Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@bugoo No tak odstavit ti ji musí postupně. Štítka nepozná, jak do těla hormon jde, ale funguje jen tolik, kolik je třeba
Postupně se vypíná. Já měla jen jeden uzel v levé půli, ale po operaci zjistili z histologie, že je částečně prokrvený a začíná tam něco bujet, kvůli tomu jsem musela na další operaci, kde vzali i pravou půlku, teď čekám na výsledky další histologie. Jestli to máš fakt hodně prokrvené, tak bych s operací neváhala, z punkce zjistí víceméně prd a dokud nemají histologii, nemůžou ti s klidem říct, že je to v pohodě
Držím pěsti ať je to vše v pořádku ![]()
Táničko, já nosím šátek minimálně - nesnáším to ale přelepuji si jizvu sterilní lepenkou (cosmopor) snad to stačí..
@tasiii píše:
Ahoj už máš termín na radiojod?
No u mě je to složitější. Doktoři se nemůžou dohodnout s hodnocením první histolky a dva tvrdí že radiojod je určitě zbytečný, další dva zas, že sice první histolka je nadhodnocená a druhá bez jajéhokoli nálezu, ale lépe to absolvovat, pro jistotu, ale že pak budu mít na 100% klid, to mi nezaručí nikdy nikdo. Tak pak se rozhodni.
Zatím jsem se s nima domluvila na leden, až bude malá rozumnější a lépe snese odluku.
Marci, určitě to stačí. Já to občas taky dělám, hlavně, když jdu na koupálko…ale už 2× se mi stalo, že mi náplast spadla/a to byla voděodolná/,tak mám šátek pořád v záloze
Budeš muset na radiojod?
Marťule2005
Tak koukám, že to máš taky veselý ale snad to vše dobře dopadne..
Tanova
Táňičko jdu ale až 25.11.. První histolka špatná a druhá byla bez pozitivního nálezu, byl tam jen zánět.. Teď se na nukleárce maluje - otvírá se až 13.8 a asi tam toho mají hodně takže mě čeká dlouhé čekání..
Mějte se všichni fajn a užívejte sluníčka ![]()
@tasiii No mi říkala sestřička, že mi pošlou dopis s nástupem v září ¨(byla to pěkně protivná kráva, která si snad myslí, že tomu šéfuje), ale včera jsem mluvila s doktorkou o výsledcích krve a ta říkala, že u mě to nastavení hormonů bude běh na dlouhou trať a že nejdřív musím mít stabilní hormony, takže pro mě že je ideální ten prosinec nebo leden. Což v lednu už by to malá mohla zvládnout lépe. Ale stejně je to hrozné, když doktoři vlastně neví, co se mnou. Jedni říkají, ať na RI určitě nechodím, jiní zase že jít mám ![]()
Ahoj všichni ![]()
Jakpak se máte? Nastupuje někdo z vás na nukleárku do motola kolem 25.11?
@tasiii píše:
Ahoj všichniJakpak se máte? Nastupuje někdo z vás na nukleárku do motola kolem 25.11?
Já ještě termín neznám
Ale drž se a ať ti to tam rychle uteče.
Holky prosi budou my odebirat pulku stitne zlazy za jak dlouho se potim muzu vratit do prace?
Brali mi celou a do prace jsem sla po mesici. Ale podminka byla mit hormony a vapnik v norme. Po tydnu mi nic nebylo (zadna bolest) a delala jsem uz z domu.
@hanka1120 píše:ahoj me taky braly celou, do prace jsem se vratila az po pul roce, byla jsem s tim i v laznich
Holky prosi budou my odebirat pulku stitne zlazy za jak dlouho se potim muzu vratit do prace?
dekuji.ja mam stim to problemy od roku 2010 vysledky z krve mam v pohode, jen se mi proste na prave strane vzdycky udela tekutina takze cas od casu chodim na punkci. jenze posledni dobou uz to citim takovy krku divno chraptim a kdyz jsem nemocna tak to boli ttak bulka na krku.kdyz mi udela punkcitak se to stejne za chvili vrati zpet.ale operace se bojimpo operaci je to bolestive?
@hanka1120 Ahoj. Je normální, že se bojíš, ale dotoři se snaží a většinou jsou to špičky
Byla jsem letos dvakrát a zvládla jsem to. Když mi vzyli první půlku, byla jsem za 14 dní v pohodě, ale když mi vzali tu druhou půlku, začaly mi hrozně padat vlasy, byla jsem unavená, mozek mi moc nefungoval (měla jsem velmi pomalé myšlení a špatnou paměť), problémy se spaním a MS mám podle plotu, i když dřív byla pravidelná jak hodinky, a začala jsem dost hubnout, ale dneska po 4 měsících je až na to padání vlasů vše v pohodě. Drž se a ať jsi brzy fit ![]()
Operace mi prisla jako pohodicka. Kdyz mi brali krcni mandle, bylo to horsi. Nejvetsi nepohodli pro me byla noc na JIP, kde vsechno pipalo a nemohla jsem spat
Ale zalezi, jak je stitnice vrostla, spolubydlic na pokoji byla na sale jen slabou hodinku, ja dve a kousek, mela jsem ji blbe vrostlou, ale po operaci me nic nebolelo, mohla jsem hned mluvit, vsechny prekvapilo, kdyz jsem vsem volala 3 hodiny potom, co jsem davala echo, ze jdu na sal. Hodne zakezi, jak k tomu clovek pristupuje-ja se na operaci tesila, ze se mi konecne ulevi, nebudu muset brat hrst leku a budu moct otehotnet. Kazdy se boji drenu po operaci, ale vubec ty dreny neboli, strcila jsem si lahvicku do zupanu a sla v Motole do kavarny na kavu
Vyndani drenu taky nebolelo-nez jsem se rozkoukala, byl venku
Vubec se neboj, fakt to bylo dobry, je to banalita, obzvlast, kdyz jsem v Motole videla spolupacienty-operovane nadory v hlave a jizvu pres pul obliceje-to jsem si rikala, ze jsem vlastne po malem kosmetickem zakroku ![]()
Hlavne se nenech vystrasit-me strasili pred kazdou operaci-stitnice, cisar a
I mandle a zadna operace nebyla tak strasna, naopak. Pro me nejvetsi bolest byl zanet ledviny s abcesem a celkovou sepsi. To mi bylo opravdu spatne a hodne to bolelo, operace stitnice byl super relax-dosla jsem si v Motole na manikuru i k holici ![]()