Operace čelisti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.4.24 19:29

@Selinka1 Ahoj, pěkná práce. :) Kdepak proběhla operace?
Edit: Ale nepřijde mi, že před operací bys měla nějak ujíždějící bradu, jako já (viz foto předešlý příspěvek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.4.24 21:08

@KachenkaOne ahoj v Ostravě v Porubě
Jako možná to nebylo nejhorší ale jsem spokojena z výsledkem spíš tam šlo o mechaniku skusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.24 22:15

@Selinka1 Jo, vlastně to tam píšeš, že v Ostravě. 🤦‍♀️ Promiň. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.4.24 22:19
@KachenkaOne píše: Více

Tu kvalitu života myslím to, že mohou nastat pooperační komplikace. Myslím, že máme kvalitní zdravotnictví a věřím našim doktorům. Ještě když tu operaci fakt chceš, tak to spíš dopadne dobře. Nicméně je potřeba si uvědomit, že ti budou řezat kosti, kolem jsou všude nervy a můžou se objevit potíže. Já nyní žádné zdravotní potíže nemám. Žádné chrápání, apnoe, špatný skus, co by mi ničil zuby. Doktor mě ale strašil, že po menopauze bych tu apnoi mohla mít. Jestli chrápeš, určitě to řekni. Možná tě pošlou i do spánkové laboratoře, aby zjistili, zda apnoe nemáš (a bude to další důvod, proč operaci udělat).
Před operací se většinou nosí rovnátka (doporučují zámečky, ne Invisilagny). Skus ti budou schválně křivit, aby tam vznikl prostor pro posun. Takže člověk bude pak vypadat na nějakou dobu ještě hůř. Pošlu ti do zprávy svá fota z těch modelací. A mrkni na tu fcb skupinu Jaw surgery. Nelekni se, spíš tam lidi píšou své potíže, ale člověk tam najde hodně užitečných informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.4.24 14:01

Ahoj, mám dotaz ohledně hrazení pojišťovnou. Je tady někdo koho čeká operace čelisti a je mu více jak 26? Byla jsem na kontrole u ortodontisty, čeká mě operace čelisti a bylo mi řečeno ze už by se neměla dospělým pacientům tato operace hradit a nema pojišťovna hradit ani kontroly u ortodontisty. Má s tím někdo zkušenost?
Je mi 29 a pry si mám už vše platit ze svého. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.24 20:24

@Moni1328 ahoj před měsícem sem podstoupila operaci kterou hradí pojišťovna pokud je to ze zdravotního hlediska jen ty kontroly u ortodontisty si taktéž od letošního roku musím taky platit je mi 27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.24 22:24

Holky, bere se zdravotní hledisko i třeba to, že člověk chrápe, že má zúženou dejchací trubku, že může mít pocit horšího dýchání… 🤷‍♀️ Já si pořád myslím, že před 17 lety, kdy jsem měla poprvé nasazená rovnátka, ten ortodontista (stará škola) neřešil příčinu, ale prostě mi vytrhal konzervativně zuby, narovnal mi je do oblouku a do skusu. Což o to, že mám ujíždějicí menší bradu. a tím to haslo. Jdu v červnu k jiné ortodontistce po tolika letech a moc bych si přála, aby navrhla operaci sama. :roll: Vůbec nevím, co tam budu říkat… Nebo mám taky strach, že už jsem ztracený případ, a nelze s tím nic dělat, achjo… Zuby mám totiž vcelku rovné. Ale určitě se mi posunuly horní přední zuby zase trochu dopředu, neboť si teď vybavuju, že už po pár letech jsem nenandala na horní patro ty vyndavací rovnátka na,,údržbu”. Proto si taky toho předkusu všímám víc poslední roky. Je možný, že ta horní čelist se zase vrátila skoro do původní pozice? Jakože recidivita. (Tenkrát jsem měla na noc takovou ohlávku a teď čtu na netu, že to slouží k tomu, aby se zastavil růst horní čelisti, respektive asi jako zpomalil…) :nevim: Kéž by mi nechali tenkrát horní čelist horní čelistí a radši poslali předsunout čelist spodní. :?

Příspěvek upraven 27.04.24 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
26.4.24 22:40

Mam ji za sebou ve svych 18 letech před 18 lety 🤣 nelituji toho, da se to přežít. Nejspíš je nutná protože ve chvíli, kdy by vam zuby srovnali a rovnátka sundali, vratily by se zuby zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.24 23:36

Stehy

Ahoj, jsem něco málo týden po operaci a zatím je vše v pořádku a nemohu si na nic stěžovat. Chtěl jsem se pouze zeptat někoho kdo operaci a rekonvalescenci již absolvoval, jak jsou na tom stehy? Já se bojím jen že vypadají a budu muset na nové nebo tak něco, nebo zda mají vypadat samy od sebe po nějaké době? Nejhorší je ten pod horním rtem, docela se rozpadá ale nebolí to a nic necítím.
Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.4.24 20:55

@presnidavka123 mi stehy vypadli sami skoro až po třech týdnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.24 21:29

@NoName88 a jaký jsi měla problém? Předkus, podkus…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.4.24 22:16

@KachenkaOne
Podkus, mela jsem ve spodni casti strasne protahlou pusu. Sesekali horni celist a za ni se zatahla horni. Akorat po roce mi zacali vylejzat srouby takze jsem musela po roce na vyndani sroubu. Telo je neprijalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.24 02:56

@NoName88 A to jsem si myslela, že ty šrouby už jsou,,na furt”. To už je ta čelist nějak zase srostlá a zafixovaná a ty šrouby nevadí, že se vyndají? :open_mouth: Teda možná to dává smysl při zkracování čelisti, ale naopak při rozšíření… 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
28.4.24 07:16

@KachenkaOne
Nene nevadí, že se vyndají, ale normálně se tam nechávají, pokud s nima tělo nemá problém. Ale je to 18 let možná se dneska používaji jine a z jiného materiálu, které by tam třeba zustaly. Je to fakt dlouho, za tu dobu se to posunulo zas úplně někam jinam určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ICR
1
29.4.24 00:42

Jak dlouho budu muset být po operaci doma?

Zdravím,

čeká mě operace obou čelistí a ještě výměna čelistních kloubů. Ale bohužel mi to vychází tak, že asi budu mít jen čtyři týdny, než se budu muset vrátit do školy na povinnou výuku.

Myslíte, že je to reálné? Jak dlouho jste doma strávili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.