to bych se miminka taky nikdy nedockala :zed: Ja za sebe doporucuju to nechat ponoperaci, cloveka to pak tak nestresuje a tehotenstvi jsem si v klidu uzivala :oops: Navic po porodu je tolik starosti s mimcem, jsem rada ze to mam za sebou a ted se malemu plne venuju bez stresu z operace :hug: :srdce: Zalezi na tobe :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrcek1
19.2.20 09:40

Děkuji rozum to vidí jednoznačně stejně ale příroda to je mocná carodejka navíc spoluzacky a celkove me prijde ze je kolem me takový baby boom a já musím cekat :zed: ale zas je to „jen“ rok mohlo by to daleko víc tak užiju léto a uvidíme :dance: ke konci roku už budu asi panikarit z operace no snad vše dobře dopadne už aby to bylo za mnou hlavně ten první týden. A ty gumicky budou si taky sranda co? Jak dlouho si nemohla mluvit?

• Citovat
  • Upravit
13
20.2.20 08:54

Urcite bych radeji ten rok pockala, at se to zahoji a pak otehotnet. Kolem me je taky prave velky baby boom :lol: Neboj, po opce to utece, my to zkouseli uz pul roku po zakroku, ale priroda si to proste zaridi po svem. Gumysky masakr, ta vymena ze zacatku des, ale po tydnu uz jsem to umela a v pohode. Mluvit se s tim dalo v pohode pres zavrene zuby, ale bylo to vycerpavajici, radeji nemluvit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.2.20 23:15

Najdu tady někoho, kdo již operaci podstoupil (horní i spodní čelist)?
Potřeboval bych se na spoustu věcí zeptat. Já mám 3 dny po operaci.
Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrcek1
1.3.20 11:53

Zdravím, můžu se zeptat, těch co to už máte za sebou, kde jste byli operovani? Já mám termín v olomouci u dr. Michla, ale uvažuji ze zapatram i jinde, kde by mi dali lepší termín.. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
13
1.3.20 14:26

@Mrcek1 Ja jsem byla operovana v Brne, operater pan dr. Ondrej Liberda. Posun dolni celisti + brady. S vysledkem jsem velmi spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.20 14:27

@Crashy Ja mela operaci jen dolni +brada. Pokud se chces na neco zeptat, rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.3.20 07:57

@Mrcek1 No mě poslali až do Prahy a to jsem z Ostravy. Zatím snad každého, koho znám, kdo byl na operaci poslali do VFN :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.3.20 21:07

@Mrcek1 byla jsem operovaná v Praze (Všeobecná fakultní nemocnice) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.20 21:57

Ahoj holky můžu se vás zeptat jak velký musí být předkus, na to aby vám doporučil operaci a jestli někomu doporučili operaci třeba z psychických důvodu, nebo jen že zdravotních důvodů, ještě jsem nebyla ani u ortodontiste, ale už jsem objednaná, až na říjen. Tak zatím jen pročítám zkušenosti. Mám asi půl centimetry předkus, křivé dolní zuby z důvodu ne vyvinuté spodní čelisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.